به گزارش افق امروز : مجید محمدی سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان ازحضور ۲۰ شرکت تولید کننده کود از سراسر کشور خبرداد و گفت : یک شرکت از استان گلستان و ۱۹ شرکت از استانهای تهران ، البرز، مازندران ،یزد، سمنان ، اصفهان ، خراسان رضوی، خراسان شمالی، کرمان و بوشهر که عمدتاً دانش بنیان هستند و باعرضه آخرین دستاوردهای علمی، فنی و تکنولوژی در بخش تولید کود های کشاورزی و با حضور محققین، کارشناسان، کارگزاران توزیع نهاده های کشاورزی و بهره بردارن مختلف بخش کشاورزی برگزار شد حضور داشتند.
وی ادامه داد : در این نمایشگاه تولید کنندگان بدون واسطه با کارگزاران و کشاورزان، بهره برداران وتشکل های کشاورزی ارتباط می گیرند.
بنا به گفته محققان و متخصصان در امر تغذیه گیاهی ۱۶ و بعضاً ۱۷ عنصر ضروری برای رشد گیاه وجود دارد که سه عنصر« کربن، نیتروژن واکسیژن» از طریق آب و هوا تأمین می شود و بقیه عناصر به دو صورت پرمصرف و کم مصرف برای رشد گیاهان ضروری می باشد که از خاک و کودهای مصرفی تأمین می شوند.
وی تصریح کرد : عمده کودهای پرمصرف ازته، فسفات و پتاس به صورت یارانه دار بر اساس برنامه ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی از طریق شرکت خدمات حمایتی کشاورزی تأمین و بین کشاورزان محترم توزیع می شود. کشاورزان می توانند در جهت افزایش و جهش تولید محصولات کشاورزی خود از لحاظ کمی و کیفی میتوانند برای تغذیه تکمیلی محصولات خود و تأمین عناصر کم مصرف,، ریز مغذی، کود های آلی و بیولوژیک با توجه به نیاز محصول بر اساس آنالیز خاک و برگ، از محصولات تولیدی این قبیل تولید کنندگان که دارای تفاهم نامه با شرکت خدمات حمایتی کشاورزی می باشند را تهیه و در مزارع و باغات خود مصرف کنند.
آب و خاک دو منبع ارزشمندما محسوب می شوند و لازم است در کنارکود شیمیایی به دنبال استفاده از کود های سبز, ، آلی و بیولوژیک و دیگر کود ها باشیم تا منابع آب و خاک حفظ شودو به آبهای زیر زمینی خسارت کودی وارد نشود.
محمدی تصریح کرد : شرکت خدمات حمایتی کشاورزی، صددرصد دولتی است و عمده فعالیت آن توسط بخش خصوصی و حدود ۲۰ درصد توسط تعاونی های تولید و روستایی از لحاظ. توزیع کود انجام می گیرد.
با توجه به وسعت اراضی کشاورزی در شهرستانها، ۱۳۵کارگزاری دایر است، بطوری که در یک شهرستان ۷ کارگزاری و در برخی از شهرستان ها به ۲۴ کارگزاری هم رسیده که وظیفه توزیع کود کشاورزی یارانه ای و غیر تکلیفی را بر عهده دارند.
سرپرست شرکت خدمات حمایتی استان با تاکید براین موضوع که کود شیمیایی، نهاده ی است که یارانه به آن تعلق می گیرد، بیان کرد: تهیه، تامین و توزیع کودهای یارانه ای در قالب سه سامانه انجام میشود شامل سامانه پهنه بندی ،کنترل و پایش کودی و حمل و نقل انجام می گیرد.
وی گفت : دریافت کود یارانه ای کشاورزی با حواله الکترونیکی انجام می گیرد و کشاورزان با در دست داشتن کدملی و موبایلی که به نام خودشان ثبت شده به مراکز خدمات مراجعه و در سامانه پهنه بندی ثبت نام و حواله الکترونیکی خود را دریافت کنند و برای دریافت سهمیه کود یارانه ای حواله الکترونیکی را تحویل کارگزاری ها نمایند.
محمدی با تاکید به اینکه وظیفه کارگزار توزیع و فروش کودهای شیمیایی و نهاده است، گفت: کارگزار باید قیمت انواع کودها را از طریق تابلو اعلانات با بنر در معرض دید کشاورزان قرار دهد.
مجید محمدی با اشاره به اینکه گلستان، استان گندم بنیان کشور شناخته شده است ، گفت: حدود ۹ تا ۱۱ درصد گندم کشور توسط استان گلستان تولید میشود، یعنی حدود ۳۶ روز نان مردم کشور را این استان تامین می کند.
وی ادامه داد : براساس تولید و تامین گندم کشور باید حدود نه تا ۱۱ درصد کودهای شیمیایی به استان تخصیص یابد اما چیزی که نصیب استان می شود ۵درصد از سهم کود کشور است، که امسال درخواست کردیم که به هشت درصد برسد و امیدواریم بعد از آن هم به ده درصد برسد.
محمدی با توجه به اینکه حدود ۶۵۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی در استان وجود دارد، تصریح کرد: بعضی از این اراضی دو کشته هستند و حدود ۱۵۰ هزار هکتار کشت تابستانه هم داریم، یعنی در مجموع بیش از ۸۰۰ هزار هکتار از اراضی زیر کشت می روند.
برای تولید یک ونیم میلیون تن گندم، بیش از ۱۰۰ هزارتن کلزا، ۳۰۰ هزار تن جو و سایر محصولات زراعی از قبیل پنبه، سویا، توتون، برنج ، سیب زمینی، سبزی صیفی و … در مجموع بالای دویست و پنجاه هزارتن کود یارانه ای و غیر یارانه ای نیازداریم برای این که تولید خوبی در استان داشته باشیم . در حال حاضر ۱۰ نوع کود یارانه ای و ۸۰ نوع کود غیر تکلیفی درسبد محصولات کودی این شرکت قراردارد.