بررسی چالش‌های میراث‌فرهنگی در دومین جلسه شورای هماهنگی گلستان

بررسی چالش‌های میراث‌فرهنگی در دومین جلسه شورای هماهنگی گلستان

دومین جلسه شورای هماهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی گلستان با حضور مدیران کل میراث‌فرهنگی و امور مالیاتی برگزار و چالش‌ها بررسی شد.

به گزارش افق امروز : به‌ نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گلستان، دومین جلسه شورای هماهنگی این اداره‌کل امروز دوشنبه ۱۵ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ با حضور مهندس فریدون فعالی مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گلستان، قربان حاجی‌مشهدی مدیرکل امور مالیاتی استان، معاونان تخصصی دو دستگاه و جمعی از روسا و نمایندگان جوامع گردشگری برگزار شد.

ظرفیت‌های مغفول گردشگری در استان گلستان

در ابتدای این نشست، مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گلستان با تأکید بر نقش محوری گردشگری در توسعه استان، گفت: گردشگری ظرفیت‌های بسیار خوبی دارد که رونق آن نیازمند توجه ویژه، توسعه زیرساخت‌ها، آموزش‌، هم‌افزایی بین‌بخشی و همکاری همه دستگاه‌های اجرایی است.

فریدون فعالی افزود: استان گلستان در حوزه گردشگری نسبت به سایر استان‌ها رتبه پایین‌تری دارد و این فاصله باید با اقدامات منسجم جبران شود.

او با اشاره به نقش جلسات هم‌افزایی همچون شورای هماهنگی گفت: روسای جوامع گردشگری امروز در جلسه حضور دارند تا از نظراتشان بهره‌مند شویم. در صورت نیاز، از مدیران کل دیگر دستگاه‌ها نیز برای بررسی و رفع موانع مرتبط دعوت خواهد شد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گلستان در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: تا چند وقت پیش، فعالیت‌های حوزه گردشگری در بحث صادرات و واردات لحاظ نمی‌شد، درحالی‌که ورود تورهای گردشگری خارجی، نوعی واردات محسوب می‌شود که ارزآوری مناسبی برای کشور دارد. بنابراین، ضروری‌ است مشوق‌هایی برای دفاتر خدمات مسافرتی که زمینه‌ساز ورود این تورها به استان هستند، در نظر گرفته شود.

لزوم آموزش و حمایت مالیاتی از فعالان گردشگری

حاجی‌مشهدی نیز در این جلسه با اشاره به آمادگی این اداره برای تعامل با فعالان گردشگری بیان کرد: برای اشخاص حقوقی آماده‌ایم کارگاه‌های آموزشی در حوزه‌های مرتبط با گردشگری برگزار کنیم تا با قوانین و مزایای مالیاتی آشنا شوند.

قربان حاجی‌مشهدی با اشاره به برنامه هفتم توسعه کشور افزود: در این برنامه، معافیت‌هایی در راستای توسعه صنعت گردشگری پیش‌بینی‌شده و توصیه ما به مدیران و بهره‌برداران جوامع گردشگری این است که از سامانه مؤدیان استفاده کنند.

او یکی از ظرفیت‌های قانونی را معافیت مالیاتی عنوان کرد و توضیح داد: اگر در مناطق توسعه‌یافته هتل احداث شود، پنج سال و در مناطق کمتر توسعه‌یافته ده سال معافیت مالیاتی تعلق می‌گیرد. حتی در صورت زیان‌ده بودن فعالیت، این زیان قابل‌انتقال به سال‌های سودده آینده است و از مالیات آن دوره کسر می‌شود.

حاجی‌مشهدی در ادامه خاطرنشان کرد: در قوانین مالیاتی، امکان حضور نماینده صنف در هیئت‌های حل اختلاف مالیاتی پیش‌بینی‌شده که می‌تواند به دلیل شناخت تخصصی، مؤثرتر از حقوق فعالان حوزه گردشگری دفاع کند.

