به گزارش افق امروز; بر اساس چشمانداز جدید صندوق بینالمللی پول، انتظار میرود که اقتصاد هند در سال جاری با نرخ رشد ۷ درصد، که بیشتر از پیشبینی ۶.۸ درصدی ماه آوریل است، افزایش یابد. در این گزارش تأکید شده است که بهبود مصرف خصوصی، بهویژه در مناطق روستایی، به طرز قابل توجهی به این افزایش کمک کرده است.
این تغییر نشان دهنده کاهش قابل توجه نسبت به نرخ رشد ۸٫۲ درصدی در سال مالی آوریل ۲۰۲۳ تا مارس ۲۰۲۴ است. به تعبیر صندوق بینالمللی پول، رشد اقتصاد هند به کاهش خود ادامه خواهد داد و در سال ۲۰۲۵ به ۶٫۵ درصد کاهش خواهد یافت. هند، به عنوان پرجمعیتترین کشور جهان که طبق تحلیل گلدمن ساکس تا سال ۲۰۷۵ دومین اقتصاد بزرگ جهان خواهد بود، در تلاش برای تبدیل شدن به یکی از مهمترین قطبهای تولیدی، سرمایهگذارانی همچون شرکتهای فناوری بزرگ اپل و گوگل را به خود جذب کرده است.
با توجه به اقتصادهای بازارهای نوظهور آسیا که به عنوان موتور اصلی اقتصاد جهانی شناخته میشوند، رشد در هند و چین به سمت بالا تغییر یافته و تقریباً نیمی از رشد جهانی را تشکیل میدهند. با این حال، چشمانداز برای پنج سال آینده اقتصاد جهانی به نظر ضعیف میرسد.
پیشبینی میشود که اقتصاد چین در سال جاری با نرخ رشد ۵ درصد ادامه یابد که تغییری نسبت به پیشبینی ماه می صندوق بینالمللی پول نداشته است. صندوق بینالمللی پول اعلام کرد که این نرخ بالاتر از پیشبینی ۴.۶ درصدی ماه آوریل و کمتر از رشد ۵.۲ درصدی در سال ۲۰۲۳ است.
بر اساس آخرین چشمانداز اقتصاد جهانی صندوق بینالمللی پول در ماه جولای، انتظار میرود که تولید ناخالص داخلی چین، دومین اقتصاد بزرگ جهان، در سال ۲۰۲۵ با کاهش بیشتری به ۴٫۵ درصد برسد و تا سال ۲۰۲۹ در یک مسیر نزولی به ۳٫۳ درصد کاهش یابد.
گورینچاس، اقتصاددان صندوق بینالمللی پول، بیان کرد که پیشبینی بهبودیافته برای اقتصاد چین در سال ۲۰۲۴ به دلیل بهبود فعالیت مصرفکننده و صادرات قویتر در سهماهه اول سال صورت گرفته است. اقتصاد چین در ۱۵ تا ۲۰ سال گذشته رشد فوقالعادهای داشته و بهطور کلی نسبت به گذشته کمتر به بخش خارجی وابسته است برای رشد خود.
قبل از گزارش صندوق بینالمللی پول در روز سهشنبه، دادههای رسمی چین نشان داد که اقتصاد این کشور در سهماهه دوم سالانه ۴٫۷ درصد رشد داشته است که کمتر از انتظارات اقتصاددانان در نظرسنجی رویترز برای رشد ۵٫۱ درصدی است.
صندوق بینالمللی پول بیان کرد که انتظار میرود مصرف در آیندهای نزدیک بازگشت پیدا کند، اما کاهش نرخ زادوولد ممکن است مانع از بهبود سطح بهرهوری شود و در نتیجه سرعت رشد اقتصاد کاهش یابد. رشد هند و چین به طور تقریبی نصف رشد جهانی را در سال جاری تشکیل میدهند.
صندوق بینالمللی پول پیشبینی کرد که رشد جهانی در سال ۲۰۲۴، بدون تغییر نسبت به پیشبینی ماه آوریل، به ۳٫۲ درصد خواهد رسید و احتمالاً در سال ۲۰۲۵ به ۳٫۳ درصد افزایش خواهد یافت. اقتصاد آمریکا نیز پیشبینی میشود که در سال جاری با نرخ رشد ۲٫۶ درصد نسبت به سال ۲۰۲۳، که اندکی کمتر از پیشبینی ۲٫۷ درصدی ماه آوریل است، افزایش یابد. نرخ تورم نیز در بزرگترین اقتصاد جهان در حال کاهش است و از ۳٫۳ درصد در ماه می به ۳ درصد در ژوئن کاهش یافته است.