به گزارش افق امروز شهرستان قصرشیرین یکی از شهرستانهای مهم در غرب کرمانشاه، دارای ۲ مرز رسمی و تجاری است و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد. رزمندگان اسلام در ۲۰ فروردین سال ۱۳۶۶ که شش سال و نیم از اشغال ارتفاعات ۵۴۲ ۴۱۵ ،۴۰۰ ،۴۱۰ و پاسگاه مرزی بابا هادی در منطقه بیشگاه میگذشت تصمیم گرفتند در عملیات «کربلای ۹» این منطقه را از چنگال نیروهای رژیم بعثی آزاد کنند.
پایگاه رزمی کرمانشاه با اختصاص قسمتی از توان رزمی و بکارگیری ۱۲ فروند از انواع بالگرد، ضمن ادامه پشتیبانی پدافندی از قرارگاه غرب در منطقه ایلام و سومار عملیات پشتیبانی هوایی از نیروهای عمل کننده خودی در عملیات «کربلای ۹» را نیز به عهده گرفت. ۲ روز قبل از شروع این عملیات، گروه هوانیروز در پادگان ابوذر سرپلذهاب مستقر شدند و خلبانان و افسران رابط در محل قرارگاه در مورد نحوه اجرای عملیات و وضعیت نیروهای خودی و دشمن توجیه شدند.
عملیات کربلای ۹، ساعت یک بامداد با حمله رزمندگان تیپ ۳ لشکر ۸۱ زرهی کرمانشاه در حالی آغاز شد که در منطقه شلمچه قوای طرفین جنگ درگیر عملیات تهاجمی ایران با نام عملیات «کربلای ۸» بودند، نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران، ارتش بعث عراق را در ارتفاعات قراویز مورد حمله قرار دادند و با عبور از تلههای انفجاری و میدانهای مین به دشمن یورش بردند. در پی این حمله فرماندهان بعثی به دلیل حساسیت منطقه، نیروهای پراکنده را به سرعت جمعآوری و به ۱۰ پاتک (ضدحمله) اقدام کردند که با مقاومت نیروهای ایرانی همه پاتکها سرکوب شد و نیروهای دشمن بدون کمترین نتیجهای به عقب رانده شدند. در جریان دفع این پاتکها ۱۵ دستگاه تانک، ۳۵ دستگاه نفربر، پنج خودرو و چندین انبار مهمات و ۲ آتشبار دشمن منهدم شد و مقادیر قابل توجهی سلاح و مهمات آنها نیز به غنیمت رزمندگان درآمد.
آزادسازی ۲۰ کیلومتر از خاک ایران در ۳ ساعت
در عملیات کربلای ۹ رزمندگان اسلام پس از نبردی جانانه و کم نظیر در مدت سه ساعت «تنگه باباهادی» واقع در منطقه پیشگاه را به تصرف خود درآورند و با آزادسازی این ارتفاعات ۲۰ کیلومتر مربع از خاک کشور آزاد شد.
نیروهای بعثی در گردانهای سه، یک و چهار از تیپ کماندویی سپاه دوم و گردان چهار نیروی مخصوص از تیپ ۳ منهدم شدند. در این عملیات تعداد زیادی خمپارهانداز، تیربار، جنگافزار انفرادی و مقدار زیادی مهمات از عراقیها به غنیمت گرفته شد.
همه اهداف از پیش تعیینشده عملیات محدود «کربلای ۹» تأمین شد و دشمن نتوانست به منطقه عملیاتی «کربلای ۸» نیروی تازه نفس وارد کند. به این ترتیب از نقل و انتقالات دشمن برای کمک به نیروهای درگیر در شرق بصره جلوگیری شد.
نیروهای بعثی تا ۳ روز متوالی با حمایت هواپیماهای جنگی به چندین پاتک سنگین اقدام کردند و فشار بیش از حد نیروهای عراق در پاتکها، نیروهای خودی را در شرایط بسیار سخت و نامناسب قرار داد، در این زمان تیمهای آتش هوانیروز وارد عمل شدند و با اجرای آتش سنگین هر بار چندین تانک نفربر و سایر ادوات زرهی دشمن را به آتش کشیدند و نیروهای عراق را وادار به عقبنشینی کردند.
از طرفی بالگردهای ۲۱۴ ضمن حمل تدارکات و مهمات مورد نیاز رزمندگان و ترابری، مجروحان را با سرعت و در حداقل زمان به بیمارستانها حمل میکردند و باعث تقویت روحیه رزمندگان می شدند. در نهایت نیروهای عراقی پس از اجرای چندین پاتک سنگین بدون نتیجه مجبور به اخذ شرایط پدافندی در مواضع جدید شدند که چند کیلومتر عقبتر از مواضع قدیم آنها بود.
شهرستان قصرشیرین در هشت سال دفاع مقدس ۸۶۰ شهید، ۲هزار جانباز و ۱۰۰ آزاده تقدیم انقلاب اسلامی کرده است.