به گزارش افق امروز :
مجید محمدی در ادامه به بررسی این نکات پرداخت:
۱-مصرف کود در در هوای گرم، تبخیر آب و کود از سطح خاک افزایش مییابد و این امر میتواند باعث تجمع نمک در اطراف ریشه گیاهان و آسیب به آنها شود؛
2-در هوای گرم، بهترین زمان برای کوددهی صبح زود یا عصر است که هوا خنکتر است و گیاه فرصت بیشتری برای جذب کود دارد؛
3-در هوای گرم استفاده متعادل «ازت، فسفات و پتاس» با درصد مساوی پتاسیم و فسفر توصیه می گرددوکودهای نیتروژن بالا مانند اوره در این فصل باید با احتیاط و در مقادیر کم استفاده شوند یا حتی از مصرف آنها خودداری شود؛
۴-برای مقابله با تنش گرمایی و کمآبی و همچنین افزایش مقاومت گیاهان در برابر آفات و بیماریها، استفاده از کودهای اسید آمینه و سیلیکات پتاسیم و محلولپاشی با سولفات پتاسیم پودری توصیه میشود.
۵-مالچ پاشی اطراف گیاهان به حفظ رطوبت خاک، کاهش تبخیر آب و خنک نگه داشتن ریشهها کمک میکند.
۶- در هوای گرم تابستان، کود دهی با آب آبیاری مناسب، می تواند به بهبود کارایی کود و کاهش هدر رفت آن کمک کند.
محمدی با اشاره به تاکید موسسه تحقیقات آب وخاک که توازن مصرفی کود باید به دقت صورت گیرد افزود: سال زراعی جاری، از سال های نرمال خشک بوده، بنابراين فعاليت ریشه نسبت به سال های معمول کمتر و فرم های قابل جذب عنصر نیز دستخوش تغییر خواهد شد. بنا براین اگر کشاورز به درستی کود مصرف کند بهره وری آب افزایش پیدا می کند و در شرایط خشکی و کم آبی مدیریت کود مهمتر از مدیریت آب است.
محمدی با اشاره به ذخایر استراتژیک انواع کود های « ازت ، فسفات وپتاس » اظهار کرد: هم اکنون بیش از ۱۲ هزار و۳۰۰ تن انواع کود در انبار های استان ذخیره سازی شده است و حاکی از آنست در تامین وذخیره سازی کود برای کشت محصولات پائیزه، دغدغه ونگرانی برای کشاورزان وجودنخواهد داشت.