او در پایان گفت: متأسفانه در بخش بوم‌گردی‌ها مشوق‌های لازم دیده نشده و ما این موضوع را به‌عنوان یک مطالبه جدی مطرح می‌کنیم. همچنین صنایع‌دستی درصورتی‌که تولید و فروش باهم باشند و ضوابطی همچون داشتن دفاتر، اظهارنامه مالیاتی به‌موقع و عضویت در سامانه مؤدیان رعایت شود، می‌توانند از معافیت‌های مالیاتی بهره‌مند شوند.

درخواست برای حمایت هدفمند از دفاتر خدمات گردشگری

معاون گردشگری استان گلستان نیز گفت: دعوت از روسای جوامع گردشگری برای حضور در هیئت‌های مرتبط امور مالیاتی استان یک گام روبه‌جلو است.

یاسر قندهاری بیان کرد: انتظار داریم دفاتری که تورهای خارجی وارد استان می‌کنند، از مشوق‌ها و معافیت‌های مالیاتی بهره‌مند شوند.

صنایع‌دستی و انتظار معافیت‌های حمایتی

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی استان گلستان در سخنانی گفت: فروشگاه‌های صنایع‌دستی فعلاً از مالیات معاف نیستند، اما با توجه به اینکه هنرمندان این حوزه در زمره اقشار تحت حمایت محسوب می‌شوند، انتظار می‌رود از پرداخت مالیات معاف شوند.

مریم حاجی‌ابراهیمی، افزود: آمادگی داریم کارگاهی مشترک برای آشنایی هنرمندان و صنعتگران با قوانین و الزامات مالیاتی برگزار کنیم.

پیشنهاد هدایت بخشی از مالیات به توسعه گردشگری

رئیس جامعه حرفه‌ای هتلداران گلستان نیز در این جلسه بیان کرد: اعضای جامعه هتلداران انتظار دارند از مشوق‌ها و معافیت‌های مالیاتی و کمک‌های حمایتی برخوردار شوند.

محمد عجم افزود: گردشگری یکی از محورهای توسعه است و پیشنهاد می‌شود فعالان این حوزه بتوانند بخشی از مالیات خود را صرف توسعه گردشگری، تبلیغات و معرفی ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری کنند. این هزینه‌ها می‌تواند به‌عنوان بخشی از مالیات پرداختی پذیرفته شود.

او همچنین تأکید کرد: باید برای مناطق محروم، مشوق‌هایی در نظر گرفته شود تا سرمایه‌گذاران برای ورود به این مناطق ترغیب شوند.

لزوم بازنگری در قوانین مالیاتی قدیمی

سیدمجتبی سادات، رئیس انجمن حرفه‌ای دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری گلستان گفت: قوانین مالیاتی حاکم بر دفاتر خدمات گردشگری متعلق به بیش از ۴۰ سال پیش است و ضرورت بازنگری در آن‌ها کاملاً احساس می‌شود.

تقدیر از تعاملات مثبت اداره‌کل امور مالیاتی

در پایان جلسه، حمید نیکزاد، نماینده انجمن حرفه‌ای واحدهای پذیرایی و بین‌راهی استان گلستان ضمن قدردانی از عملکرد مثبت اداره‌کل امور مالیاتی استان گفت: در دوره مدیریت آقای حاجی‌مشهدی، اتفاقات مثبتی رقم خورده و شاهد همکاری‌های مناسبی با صنوف حوزه گردشگری بوده‌ایم.

این اظهارات، نشانگر فضای مثبت تعامل میان دستگاه‌های اجرایی و صنوف گردشگری گلستان است؛ تعاملی که اگر استمرار یابد، می‌تواند مسیر توسعه متوازن و پایدار گردشگری استان را هموار کند.

انتهای پیام/+

برچسب های اخبار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

وب گردی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Search