بحران انسانی در غزه

بحران انسانی در غزه | مردم با خوردن نان زنده‌اند

15 سازمان امدادرسانی با اشاره به شرایط وخیم انسانی در نوار غزه، خواستار فشار جامعه بین‌المللی بر رژیم صهیونیستی شدند. گزارش منتشر شده توسط چند سازمان امدادرسانی به نوار غزه از بحران انسانی در این منطقه حکایت دارد.

به گزارش افق امروز; با وجود افزایش حملات ارتش اسرائیل، رژیم صهیونیستی در حدود یک سال اخیر به صورت سیستماتیک و ساماندهی شده مانع از رسیدن غذا دارو، تجهیزات پزشکی و حتی چادر‌ به نوار غزه می‌شود.
این اقدامات منجر به ممانعت از رسیدن ۸۳ درصد کمک‌های غذایی مورد نیاز به غزه شده است، آماری که در سال ۲۰۲۳ بالغ بر ۳۴ درصد بود.
این امر منجر شد که فلسطینیان تعداد وعده‌های غذایی روزانه خود را از میانگین ۲ وعده به ۱ بار در روز کاهش دهند. علاوه بر این حدود ۵۰ هزار کودک بین ۶ ماه الی ۵ سال به دلیل سوءتغذیه نیازمند درمان فوری تا پایان سال هستند.

غزه در گرسنگی1

۱.۸۷ میلیون از جمعیت ۲.۱۴ میلیونی نوار غزه نیازمند پناهگاه هستند

بر اساس گزارش مذکور ۶۵ درصد انسولین و نیمی از خون مورد نیاز در این باریکه تأمین نشده است. دسترسی مردم به وسایل بهداشتی نیز در مقایسه با شهریور سال گذشته ۱۵ درصد کاهش داشته است.
تنها ۱۵۰۰ تخت بیمارستانی همچنان فعال هستند، آماری که در سال ۲۰۲۳، ۳۵۰۰ عدد بوده که همان زمان نیز کمتر از استانداردهای لازم به نسبت جمعیت نوار غزه بوده است. بیمارستان‌ شهر‌های توسعه یافته ۵ الی ۸ برابر این آمار تخت بیمارستانی فراهم می‌کنند.
علاوه بر این، ۱.۸۷ میلیون نفر نیازمند پناهگاه هستند،‌ زیرا که دستکم ۶۰ درصد خانه‌ها به‌کلی و یا جزئی تخریب شده‌اند.
در ماه اوت ۲۰۲۴ روزانه تنها ۶۹ خودرو حامل کمک‌های بشردوستانه وارد نوار غزه شد. این آمار سال گذشته بالغ بر ۵۰۰ خودرو بوده است که آن زمان نیز پاسخگوی نیاز‌های فلسطینیان نبود.

بحران انسانی در غزه

حلقه محاصره غزه تنگ‌تر شده است

سازمان‌های امدادرسانی شش اقدام سیستماتیک رژیم صهیونیستی با هدف توقف محموله‌های بشردوستانه به نوار غزه را ذکر کردند.
طبق گزارش این سازمان‌ها، اولین مسئله انکار امنیت مردم است و رژیم صهیونیستی با به شهادت رساندن بیش از ۴۰ هزار نفر که بالغ بر ۳۰۰ تن از آن‌ها امدادرسانان بودند، به این امر دست یافته است.
مسئله دوم تشدید تحریم ۱۷ ساله نوار غزه و محاصره کامل آن است که مانع از رسیدن کمک‌ها به غزه شده است. موضوع سوم به تأخیر انداختن و ممانعت از کار امدادرسانان است که حرکت محموله‌های بشردوستانه به غزه را محدود کرده است.
موضوع بعدی کنترل شدید و اعمال محدودیت‌های غیر قابل پیش‌بینی بر واردات است. اقدام دیگر رژیم صهیونیستی تخریب زیرساخت‌های عمومی مانند مدارس و بیمارستان‌ها بوده است.
مسئله آخر، آوارگی غیرنظامیان و حتی امدادرسانان است،‌ به طوری که رژیم صهیونیستی حتی دستور تخلیه مناطقی که به اصطلاح «منطقه امن انسانی» هستند را نیز صادر می‌کند، محله‌هایی که کمک‌های بشردوستانه در آن پخش می‌شود. این موضوع بر مشکلات فلسطینیان افزوده است.

