به گزارش افق امروز به نقل از رویترز، چانگ ای ۵در مأموریت قمری یک کاوشگر بدون خدمه چینی اولین نمونههای خاک ماه را به زمین برد. چین که اولین فرود روی ماه خود را در سال ۲۰۱۳ انجام داد، قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ یک فضانورد را روی ماه فرود آورد.
چین از هماکنون تا آن زمان، ماموریتهای چانگ ای۶و۷و۸ را راهاندازی میکند که وظیفه دومی برای جستجوی منابع قابل استفاده مجدد در ماه برای سکونت طولانیمدت انسان است.
کاوشگر چانگ ای۸ در محل بررسیهای محیطی و ترکیب مواد معدنی را انجام میدهد و همچنین تعیین میکند که آیا فناوریهایی مانند چاپ سهبعدی میتوانند در سطح ماه مستقر شوند یا خیر. دانشمندان چینی معتقدند اگر بخواهند برای مدت طولانی در ماه بمانند، باید ایستگاه هایی را با استفاده از مواد خود ماه راه اندازی کنند.
رسانههای چینی در اوایل این ماه گزارش دادند که چین میخواهد تا پنج سال دیگر ساخت یک پایگاه ماه را با استفاده از خاک ماه آغاز کند. به گفته یکی از کارشناسان آکادمی مهندسی چین، رباتی که وظیفه ساخت آجرهای خاک ماه را دارد، در طول ماموریت چانگ ای۸ در حدود سال ۲۰۲۸ به فضا پرتاب خواهد شد.
رقابت برای پا گذاشتن روی ماه در سالهای اخیر، بهویژه با ایالات متحده، تشدید شده است. در این ماه، ناسا و آژانس فضایی کانادا چهار فضانورد را برای ماموریت آرتمیس II که برای اواخر سال ۲۰۲۴ برنامه ریزی شده بود، نام بردند.