به گزارش افق امروز : به نقل از روابط عمومی اداره کل امور اقتصادی و دارایی گلستان، دومین جلسه ستاد درآمد استان گلستان با حضور روح اله صلبی، مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان، و سایر اعضای این ستاد با هدف بررسی آخرین وضعیت درآمدهای استان و ارائه راهکارهای عملی برای افزایش آن در محل استانداری برگزار شد.
در ابتدای جلسه، صلبی با ارائه گزارشی مفصل به تشریح وضعیت منابع درآمدی استان پرداخت. وی با اشاره به رشد چشمگیر درآمدهای استانی در سالهای اخیر، گفت: “در سال ۱۴۰۱ منابع استان چیزی بالغ بر ۲۴۰۰ میلیارد تومان بود که در سال ۱۴۰۲ با رشد ۲۸ درصدی به ۳۰۷۲ میلیارد تومان رسید. در سال ۱۴۰۳ نیز با رشد بیسابقه ۱۳۳ درصدی، درآمد استان به ۷۱۶۶ میلیارد تومان رسید.”
صلبی با تاکید بر نقش واگذاری داراییها در افزایش درآمدهای سال ۱۴۰۳، اظهار داشت: “بخش عمده این افزایش درآمد، یعنی ۱۷۴۰ میلیارد تومان، مربوط به واگذاری داراییها یا همان مولدسازی بود. متاسفانه در سال ۱۴۰۳ در این حوزه اتفاق خاصی در سطح کشور رخ نداد و تنها چند استان محدود توانستند اراضی و املاک دولتی را مولدسازی کنند.”
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی گلستان در ادامه سخنان خود از کاهش ۹ درصدی منابع استانی در سال ۱۴۰۴ خبر داد و گفت: “با عنایت به مبلغی که در حوزه منابع استانی ابلاغ شده، ما کاهش ۹ درصدی را در این حوزه داشتیم. این در حالی است که در سالهای اخیر همواره شاهد رشد منابع درآمدی استان بودهایم.”
صلبی همچنین به جایگاه استان گلستان در حوزه منابع درآمدی و مصارف اشاره کرد و گفت: “استان گلستان در حوزه مصارف، جایگاه هشتم را در بین استانهای کشور دارد، در حالی که در حوزه منابع درآمدی رتبه بیست و هشتم را به خود اختصاص داده است.”
وی با اشاره به رتبه بیست و ششمی استان گلستان در حوزه مالیات، اظهار امیدواری کرد با راهاندازی منطقه آزاد اینچهبرون و حمایت از بخش کشاورزی، درآمدهای مالیاتی استان افزایش یابد. “تکلیف سازمان مالیاتی کشور به دوستان ما با این رقم کمی متفاوت است، اما مبنای گزارش و عملکرد ما قانون بودجه است.”
صلبی در پایان سخنان خود خواستار همکاری بیشتر دستگاههای مختلف برای تحقق اهداف درآمدی استان شد و گفت: “با تلاش و همدلی همه دستگاهها میتوانیم چالشهای موجود را پشت سر گذاشته و درآمدهای استان را افزایش دهیم.”
در ادامه جلسه، اعضای ستاد به بحث و تبادل نظر در خصوص راهکارهای افزایش درآمدهای استان و رفع موانع موجود پرداختند. همچنین، بر ضرورت برنامهریزی دقیق و استفاده بهینه از منابع موجود تاکید شد.