به گزارش افق امروز، به مناسبت فرارسیدن هفته پژوهش، نشست مشترکی با حضور مسئولان پارک علم و فناوری یزد و اصحاب رسانه استان برگزار شد. در این نشست، سید حبیبالله میرغفوری، رئیس پارک علم و فناوری یزد، به نقش محوری پارکهای علم و فناوری در توسعه اقتصاد دانشبنیان و اشتغال فارغالتحصیلان دانشگاهی اشاره کرد و گفت: «با توجه به اقدامات زیرساختی صورتگرفته، اکنون هیچ شرکتی در صف انتظار پذیرش در پارک علم و فناوری یزد قرار ندارد.» وی افزود که به دلیل عدم محدودیت فضای فیزیکی، این پارک توانسته است خدمات خود را بهطور گستردهتری ارائه دهد.
میرغفوری همچنین اعلام کرد که پارک علم و فناوری یزد با ۵۸۰ شرکت فعال، از جمله هستههای فناور، شرکتهای در مرحله رشد و شرکتهای رشدیافته، بهعنوان دومین پارک علم و فناوری بزرگ کشور شناخته میشود. وی همچنین از پرداخت بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات تبصرهای به شرکتهای فناور مستقر در پارک در سالهای اخیر خبر داد.
وی همچنین از ورود پارک علم و فناوری یزد به حوزه هوش مصنوعی خبر داد و گفت که در این راستا، ساختمان شهید چمران در پارک فناوری یزد ساخته شده و در اختیار شرکتهای فعال در این حوزه قرار گرفته است.
میرغفوری همچنین از راهاندازی مرکز رشد شهرستان اشکذر با همکاری دانشگاه علم و هنر و ایجاد مرکز رشد شرکتهای فناور شهرستان تفت با همکاری دانشگاه پیام نور خبر داد. وی همچنین از انعقاد تفاهمنامهای با مرکز تحقیقات صنایع دفاعی برای حمایت از شرکتهای فناور در زمینه صنایع دفاعی خبر داد و افزود: «۲۰ میلیارد تومان برای این هدف تخصیص یافته و احتمال افزایش این حمایتها تا ۱۰۰ میلیارد تومان نیز وجود دارد.»
رئیس پارک علم و فناوری یزد در ادامه به توسعه صندوق پژوهش و فناوری یزد اشاره کرد و گفت: «این صندوق با سرمایه ۴۳ میلیارد تومان بهعنوان یکی از صندوقهای توسعهیافته کشور شناخته میشود و در سال گذشته سرمایه آن به ۱۱۰ میلیارد تومان افزایش یافت.» وی همچنین از پیگیری برای افزایش سرمایه صندوق به ۲۲۰ میلیارد تومان در سال جاری خبر داد.
میرغفوری همچنین اعلام کرد که در حال حاضر ۱۷۴ شرکت دانشبنیان در استان یزد فعال هستند و بیش از ۲۰۰ فارغالتحصیل دانشگاهی در این شرکتها مشغول به کار هستند. وی گفت: «۲۰ میلیارد تومان از محل صندوق نوآوری و شکوفایی برای تقویت شرکتهای موفق و کسب مجوز دانشبنیان تخصیص یافته است و پیشبینی میشود که با این حمایتها شاهد جهش در تعداد شرکتهای دانشبنیان استان باشیم.»
در بخش دیگری از این نشست، حسین رحیمی، معاون پشتیبانی پارک علم و فناوری یزد، به اقدامات زیرساختی صورتگرفته در پارک اشاره کرد و گفت: «طی یک تا دو سال اخیر، ساختمانهای جدیدی در پارک علم و فناوری یزد احداث شده است که بهویژه شامل ساختمان شهید احمدی روشن با وسعت ۳۵۰۰ مترمربع برای استقرار ۵۴ شرکت فناور، پردیس هوایی پارک فناوری یزد و فضاهای نمایشگاهی جدید میشود.»
نوید نصیریزاده، معاون خدمات فناوری پارک علم و فناوری یزد، نیز از جذب ۴۲ شرکت برای دوره پیشرشدی پارک و آموزش بیش از شش هزار نفر در حوزه آموزش و ترویج خبر داد. وی همچنین از برگزاری دورههای آموزشی کشوری با همکاری معاونت علمی ریاست جمهوری در زمینه کسبوکارهای نوآورانه و فناوری بهصورت مجازی خبر داد.
نصیریزاده در ادامه به تسهیلات حمایتی پرداختی به شرکتهای مستقر در پارک اشاره کرد و گفت: «در سال گذشته، از محل تسهیلات تبصره ۱۶، ۱۴۳ میلیارد تومان اعتبار به استان یزد تخصیص یافت که این استان با جذب ۱۰۳ درصدی اعتبارات، رتبه اول کشور را کسب کرد.»
در پایان، علیاکبر قیومی، معاون توسعه فناوری پارک علم و فناوری یزد، از برگزاری نمایشگاه ملی هفته پژوهش و فناوری در پایتخت و نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری استان یزد در دانشگاه یزد خبر داد. این نمایشگاه با رویکرد نوآوری و فناوری و پژوهشهای کاربردی و تبدیل به ثروت از ۱۸ تا ۲۰ آذرماه برگزار خواهد شد.