به گزارش افق امروز; رضا نورانی، رئیس انجمن ارگانیک، اظهار کرد: بر اساس برنامه هفتم توسعه، هدفگذاری شده است که تولید محصولات ارگانیک سالانه نیم درصد افزایش یابد و در طول پنج سال، این میزان به ۲.۵ درصد برسد. در حال حاضر، ما منتظر اجرای زیرساختها و تدابیر لازم از سوی مجلس هستیم و انجمن ارگانیک آماده است تا به عنوان بازوی کارآمد دولت و مجلس، در تحقق این هدف مهم کمک کند.
او افزود: اجداد ما با عدم استفاده از سموم و کودهای شیمیایی، جزء تولیدکنندگان بزرگ محصولات ارگانیک بودند، اما پس از جنگ جهانی دوم و به دلیل افزایش جمعیت و نیاز به تولید بیشتر، ناچار به استفاده از این مواد شدیم. امروزه، با پیشرفت قابل توجه نهادههای مجاز و تولید محصولات ارگانیک در کشور، امکان افزایش تولید در واحد سطح فراهم شده است.
نورانی ادامه داد: با توجه به اینکه کودهای بیولوژیک نسبت به کودهای شیمیایی هزینه بیشتری دارند، این امر به طور طبیعی باعث افزایش قیمت تمامشده میشود. بنابراین، باید همانند سموم و کودهای شیمیایی، یارانههایی به نهادههای مجاز اختصاص یابد تا تولید ارتقا یابد.
رئیس انجمن ارگانیک با اشاره به رتبه ۷۹ ایران در تولید محصولات ارگانیک در جهان، افزود: طبق قوانین برنامه هفتم، باید سالانه نیم درصد به تولید محصولات ارگانیک افزوده شود و با این روند، انتظار میرود که در رتبههای ۲۰ تا ۲۵ جهانی قرار بگیریم. امیدواریم که مصوبات هرچه زودتر اجرایی شوند.
او همچنین اظهار کرد:تولید محصولات ارگانیک در جهان به دلیل مشکلات بهداشتی روزافزون در حال افزایش است و برای بهبود سلامت جامعه و کاهش بیماریها، باید به سمت تولید محصولات ارگانیک پیش برویم.
نورانی افزود: بخشی از محصولات ارگانیک اکنون به بازارهای هدف صادر میشود، اما با توسعه کشت، حجم صادرات چندین برابر خواهد شد. اگر تولید محصولات ارگانیک طبق برنامه هفتم سالانه نیم درصد افزایش یابد، در مدت ۱۰ سال، ضریب تولید و صادرات این محصولات به طور قابلتوجهی افزایش خواهد یافت.
او گفت: در دنیا، سالانه ۱۵ تا ۲۰ درصد بر تعداد مصرفکنندگان محصولات ارگانیک به دلیل ارتقای سلامت جامعه و محیط زیست افزوده میشود. بنابراین، تحقق اهداف برنامه هفتم تاثیر زیادی بر تولید و صادرات خواهد داشت.
نورانی همچنین گردش مالی جهانی محصولات ارگانیک در سال ۲۰۲۰ را ۱۱۰ میلیارد یورو اعلام کرد و افزود که با توسعه کشت محصولات ارگانیک، رتبه جهانی تولید و ضریب صادرات افزایش یافته و به تبع آن، ارزآوری نیز بیشتر خواهد شد.
وی در پایان گفت که انجمن ارگانیک از سال ۸۵ تأسیس شده، اما تاکنون برنامهای برای توسعه محصولات ارگانیک تدوین نشده است. ارائه برنامه مدون برای توسعه تولید و صادرات محصولات ارگانیک نه تنها به سلامت جامعه کمک میکند، بلکه ارزش افزوده بالایی نیز به همراه دارد. با افزودن سالانه نیم درصد به تولید محصولات ارگانیک، ایران میتواند در طی ۲۰ سال به جمع ۱۰ تولیدکننده برتر دنیا بپیوندد.