به گزارش افق امروز کتاب «مرجع جوندگان ایران» که در زمینه جوندگان و آفات جونده در کشاورزی است نتیجه ۳۲ سال کار تحقیقاتی و پژوهشی دکتر سید مهدی محجوب از محققان و اعضای هیات علمی بازنشسته مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه است که در این مرکز به تحقیق و مطالعه در زمینه آفات به ویژه جوندگان و جمع آوری و تعیین فون مناطق مختلف کشور مشغول بود.
این کتاب که اخیرا در ۸۵۶ صفحه توسط انتشارات دانشگاه تهران منتشر شده است شامل اطلاعات کاملی در زمینه فون و شناخت و مشخصات و کلیات جوندگان، ریخت شناسی، زیست شناسی، عادت ها و رفتار ، مدیریت، معرفی خانواده ها و گونه های مختلف جوندگان به همراه کلید شناسایی آنها، روش های تحقیق و مطالعه (آماربرداری و برآورد جمعیت، نمونه برداری، آزمایشات سموم، تاکسیدرمی، تله ها، موش های آزمایشگاهی و ..) همچنین روش های مبارزه با جوندگان و انواع جونده کش ها است.
با توجه به اینکه هیچ منبع و مرجعی از جوندگان در کشور وجود ندارد این نخستین کتاب و مرجع کامل در این زمینه است که با تلاش ها و پشتکار این محقق کرمانشاهی تالیف و به مرحله انتشار رسیده است.
این کتاب در چهار فصل شامل “کلیات جوندگان”، “خانواده و گونه های مهم جوندگان ایران”، “روش های آزمایش و تحقیق و مطالعه روی جوندگان” و “روش های مبارزه” است.
دکتر سید مهدی محجوب متولد پنجم اردیبهشت ۱۳۴۶ در شهر کرمانشاه و دانش آموخته کارشناسی گیاه پزشکی دانشگاه تهران ، کارشناسی ارشد حشره شناسی پزشکی و مبارزه با ناقلان و دکتری تخصصی مدیریت آفات از دانشگاه تربیت مدرس است، وی از سال ۱۳۶۸ در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی استخدام و به عنوان عضو هیات علمی در مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی کرمانشاه مشغول به کار و در سال ۱۴۰۰ به افتخار بازنشستگی نایل شد و هم اکنون مدیرعامل شرکت دانش بنیان یاراطبیعت محجوب است.
دکتر محجوب در طی این مدت علاوه بر بخش تحقیقات، در بخش های مختلف اجرایی و نیز مراکز آموزش عالی فعالیت و تدریس داشته اند که این امر سبب کسب تجربه و درک بیشتر مشکلات موجود و ارایه خدمات علمی و فنی مهمی شده است.
زمینه فعالیت دکتر محجوب کنترل آفات کشاورزی و بهداشتی است و بیش از سه دهه نیز به تحقیق و مطالعه در خصوص مسایل مختلف جوندگان و جمع آوری و تعیین فون مناطق مختلف کشور پرداخته اند و نتیجه این تلاش ها نگارش این کتاب است که تنها مرجع کامل جوندگان در ایران است.