به گزارش افق امروز; آمپول نوروبیون از ویتامینهای ب۱۲، ب۶ و ب۱ تشکیل شده و در بین مردم ایران بهعنوان آمپول تقویتی معروف است؛ دارویی بسیار رایج که عموم مردم تصور میکنند باید برای درمان بیماریهای مختلف، رهایی از خستگی و تقویت نیروی جسمانی تزریق کنند. عجیبتر آنکه توصیههای مردمی برای تزریق نوروبیون هم بهشدت رواج گرفته و بسیاری از مردم یکدیگر را به تزریق این آمپول در مواجهه با انواع بیماریها و خستگیهای روزانه توصیه میکنند. با این که نوروبیون از خانواده ویتامینهای گروه ب و در درمان بسیاری از اختلالات مؤثر است، اما اخطار جدی درباره آن مصرف بیرویه و بدون تجویز پزشکان است؛ چون میتواند عوارض مرگباری را برای فرد به همراه داشته باشد.
یکی از دلایل محبوبیت و معروفیت این آمپول بین ایرانیان تبلیغ بلاگرها در معرفی این دارو است. تا جایی که باعث شده است آمپول نوروبیون به عنوان آمپول تقویتی معروف شود. در حالی که این دارو برای افراد بالای پنجاه سال، باردار، گیاهخوار تجویز میشود و پزشک در نسخه افرادی که عمل بایپس معده انجام دادهاند قرار میدهد.
اما ممکن است این سوال پیش بیاید که آیا نوروبیون یک مکمل بیخطر است و عوارض جانبی ندارد؟
برخی از عوارض جانبی احتمالی نوروبیون عبارتند از:
اسهال، یبوست، تهوع و استفراغ، گرفتگی عضلات شکم، سرگیجه، سردرد، کسالت، تنگی نفس، تاری دید، درد قفسه سینه، خارش، بثورات پوستی، اگزما، خشکی دهان، تشنگی بیش از حد، گُر گرفتگی (قرمزی در صورت یا گردن به دلیل افزایش ناگهانی جریان خون)، احساس لرز، احساس تورم در کل بدن، سیانوز (تغییر رنگ پوست به آبی در اثر کمبود اکسیژن)، تکرر ادرار، واکنشهای آلرژیک، کهیر، تورم در صورت یا دهان.
بروز عوارض جانبی ناشی از مصرف نوروبیون محتمل است، اما معمولاً تجربه نمیشوند؛ از همین رو مکمل نوروبیون یک مکمل بیخطر شناخته میشود و مصرف آن مانعی ندارد.