به گزارش افق امروز؛ محمد رضادهقانی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد در جریان بازدید از کارخانه شیوا نساج اظهار کرد: هدف از این بازدید آشنایی صنعت با دانشگاه و معرفی ظرفیتهای موجود در دانشگاه بوده است.
وی ادامه داد: دانشگاه میتواند در حوزه آموزشهای تخصصی، تحلیل وضعیت، زیاندهی، نوآوری و خلاقیت در بازاریابی و فروش به صنعت کمک کند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد افزود: پیوند میان دانشگاه و صنعت برای حل مسائل این دو حوزه ضروری است. اگر دانشگاه به سمت صنعت حرکت نکند، کارآمد نخواهد بود و صنعت نیز برای رشد خود به دانش و فناوری دانشگاه نیاز دارد.
وی با اشاره به اهمیت تکریم کارآفرینان گفت: حضور در صنعت و آشنایی با دستاوردهای آن و ارائه راهحلهای عملی باعث ایجاد زمینه تعامل و دلگرمی کارآفرینان میشود که در کارخانه شیوا نساج نیز این انرژی مثبت مشهود بود.
وی همچنین پیشنهاد تألیف کتاب و مستندسازی از کارخانه به دانشگاه را مطرح کرد و افزود: برای نزدیکی دانشگاه و صنعت، هر دو باید در این مسیر پیش بروند و دانشگاه با بازدید از صنعت باید راهگشای همکاریهای بیشتر و ارتباط دانشجویان با صنعت باشد.
وی ادامه داد: صنعت نباید خود را بینیاز از دانشگاه بداند. هرگاه صنعت از علم نوین و تغییرات جدید بیاطلاع باشد و از پژوهشگران کمک نگیرد، نمیتواند رشد کند. تعامل دو طرفه است که زمینه پیشرفت را فراهم میآورد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد چالش صنعت نساجی را فناوری دانست و اذعان کرد: یکی از دلایل عقبماندگی صنعت نساجی یزد، عدم درک به موقع تغییرات فناوری و انتقال تکنولوژی بوده است که باعث عقبافتادگی این صنعت شده است.
وی نیروی انسانی را عامل اصلی در پیشرفت صنایع دانست و گفت: اگر نتوانیم دانش فنی را به نسلهای بعدی منتقل کنیم، محکوم به شکست خواهیم بود. انسانها هستند که صنایع را مدیریت میکنند و عدم انتقال مهارتها به نسلهای جدید آسیبزننده خواهد بود.
وی تأکید کرد: صنعت نساجی یزد همچنان پویا و پایدار است و نقش مهمی در اشتغال جوانان و تولید محصولات با کیفیت و خلاقانه دارد.
وی افزود: در این بازدید، برنامههایی برای همکاری بیشتر تدوین شد، از جمله مشارکت شیوا نساج در به روزآوری و تجهیز کارگاههای دانشگاه و انتقال بخشی از خط تولید به دانشگاه برای ایجاد یک محیط عملیاتی واقعی برای دانشجویان.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد همچنین گفت: کارگاههای آموزشی برای طراحی و هوشمندسازی پرسنل صنعت و برای دانشجویان و دانشآموزان در آینده برگزار خواهد شد.
وی افزود: یکی از راههای آشنایی دانشجویان با صنعت، بازدید از کارخانهها است و بسیاری از پرسنل بخش طراحی شیوا نساج از فارغالتحصیلان واحد یزد هستند که از طریق این بازدیدها با کارفرمایان آشنا شدهاند.
وی در نهایت این مدل جذب نیرو را قابل تعمیم به سایر مراحل تولید دانست و تأکید کرد که بهترین راه پیوند دانشگاه و صنعت، حضور دانشجویان در عرصه واقعی صنعت است که در این بازدید تفاهمنامههای اولیه برای این منظور منعقد شد.