به گزارش افق امروز
به نقل از صد آنلاین ، انار که با نام علمی Punica granatum شناخته میشود، نه تنها یک میوه خوشمزه، بلکه یک غذای دارویی powerhouse است.
این میوه کهن، که بومی ایران تا کوههای هیمالیا است، طی هزاران سال در فرهنگهای مختلف به عنوان نماد باروری و برکت شناخته شده و امروزه علم مدرن نیز خواص بینظیر انار را برای سلامتی به اثبات رسانده است . این مقاله به بررسی جامع ارزش غذایی، ترکیبات موثره و فواید گسترده این میوه شگفتانگیز برای سلامت انسان میپردازد.
ارزش غذایی و ترکیبات فعال انار
انار با کالری نسبتاً پایین، منبع غنی از ریزمغذیهای ضروری و ترکیبات زیستفعال است. هر فنجان (۱۷۴ گرم) دانه انار حاوی مقادیر قابلتوجهی از مواد مغذی زیر است:
ماده مغذی مقدار در هر فنجان (۱۷۴ گرم)
فیبر ۷ گرم
پروتئین ۳ گرم
ویتامین C ۳۰٪ از نیاز روزانه
ویتامین K ۳۶٪ از نیاز روزانه
فولات ۱۶٪ از نیاز روزانه
پتاسیم ۱۲٪ از نیاز روزانه
علاوه بر این، انار سرشار از ترکیبات پلیفنولی قدرتمند است که مهمترین آنها عبارتند از:
پونیکالاژین (Punicalagin): یک آنتیاکسیدان بسیار قوی که خاصیت آنتیاکسیدانی آب انار را تا سه برابر چای سبز و آب انگور افزایش میدهد .
اسید پونیکیک (Punicic acid): یک اسید چرب امگا-۶ که در روغن هسته انار یافت میشود .
آنتیسیانینها (Anthocyanins): رنگدانههای گیاهی که رنگ قرمز یاقوتی به دانههای انار میبخشند .
الاژیتانینها (Ellagitannins):
مانند اسید الاژیک که در بدن به ترکیبی به نام “اورولیتین A” تبدیل میشود و اثرات ضدالتهابی قدرتمندی به ویژه برای مغز دارد .