آدامس

آدامس نجوید!

به گفته یک متخصص علوم و صنایع غذایی، در بررسی جدیدی که در یکی از دانشگاه‌های معتبر آمریکا صورت گرفته مشخص شده که با جویدن آدامس، ذرات زیادی از میکروپلاستیک‌ها را با بزاق خود می‌بلعیم.

به گزارش افق امروز دکتر نسرین مویدنیا، متخصص علوم و صنایع غذایی در گفت‌وگو با خبرآنلاین می‌گوید: ما در زندگی روزمره به طور اجتناب‌ ناپذیری در معرض خطرات میکروپلاستیک‌ها هستیم. میکروپلاستیک‌ها ذرات بسیار ریز در حد میکرومتر از جنس پلاستیک هستند که از طریق آب، غذا و هوای آلوده قادر به عبور از سدهای فیزیکی و راهیابی به خون و ارگان‌های مختلف بدن ما هستند و می‌توانند با ایجاد استرس‌های اکسیداتیوی و التهابات سلولی به دستگاه گوارش، تولید مثل و تنفس ما آسیب بزنند.

ماجرای آدامس‌های حاوی میکروپلاستیک چیست؟

جدیداً در بررسی ای که در یکی از دانشگاه‌های معتبر آمریکا صورت گرفته مشخص شده که با جویدن آدامس، ذرات زیادی از میکروپلاستیک‌ها را با بزاق خود می بلعیم. جالب است بدانید در فرمولاسیون تولید آدامس یک ترکیب پلیمری به عنوان ماده اصلی و پایه در کنار سایر افزودنی‌های رنگ و طعم دهنده در ادامس وجود دارد که دو نوع طبیعی و مصنوعی دارد.

پلیمر طبیعی مثل برخی صمغ‌ها همچون سقز، موم‌ها و رزین‌های طبیعی گیاهی است و پلیمر مصنوعی که بیشتر در این محصول مورد استفاده قرار می‌گیرد، پلی اتیلن بوده که ارزان ترین آن‌هاست و ترکیب پلی وینیل استات که گاهی اوقات به عنوان افزودنی برای ایجاد ویژگی‌های خاص در ادامس استفاده می‌شود. تا این قسمت شاید تصور اولیه این باشد که مصرف آدامس‌های بر پایه پلیمرهای مصنوعی است که ما را در معرض خطر میکروپلاستیک‌ها قرار می‌دهد، ولی در کمال تعجب در این پژوهش مشخص شده که میزان میکروپلاستیک‌های آزاد شده از هر دو دسته آدامس‌های گفته شده اختلاف چندانی با هم نداشته‌ اند! از این رو احتمال می‌ رود که این میکروپلاستیک‌ها بیشتر ناشی از افزودنی‌ها یا مواد بسته بندی مورد استفاده در محصول آدامس باشد.

توجه داشته باشید که نتیجه این بررسی جدید هنوز  در ژورنال‌های معتبر منتشر نشده است ولی از آنجایی که براساس پژوهش‌های پیشین، ما در سبک زندگی کنونی سالانه در معرض خطر ورود بین ۳۹ تا ۵۲ هزار ذره میکروپلاستیک به بدن مان هستیم شاید بهتر و محتاطانه تر این باشد که حداقل با کم کردن مصرف آدامس، مواجهه مان را با خطر میکروپلاستیک‌ها کمتر کنیم، خصوصا برای کودکان که در مراحل رشد جسمانی و مغزی هستند و طبیعتا آسیب پذیرترند.

آدامس نجوید!

هدف، غذاهراسی و ایجاد نگرانی نیست

لازم به تأکید است که هدف از انتشار این مطالب به هیچ وجه غذاهراسی و ایجاد نگرانی نیست بلکه صرفاً انتقال یافته‌های جدید علمی برای افزایش آگاهی و انتخاب‌های درست و هشمندانه در جهت سلامتی خود و عزیزان مان است. البته یادآوری می‌شود که میزان ورود میکروپلاستیک‌ها به بدن ما با جویدن آدامس به مراتب کمتر از خطر آن از آب آشامیدنی و هوا و… است و از طرفی آدامس‌های از برندهای معتبر، استانداردهای قانونی را برای تولید محصولی ایمن، در حد بالایی دارند. ولی داشتن رویکردی احتیاطی در این زمینه می‌تواند مشوق بیشتر ما در انتخاب جایگزین‌های ایمن تر و طبیعی تر از آدامس‌های کارخانه ای باشد. برای نمونه سقز طبیعی که از منبع و مرکز مطمئن و تأیید شده‌ای تهیه شده می‌تواند گزینه مناسبی باشد.

محصولاتی که حاوی بیشترین میزان میکروپلاستیک‌ها هستند

ناگفته نماند که بطری‌های آب معدنی، کیسه‌های محتوی چای فوری، ماهی‌هایی که در آب‌های آزاد پرورش می یابند و نمک‌های دریایی که از دریا استحصال می‌شوند می‌توانند آلوده به میکروپلاستیک‌ها باشند. میکروپلاستیک‌ها تحت شرایط مختلفی نظیر سایش، فرسودگی‌ها، تماس طولانی مدت، حرارت، اسیدیته، انجماد و… از پلاستیک جدا شده و وارد ماده غذایی و در نهایت و به مرور زمان وارد بدن ما می‌شوند.

انتهای پیام/+

برچسب های اخبار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

وب گردی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Search