جلیلی نامزد منتخب ایرانیان خارج از کشور
آمار دقیق رای ایرانیان مقیم خارج از کشور

چرا نتیجه انتخابات در خارج از ایران برعکس شد؟

در دور دوم انتخابات چهاردهمین ریاست جمهوری، ایرانیان ساکن در کشورهای دیگر هم مانند ایرانیان داخل کشور در 136 شعبه پای صندوق‌های رای رفتند. اما برای نامزد منتخبشان با آرای ایرانیان داخل کشور تفاوت جالبی دارد.

به گزارش افق امروز; در زمان انتخابات ریاست جمهوری، علاوه بر شهروندانی که داخل ایران حضور و امکان رای داشتند؛ امکانات مورد نیاز توسط سفارتخانه‌ها، کنسولگری‌ها و سایر نمایندگی‌های ایران در کشورهای دیگر برای مشارکت ایرانیان خارج از کشور هم فراهم شد. تعرفه‌های رای از طریق وزارت خارجه کشور به دست این نمایندگی‌ها رسید و صندوق‌های رای در آنجا مستقر شد.

طبق اعلام رسمی محسن اسلامی سخنگوی ستاد انتخابات کشور، چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری در ۱۳۶ نمایندگی در خارج از ایران برگزار شد. دور اول انتخابات ۹۷ هزار و ۹۶۷ ایرانی پای صندوق‌های رای رفته‌اند که از مجموع این آراء، ۳۲ هزار و ۵۸۲ رای به نام آقای مسعود پزشکیان – ۴۸ هزار و ۴۲ رای به نام آقای سعید جلیلی – ۱۳ هزار و ۲۱۵ رای مربوط به نام آقای محمدباقر قالیباف و هزارو ۶۲ رای به نام آقای مصطفی پورمحمدی ثبت شده است. همچنین آرای باطله ۳ هزار و ۶۶ رای اعلام شد.

طبق اعلام سخنگوی ستاد انتخابات کشور، ۸۸ هزار و ۳۲۵ ایرانی در مرحله دوم نیز پای صندوق‌های رای رفتند که از این تعداد ۵۰ هزار و ۲۰۶ تن به سعید جلیلی رای دادند و ۳۶ هزار و ۱۶۹ نفر به مسعود پزشکیان.

بر اساس آمارها بیشترین مشارکت در میان ایرانیان خارج از کشور متعلق به ایرانیان مقیم عراق و سوریه است. سفیر ایران در سوریه هم اعلام کرد «۹۵ درصد از ایرانیان مقیم سوریه در مرحله اول انتخابات مشارکت داشتند.» نکته قابل توجه این است که با توجه به حضور مستشران نظامی ایرانی و مدافعان حرم در سوریه، سعید جلیلی نامزد منتخب ایرانیان مقیم سوریه بود.

در این میان ایرانیان شاغل در سفارت‌خانه‌ها، کنسولگری‌ها، مراکز فرهنگی و مستشرانی که از طرف دولت ایران برای ماموریت خارج از کشور حضور داشتند به همراه خانواده‌هایشان نیز در تشکیل این آرا شرکت داشتند.

بعضی کارشناسان و تحلیلگران حدس می‌زنند دلیل اینکه آرای پزشکیان در خارج از کشور کمتر از سعید جلیلی شده است وجود طرفداران راسخ در سنگر جلیلی که برای مشارکت در انتخابات و رای به جلیلی تردید نداشتند در برابر طرفداران مردد پزشکیان بود. کسانی که نظرشان به پزشکیان بود در دادن رای و شرکت در انتخابات تردید داشتند و عمدتاً هم ترجیح دادند در این دوره از انتخابات شرکت نکنند.

اما دلیل این امتناع و تردید، هزینه‌تراشی دسته دیگری از ایرانیان بود که به دلیل مواضع‌شان که مخالف جمهوری اسلامی بودند؛ در برابر سفارتخانه‌ها، کنسولگری‌ها و نمایندگی‌های دولت ایران در خارج از کشور تجمع کرده و سد راه رای‌دهنده‌گان می‌شدند. این افراد با فیلم‌برداری از رای‌دهندگان و کسانی که در مراکز اخذ رای رفت و آمد داشتند آنها را بابت مشارکت‌شان در انتخابات بازخواست کردند. این عمل و انتشار آن در شبکه‌های اجتماعی باعث شود خیلی از افراد که تمایل به حضور در انتخابات داشتند از شرکت در آن امتناع کنند.

 

انتهای پیام/+

برچسب های اخبار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

وب گردی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Search