به گزارش افق امروز
در نشست تخصصی و تحلیلی «سواد رسانه، ابزار امیدآفرین» که با حضور اساتید، فعالان فرهنگی و کارشناسان رسانه در سالن آمفی تئاتر اتاق بازرگانی یزد برگزار شد، محمدحسین فلاح، عضو هیئت علمی دانشگاه و معاون عرصههای تربیتی دانشکده تعلیم و تربیت اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی یزد، با نگاهی مبنایی به مفهوم سواد رسانهای، آن را فراتر از مهارتهای فنی دانست و گفت: تا دلها با نور ایمان گرم نشوند، هیچ رسانهای با محتوای فاخر نمیتواند امید بیافریند.
فلاح با بیان اینکه امید در رسانه از قلب مؤمن میجوشد، نه صرفاً از قالب محتوا، افزود: وقتی دل داغ خدا نباشد، حتی آیات و احادیث نیز در دلها نمینشینند. رسانه ابزار است، اما عمق اثر آن تابع کیفیت اتصال با منبع حقیقت است.
وی فضای مجازی را بازتابی از گرایشهای درونی افراد خواند و تصریح کرد: فضای مجازی مانند سمساری است؛ آنچه کاربر انتخاب میکند، آیینهای از درون اوست. اگر درون انسان توحیدی نباشد، حتی محتوای ارزشی هم نادیده گرفته میشود.
این استاد دانشگاه با هشدار نسبت به پوکی اعتقادی در نسل جدید، خواستار تولید محتوای هدفمند و روحمدار شد و اظهارکرد:
ایندر شرایطی که نهادهای حمایتی برای تغذیه جسمی بستههای معیشتی فراهم میکنند، سؤال اینجاست که برای تغذیه اعتقادی و ایمانی جوانان چه کردهایم؟
فلاح سواد رسانهای را ایمان عملی در زیست رسانهای معرفی کرد و گفت: هر پیامی که از دل بیایمان صادر شود، حتی با تکنیک حرفهای، بردی نخواهد داشت. رسانه توحیدی، رسانهای است که نور ایمان را در قالبی دلنشین به جان مخاطب منتقل میکند.
این نشست تخصصی با استقبال کارشناسان حوزه رسانه، دین و جامعه همراه بود و ناظران آن را گامی مهم در بازتعریف نقش ایمان در اثربخشی رسانهای در عصر دیجیتال» ارزیابی کردند.