افق امروز و به نقل از گجت نیوز – خاندان سلطنتی بریتانیا با از دست دادن ملکه الیزابت، سال پر فراز و نشیبی را سپری کرد و از سوی دیگر، خانواده اشرافی قطر نیز با توجه به میزبانی جام جهانی ۲۰۲۲ توسط این کشور، توجه بسیاری را به سوی خود جلب کرده است. در ادامه بهنقل از منابع معتبر، به معرفی ثروتمندترین خانواده های اشرافی دنیا در سال ۲۰۲۲ میپردازیم.
ثروتمندترین خانواده های اشرافی دنیا در سال ۲۰۲۲
۵. بریتانیا – ۸۸ میلیارد دلار
براساس گزارش فوربس، ثروت شخصی ملکه الیزابت، پیش از مرگ، ۴۷۰ میلیون دلار آمریکا تخمین زده شده بود و ثروت خانواده اشرافی بریتانیا نیز به ۸۸ میلیارد دلار میرسد. بخش اعظم ثروت ملکه را قانون کمک مالی به پادشاه (Sovereign Grant) تشکیل میدهد.
علاوه بر آن، املاک متعدد این خانواده از جمله ساندرینگهام در نورفولک و بالمورال در اسکاتلند، آنها را بالاتر از خانوادههای سلطنتی تایلند و برونئی قرار میدهد. با این حال، ثروت شیخهای مقیم خاورمیانه حتی از این هم بالاتر است.
۴. ابوظبی، امارات متحده عربی – ۱۵۰ میلیارد دلار
سلطنت خاندان اشرافی ابوظبی که همقبلیه خانواده سلطنتی مقیم دبی هستند و اکنون بر هفت امارت متحده حکومت میکنند، ریشهای تاریخی دارد که به سال ۱۷۹۳ برمیگردد. ثروت حدودی ۱۵۰ میلیارد دلاری این خانواده عمدتا از فروش نفت بهدست آمده است. این تجارت باعث شد تا شیخ فقید به یکی از ثروتمندترین مالکان زمین در لندن تبدیل شود.
در مقام مقایسه، شیخ محمدبن راشد آلمکتوم، رهبر کنونی دبی در حدود ۱۸ میلیارد دلار ثروت دارد. شیخ خلیفهبن زاید آلنهیان که از سال ۲۰۰۴، با مرگ پدرش رئیس، حاکم امارات شد، مالک زمینی در پایتخت انگلیس به ارزش ۷.۱ میلیارد دلار است. طبق گزارش گاردین، اجاره این املاک سالانه بیش از ۲۰۰ میلیون دلار درآمد دارد. شیخ آلمکتوم ظاهرا بهطور فعال در رسیدگی به مبالغ هنگفت پول نیز مشارکت دارد و ریاست صندوق سرمایهگذاری ابوظبی به ارزش ۶۹۶ میلیارد دلار را برعهده دارد.
۳. قطر – ۳۳۵ میلیارد دلار – از ثروتمندترین خانواده های اشرافی ۲۰۲۲
با آغاز جام جهانی ۲۰۲۲، توجه زیادی به سمت و سوی قطر معطوف شده است. اگرچه این کشور محافظهکار اکنون میزبان تماشاچیان مختلفی از سراسر جهان بوده و بهتازگی سر زبانها افتاده است، اما ردپایی بسیار گستردهای در سراسر جهان دارد.
خانواده سلطنتی ثانی، در املاک مختلفی در سرتاسر جهان سرمایهگذاری کردهاند که از جمله آن میتوان به آسمانخراش شارد لندن، دهکده المپیک، فروشگاه بزرگ هارودز و همچنین ساختمان امپایر استیت نیویورک اشاره کرد. خاندان سلطنتی قطر بهریاست شیخ تمیمبن حمد آلثانی که به تنهایی ثروتی ۲ میلیارد دلاری دارد، همچنین در بانک بارکلیز، بریتیش ایرویز و شرکت خودروسازی فولکس واگن نیز سرمایهگذاری کرده و ثروت خانوادگی خود را به ۳۳۵ میلیارد دلار رسانده است. شیخ ثانی با ۴۱ سال سن، جوانترین پادشاه کنونی جهان از میان ۸ هزار عضو خانواده سلطنتی خود محسوب میشود.
۲. کویت – ۳۶۰ میلیارد دلار
خانواده صباح از سال ۱۷۵۲ بر کویت حکومت میکنند و به سرمایهگذاریهای هنگفت خود در شرکتهای بزرگی مانند بلوچیپ شهرت دارند. گمان میرود که خانواده اشرافی کویت از حدود ۱۰۰۰ عضو تشکیل شده و در حال حاضر توسط شیخ نواف الاحمد الصباح که در سال ۲۰۲۰ پس از مرگ برادر ناتنی شیخ صباح چهارم، احمد الجابر الصباح به سلطنت رسید، رهبری میشود.
ارزش خانواده اشرافی کویت در سال ۱۹۹۱، در حدود ۹۰ میلیارد دلار برآورد شده بود، اما از آنجاکه ارزش سهام آنها افزایش یافته است، دارایی این خانواده امروزه به حدود ۳۶۰ میلیارد دلار رسیده است.
۱. عربستان سعودی – ۱.۴ تریلیون دلار، ثروتمندترین خانواده اشرافی دنیا در سال ۲۰۲۲
ولیعهد شیخ محمدبن سلمان، چندی پیش قرارداد ۲ میلیارد دلاری صندوق سرمایهگذاری عربستان در شرکت جدید جرد کوشنر از بازرگانان آمریکایی را منعقد کرده است که البته نمونهای ناچیز برای پادشاهی عربستان سعودی محسوب میشود. خاندان آلسعود از سال ۱۷۴۴ حکومت میکند و حتی این کشور را به اسم خود نامگذاری کردهاند. ملک سلمان از سال ۲۰۱۵ پادشاهی عربستان را برعهده داشته و طبق گزارشها دارایی شخصی او به ۱۸ میلیارد دلار میرسد که این حاکم را به ثروتمندترین فرد سلطنتی دنیا تبدیل میکند.
همچنین شاهزاده الولید بن طلال با ثروت خالص حدود ۱۶ میلیارد دلاری، دومین عضو ثروتمند خانواده سلطنتی عربستان است که چندی پیش در معامله تصاحب توییتر توسط ایلان ماسک، مبلغ ۱.۹ میلیارد دلار را تامین کرد.
این خانواده متشکل از میلیونرها، با بیش از ۱۵ هزار عضو، مجموعا ۱.۴ تریلیون دلار امریکا ثروت دارند که رقمی بالاتر از تولید ناخالص داخلی اسپانیا یا استرالیا محسوب میشود. بر اساس گزارش BuyShares، با توجه به اینکه ۱۰ خانواده اشرافی ثروتمند جهان در مجموع ۲.۴ تریلیون ثروت دارند، دارایی آنها بسیار چشمگیر است.