بحران انسانی در غزه

وضعیت غزه سال گذشته غیر قابل تحمل بود؛ اکنون فراتر از فاجعه است

سازمان‌های بشردوستانه پیش از برگزاری مجمع عمومی سازمان ملل از دولت‌های جهان تقاضا کردند که خواستار پایان دادن مانع‌تراشی‌های رژیم صهیونیستی در رسیدن کمک‌ها به نوار غزه شوند.
علاوه بر این، سازمان‌های مذکور سه درخواست دیگر را نیز ارائه دادند. اول این که آتش‌بس فوری و دائم در نوار غزه ایجاد شود. ثانیاً رژیم صهیونیستی تحریم تسلیحاتی شود و صادرات سلاح و تجهیزات نظامی،‌ که خطر استفاده آن‌ها در مغایرت با قوانین بشردوستانه بین‌المللی وجود دارد، پایان یابد.
مسئله آخر نیز تبعیت از توصیه‌های دیوان بین‌المللی دادگستری،‌ پایان دادن به محاصره غزه توسط رژیم صهیونیستی و توجه به درخواست دیوان برای اتمام اشغالگری اسرائیل در فلسطین است.
در پایان گزارش، مدیر سازمان امدادرسانی کِر در امور غزه و کرانه باختری با اشاره به وخامت شرایط گفت: «وضعیت حتی قبل از افزایش تنش در اکتبر گذشته غیر قابل تحمل بود و اکنون فراتر از فاجعه است. در ۱۱ ماه ما به سطوح تکان‌دهنده‌ای از درگیری، آوارگی، بیماری و قحطی رسیدیم. با این وجود کمک‌ها وارد (غزه) نمی‌شوند و امدادرسانان حین حملات و افزایش نقض قوانین بین‌المللی، برای انجام کارشان جان خود را به خطر می‌اندازند.»
نشریه ویکتوریا رز روز گذشته به نقل از دو پزشک انگلیسی در نوار غزه گزارشی از تورم شدید کالا‌ها در این منطقه منتشر کرد. طبق این گزارش، به دلیل تحریم‌های شدید رژیم صهیونیستی و کمبود واردات، حتی یک نخ سیگار به قیمت ۱۲ پوند فروخته می‌شود و قیمت حیوانات باربر مانند خر، که به دلیل بمباران خیابان‌ها به یکی از ابزار اصلی جا‌به‌جایی تبدیل شده است، تا ۳۰۰۰ پوند (بالغ بر ۶ برابر) بالا رفته است.

زندگی مردم غزه ترکیبی از ورزشکستگی، بمباران و گرسنگی است

پایگاه خبری روز‌های فلسطین نیز در گزارشی اعلام کرد که مردم غزه به ویژه در بخش‌های شمالی، ترکیبی از ورشکستگی،‌ بمباران و گرسنگی شدید را تجربه می‌کنند و فلسطینیان زیادی تنها با خوردن نان زنده هستند.
این پایگاه خبری با اشاره به آمار محققان مستقل سازمان ملل خبر داد که ارتش رژیم صهیونیستی از گرسنگی به‌عنوان یک سلاح جنگی استفاده می‌کند و محاصره شدید این منطقه منجر به تعطیلی ۵ نانوایی از هر ۶ مورد در غزه شده است. مدیر اجرایی آکسفام، یکی از بزرگترین سازمان‌های بین‌المللی امدادرسانی، تأکید کرده است که اسرائیل عمداً غیرنظامیان را در نوار غزه گرسنگی می‌دهد.

انتهای پیام/+

منبع خبر : فارس

برچسب های اخبار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

وب گردی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *