آغاز تولید قارچ‌کش گیاهی در سرای نوآوری گرگان

آغاز تولید قارچ‌کش گیاهی در سرای نوآوری گرگان

رئیس سرای نوآوری کشت گیاهان زینتی از تولید صنعتی قارچ‌کش گیاهی در ایران و تحول کشاورزی خبر داد.

به گزارش افق امروز : به نقل از  خبرگزاری آنا، محسن تجری رئیس سرای نوآوری کشت و تجاری‌سازی گیاهان زینتی و گلخانه فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان در گفت‌و‌گو با خبرنگار آنا با اشاره به گام نهایی این دانشگاه در تولید قارچ‌کش گیاهی بدون عوارض زیست‌محیطی و تولید صنعتی آن منشأ اصلی خسارت در گیاهان و محصولات گیاهی را بیماری‌های قارچی برشمرد.

وی اظهار کرد: قارچ‌های بیماری‌زا در ردیف نخست زیان‌رسانی به محصولات گیاهی دنیا محسوب شده و منشأ اصلی خسارت در گیاهان و محصولات گیاهی بیماری‌ها هستند و اغلب منجر به خسارات جبران‌ناپذیری بر روی محصول و کاهش کیفیت آن می‌شوند، بنابراین مدیریت بیماری‌های گیاهی یک مؤلفه حیاتی برای بازدهی بیشتر محصول به شمار می‌رود.

وی با بیان اینکه قارچ‌کش‌ها یکی از انواع آفت‌کش‌ها هستند، مزایای کاربرد قارچ‌کش‌ها را اینگونه برشمرد: مزایای کاربرد قارچ‌کش‌ها را می‌توان در سه مورد خلاصه کرد؛ نخست کنترل بیماری در مدت استقرار محصول، دوم افزایش تولید محصول با محافظت و کاهش آسیب و سوم بهبود طول دوره انبارداری و کیفیت محصول برداشت شده.

رئیس سرای نوآوری کشت و تجاری‌سازی گیاهان زینتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان به تشریح اجمالی مضرات قارچ‌کش شیمیایی پرداخت و توضیح داد: کاربرد قارچ‌کش‌های شیمیایی با وجود توسعه‌یافتگی دارای مضراتی زیادی است که می‌توان به توسعه انواع سرطان‌ها، ایجاد آلودگی‌های زیست محیطی و هزینه‌های بهداشتی تحمیلی به جامعه و خروج ارز از کشور و قیمت بالا، اشاره کرد.

تجری، قارچ‌کش گیاهی را سالم‌تر دانست و خاطرنشان کرد: استفاده از قارچ‌کش گیاهی سالم‌تر، سهولت تولید با قیمت نهایی بسیار کمتر و فاقد مضرات قارچ کش شیمیایی است.

وی یادآور شد: برای شرکت به زیست از تابستان ۱۴۰۱ در قالب یک هسته فناور تحت نظارت مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه گرگان مستقر در سرای نوآوری، کشت و تجاری‌سازی گیاهان زینتی- به صورت یک شرکت با مسئولیت محدود- شروع به فعالیت کرد و سلسله آزمایش‌هایی طراحی شد که انجام و بررسی نتایج آن حدود دو سال زمان برد.

رئیس سرای نوآوری و گلخانه فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان، تولید صنعتی این قارچ‌کش گیاهی را گام نهایی دانست و عنوان کرد: با توجه به نتایج حاصل شده، اقدام به فرمولاسیون و بهبود ترکیب قارچ‌کش از نظر اثربخشی، پایداری و ماندگاری کردیم.

تجری متذکر شد: در حال حاضر قارچ‌کش تولیدی در حال سپری کردن آزمایش ثاونیه بوده و در صورت مثبت بودن نتایج به یاری خدا وارد فاز تست مزرعه‌ای، اقدام برای مجوز تولید صنعتی خواهد شد.

انتهای پیام/+

برچسب های اخبار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

وب گردی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Search