به گزارش افق امروز و به نقل از پایگاه خبری هیچ یک ،در مراسمی که با حضور مقامات ارشد شهری و نمایندگان شرکتهای پیشرو در صنعت انرژی برگزار شد، تفاهمنامهای به امضا رسید که نویدبخش جایگزینی ۲۰ هزار دستگاه موتورسیکلت بنزینی فرسوده با موتورسیکلتهای برقی مدرن در سطح شهر تهران است. طبق آخرین اخبار داخلی، محمد اولیاء، مدیرعامل شرکت مهندسی مپنا در حاشیه این مراسم با اشاره به روند رو به رشد استفاده از خودروهای برقی، تعداد خودروهای برقی حاضر در کشور را اعلام کرد.
رشد آمار استفاده از خودروهای برقی در کشور
مدیرعامل شرکت مپنا عنوان داشت که در حال حاضر حدود ۱۰ هزار خودرو برقی در کشور تردد میکنند، اما با توجه به سیاستهای حمایتی دولت و استقبال عمومی، پیشبینی میشود که تعداد این خودروها در سالهای آتی به طور چشمگیری افزایش یابد. به گفته وی، نگرانیهای موجود در خصوص فشار مضاعف بر شبکه برق کشور در اثر استفاده از خودروهای برقی تا حد زیادی اغراقآمیز است.اولیاء با اشاره به محاسبات دقیق، بیان کرد که حتی اگر تمامی خودروهای برقی موجود در کشور به طور همزمان به شبکه برق متصل شوند، حداکثر ۱۵ مگاوات به مصرف روزانه برق کشور افزوده خواهد شد. وی در ادامه افزود که این سناریو عملاً غیرممکن است و در واقعیت، با فرض اتصال همزمان دو سوم خودروهای برقی به شبکه، میزان مصرف برق به ۹ تا ۱۰ مگاوات خواهد رسید. این میزان، تنها یک دههزارم از کل مصرف برق روزانه کشور است که به ۹۵ هزار مگاوات میرسد.
مدیرعامل مپنا با ارائه این آمار، تاکید کرد که تاثیر خودروهای برقی بر شبکه برق کشور، در حال حاضر بسیار ناچیز است و با برنامهریزی صحیح و مدیریت مصرف میتوان از بروز هرگونه مشکل احتمالی جلوگیری کرد.
نصب ایستگاههای شارژ در پمپ بنزینها
یکی از مهمترین گامها در راستای تسهیل استفاده از خودروهای برقی، توسعه زیرساختهای شارژ در سراسر ایران است. اولیاء با اشاره به مصوبه اخیر دولت مبنی بر نصب ایستگاه شارژ خودرو برقی در کنار تمامی پمپ بنزینهای کشور، این اقدام را گامی مثبت و موثر در جهت رفع نگرانیهای موجود در خصوص دسترسی به شارژ خودروهای الکتریکی دانست. وی معتقد است که این مصوبه، اطمینان خاطر را برای دارندگان خودروهای برقی فراهم کرده و انگیزه استفاده از این خودروها را افزایش خواهد داد.
در این مراسم، مدیرعامل شرکت پست جمهوری اسلامی نیز به نقش این سازمان در کاهش آلودگی هوا اشاره کرد. وی با بیان اینکه روزانه ۱۵۰ هزار مرسوله پستی در تهران جابجا میشود و ماموران پست برای این منظور، روزانه ۴۵ تا ۵۰ هزار کیلومتر مسیر را طی میکنند، تاکید کرد که جایگزینی موتورسیکلتهای بنزینی با برقی در ناوگان پستی، تاثیر قابل توجهی در کاهش آلودگی هوای تهران خواهد داشت.احمدی با اشاره به مزایای استفاده از موتورسیکلتهای برقی، از جمله کاهش آلودگی هوا و آلودگی صوتی، ابراز امیدواری کرد که با حمایت دولت و سایر نهادهای ذیربط، این طرح به زودی به مرحله اجرا درآید.اظهارات مدیرعامل مپنا و مدیرعامل شرکت پست جمهوری اسلامی، نشان میدهد که گسترش استفاده از خودروهای الکتریکی در ایران، نه تنها تهدیدی برای شبکه برق کشور نیست، بلکه میتواند فرصتی برای کاهش آلودگی هوا و ارتقای کیفیت زندگی شهروندان باشد. با توسعه زیرساختهای شارژ و ارائه مشوقهای مناسب، میتوان زمینه را برای استفاده گستردهتر از این خودروها فراهم کرد.