به گزارش افق امروز از پایگاه اطلاعرسانی وزارت حج و عمره عربستان سعودی، همه حجاجی که به صورت شخصی یا با کارگزاری نهادها و موسسات دولتی و خصوصی برای ادای این فریضه تا روز پانزدهم شوال ۱۴۴۶ (۲۴ فروردین ۱۴۰۴) وارد عربستان میشوند، باید تا اولین روز ماه ذیقعده (۹ اردیبهشت) از این کشور خارج شوند در غیر اینصورت با جریمه تا ۱۰۰ هزار ریال سعودی روبرو خواهند شد.
این اقدام بخشی از تدابیر دولت عربستان سعودی برای برگزاری مناسک حج در سال جاری است.
اعمال حج از غروب هشتم ذیحجه (۱۴ خرداد) یا یوم الترویه، با محرم شدن زائران در شهر مکه و حرکت به سمت صحرای عرفات آغاز میشود و با وقوف در صحرای عرفات، عزیمت به مشعر الحرام، حرکت به سمت منی، رمی، قربانی، حلق و تقصیر و بیتوته در منی ادامه مییابد.
زوار خانه خدا بعد از رمی جمرات سه گانه پس از اذان ظهر روز عید قربان به سمت مکه حرکت خواهند کرد و پس از ورود به مسجدالحرام خواهند رفت و اعمال حج تمتع شامل طواف، نماز زیارت، سعی بین صفا و مروه و طواف و نماز طواف نساء را انجام خواهند داد. مناسک حج به این ترتیب به پایان میرسد و حجاج روزی دیگر از عبودیت حق را آغاز میکنند.
زائران ایرانی امسال نیز مطابق سالهای گذشته در دو نوبت مدینه اول و مدینه بعد، راهی سرزمین وحی خواهند شد. رئیس سازمان حج و زیارت پیش از این درخصوص زمان اعزام اولین گروه حجاج ایرانی به سرزمین وحی به خبرنگار ایرنا گفت: نخستین کاروان حج تمتع در قالب زائران مدینه قبل، از ۱۵ اردیبهشت راهی سرزمین وی خواهند شد و پروازهای جده که مربوط به زائران مدینه بعد میشود، از ۲۳ اردیبهشت انجام خواهد شد.