به گزارش افق امروزنشریه بلومبرگ در گزارشی به فشارهای ترامپ بر رئیس فدرال رزرو و تاثیر آن بر اقتصاد آمریکا پرداخته است. بلومبرگ در گزارش خود آورده است: روز دوشنبه، در حالیکه دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده، در حال بررسی امکان برکناری جروم پاول، رئیس فدرال رزرو بود، موج تازهای از فروش دلار آمریکا در بازارهای جهانی به راه افتاد. همزمان با معاملات کمحجم به دلیل تعطیلات در آسیا، دلار در برابر تقریباً تمام ارزهای معتبر جهان تضعیف شد. سرمایهگذاران نگران آن هستند که احتمال کنار گذاشته شدن پاول چه تأثیری بر اعتماد به داراییهای آمریکایی خواهد گذاشت.
این روند منفی تنها محدود به بازار ارز نماند. معاملات آتی سهام آمریکا و اوراق قرضه خزانهداری نیز همزمان با افت ارزش دلار، کاهش یافتند. در این میان، کریستوفر وانگ، استراتژیست بانک Oversea-Chinese در اینباره گفت: صراحتاً، برکناری پاول باورکردنی نیست. اگر اعتبار فدرال رزرو زیر سوال برود، میتواند بهشدت اعتماد به دلار را از بین ببرد.
در حال حاضر، استقلال فدرال رزرو یکی از مهمترین دلایلی است که سرمایهگذاران به داراییهای آمریکایی جذب میشوند. از همین رو، برکناری احتمالی پاول میتواند این استقلال را خدشهدار کند و به بازارهای مالی آمریکا آسیب بزند. با این حال، ترامپ پیش از این نیز به نوعی از تضعیف دلار استقبال کرده بود. او معتقد است کاهش ارزش دلار میتواند باعث رقابتیتر شدن کالاهای تولیدی آمریکا در بازارهای جهانی شود.
در معاملات روز دوشنبه، یورو و فرانک سوئیس در میان ارزهای جهانی بیشترین رشد را داشتند؛ بهطوریکه یورو به بالاترین سطح سه سال اخیر رسید. شاخص دلار بلومبرگ نیز ۰.۵ درصد کاهش یافت و افت ۰.۷ درصدی هفته گذشته را ادامه داد. همه ارزهای گروه ۱۰ (G-۱۰) در برابر دلار تقویت شدند و ین ژاپن نیز که معمولاً بهعنوان یک دارایی امن شناخته میشود، به بالاترین سطح از سپتامبر تاکنون رسید.
وین تین، رئیس جهانی استراتژی بازار در مؤسسه Brown Brothers Harriman در یادداشتی نوشت: ما معتقدیم ضعف دلار ادامه خواهد داشت. حملات علیه استقلال فدرال رزرو در حال شدت گرفتن است. حتی مطرح شدن این مسئله، باید بسیار جدی و منفی تلقی شود.به گزارش کمیسیون معاملات آتی کالاهای آمریکا (CFTC)، در حال حاضر صندوقهای پوشش ریسک از ماه اکتبر تاکنون، بیشترین مواضع فروش علیه دلار را اتخاذ کردهاند. در حالیکه اخبار مرتبط با پاول جو روانی بازار را متأثر کرده، برخی تحلیلگران معتقدند که تشدید جنگ تجاری جهانی همچنان عامل اصلی تعیینکننده در نوسانات دلار باقی خواهد ماند.
ویل کامپرنول، استراتژیست کلان در مؤسسه FHN Financial شیکاگو، در این باره گفت: استقلال بانک مرکزی بسیار ارزشمند است؛ چیزی نیست که بتوان آن را بدیهی فرض کرد یا اگر از بین رفت، بهراحتی بازگرداند. تهدیدهای ترامپ علیه پاول، قطعاً بر اعتماد سرمایهگذاران خارجی به داراییهای آمریکا تأثیر منفی گذاشته است. با این وجود، من همچنان معتقدم اخبار مربوط به تعرفهها، محرک اصلی بازار هستند.