به گزارش افق امروز ابراهیم ابراهیمی، به اهمیت پروژههای آماده اجرا در شهرستانهای مختلف اشاره کرد و گفت: در شهرستانها نیز پروژههای مطالعه شده آماده اجرا داریم، اما حجم اعتبار مورد نیاز این پروژهها بالا است، به عنوان مثال، پروژه زیرکوه که بزرگترین خط پروژه کشور بوده، به نسبت سرانه جمعیت برای ما هزینهبر شده است.
وی با اشاره به اینکه نگهداشت جمعیت در مناطق مرزی و کمک به امنیت کشور از اهمیت بالایی برخوردار است، افزود: استان خراسان جنوبی با ۳۰ و خوردهای کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان، عمدتاً دارای عشایر ساکن در نقاط مرزی است. ۶۵ درصد عشایر ما در چهار شهرستان مرزی سکونت دارند و نقش بسیار موثری در مباحث فرهنگی، امنیتی، اقتصادی و اجتماعی ایفا میکنند.
ابراهیمی همچنین به پروژههای آبرسانی پایدار اشاره کرد و گفت: اجرای خطوط انتقال آب اگرچه ممکن است توجیه اقتصادی نداشته باشد، اما با توجه به مباحث امنیتی و نگهداشت جمعیت در نقاط مرزی، اهمیت بیشتری پیدا میکند.
وی به پروژههای مختلف در شهرستانهای خوست، درمیان، فردوس و طبس اشاره کرد و افزود: این پروژهها به توازن و تناسب در همه شهرستانها کمک خواهند کرد.
مدیر کل عشایر خراسان جنوبی به مشکلات ناشی از خشکسالی نیز اشاره کرد و گفت: درخواست ما برای تأمین مکملهای معدنی و واکسیناسیون دامها در شرایط خشکسالی بسیار حیاتی است و با افزایش بیماریهای انگلی و سوء تغذیه در دامها مواجه هستیم و نیاز به مراقبت ویژهتری داریم.
ابراهیمی همچنین به طرح بیمه خشکسالی اشاره کرد و گفت: این طرح به دامداران کمک میکند تا در صورت بروز خشکسالی، غرامت دریافت کنند و امیدواریم که این طرح به زودی اجرایی شود و دامداران بتوانند از آن بهرهمند شوند.
وی به پیشنهاداتی برای خرید دام در شرایط خشکسالی پرداخت و گفت: به جای خرید دام به قیمت پایین، پیشنهاد میکنیم که دولت دامها را نگهداری کند و با تأمین نهادههای مورد نیاز، به دامداران کمک کند تا بتوانند دامهای خود را پروار کنند و به بازار عرضه کنند، این طرح میتواند به نفع هر دو طرف باشد و به تأمین گوشت با کیفیت کمک کند.