به گزارش افق امروز
با وجود برخی اخبار و سیگنالهای منفی، چیزی جلودار روند صعودی ادامهدار قیمت بیتکوین نیست و این رمزارز از سال ۲۰۲۳ تا به امروز موفق شده است تا چندین بار اوج قیمتی خود را جابهجا کند. در آخرین روند صعودی، بیتکوین توانسته است تا در یک جهش قابل توجه از محدوده ۱۱۰ هزار دلار در روز چهارشنبه، به بیش از ۱۱۸ هزار دلار در روز جمعه برسد که بالاترین قیمت تاریخ این ارز دیجیتال تا به امروز به شمار میرود.
به گزارش دنیای اقتصاد، همراه با این روند صعودی، بازار ارزهای دیجیتال نیز افزایشهای قیمتی قابل توجهی را ثبت کرد و ارزهای دیجیتال اتریوم، ریپل، دوج کوین و کاردانو رشد ۱۶ تا ۲۰ درصدی قیمت را در بازه هفتگی ثبت کردند. هم اکنون، رکوردشکنی جدید بیتکوین بار دیگر نگاهها را به سمت بازار رمزارزها معطوف کرده و سرمایهگذاران قدیمی و جدید را به فکر تصمیمات تازه انداخته است.
همواره روندهای صعودی سریع همراه خود موجی از ورود سرمایهگذاران جدید را به همراه دارند. هیجان کسب سود قابل توجه، انتشار داستانهای موفقیت ناگهانی برخی افراد و پوشش گسترده رسانهها باعث میشود تا در این بازههای زمانی بسیاری از افراد به فعالیت در بازار رمزارز علاقهمند شوند.
اما بازار ارزهای دیجیتال در سالیان گذشته بارها نشان داده است که این روندهای ناگهانی در حالی که میتوانند سودآور باشند، پرریسک و ناپایدار نیز هستند. خرید در زمانهای ثبت اوج قیمتی جدید بدون تجربه و دانش کافی، میتواند ضررهای جبرانناپذیری را به همراه داشته باشد.
بنابراین، در کنار تحلیل و بررسی پیشبینیها، اشاره به این نکته ضروری است که باید جانب احتیاط را نیز نگه داشت و با درک درست از ساختار بازار و مدیریت ریسک، به استقبال روندهای جدید رفت.
چشم به انتظار صعود بیشتر
با ثبت چندین اوج قیمتی جدید در روزهای گذشته، هماکنون گمانهزنیها برای روند قیمتی آینده بیتکوین شدت گرفته است و صعود مداوم این رمزارز به محدودههای بالاتر، تحلیلگران، سرمایهگذاران و معاملهگران را به ارزیابی مجدد اهداف قیمتی، نقاط مقاومت و فرصتهای ورود یا خروج از بازار واداشته است. بیتکوین پس از ثبت رکورد جدید در محدوده ۱۱۸ هزار دلار در روز جمعه، همچنان در نزدیکی این محدوده در نوسان است. در این بین، دادههای منتشر شده نشان میدهد که تقاضا از سوی آدرسهای ذخیرهکننده بیتکوین نیز به بالاترین سطح خود در سال ۲۰۲۵ میلادی رسیده است. این آدرسها اکنون بیش از ۲۴۸ هزار واحد بیتکوین در اختیار دارند، در حالی که این رقم در چند هفته پیش تنها ۱۴۸ هزار واحد بود.
این سطح از انباشت بیتکوین، آخرین بار در دسامبر سال گذشته و زمانی که قیمت بیتکوین در محدوده ۹۷ هزار دلار قرار داشت مشاهده شده بود. تکرار این رفتار در قیمتهای بسیار بالاتر، نشان میدهد که سرمایهگذاران در قیمتهای بالا اطمینان خاطر بیشتری پیدا کردهاند و حاکی از آن است که سرمایهگذاران انتظار حفظ این محدوده و حتی ادامه روند صعودی را دارند.
علاوه بر آن، تحلیلگران با بررسی دادههای مختلف از جمله سرمایه تحقق یافته بیتکوین بر این باور هستند که روند صعودی اخیر نشاندهنده ورود سرمایه واقعی به بازار و مشارکت فعال سرمایهگذاران است و صرفاً تحت تاثیر هیجانات مقطعی ایجاد نشده است. در این بین، برخی پیشبینیها حاکی از احتمال ادامه روند صعودی به محدوده ۱۳۰ هزار دلار است. هرچند برخی دیگر از تحلیلگران انتظار بیتکوین ۱۵۰ هزار دلاری را نیز در بلندمدت دارند.
بنابراین در حالی که در ابتدای هفته برخی تحلیلها حاکی از آن بودند که بیتکوین در کوتاه مدت توان عبور از سقف قبلی را ندارد، روند واقعی بازار چیز دیگری را نشان داد و بسیاری از سرمایهگذاران را غافلگیر کرد. هرچند این تنها غافلگیری بازار نخواهد بود و برخی از تحلیلگران نسبت به احتمال اصلاح قیمت نیز هشدار میدهند. بنابراین در این نوسانات قیمتی، سرمایهگذاران ضروری است که پیش از هر اقدام تحقیق و بررسی خود را انجام دهند و چشم بسته به بازار صعودی حال حاضر رمزارز وارد نشوند.
روزهای خوش بزرگترین دارندگان بیتکوین
پس از صعودهای پیدرپی و رکوردهای قیمتی جدید، اکنون توجه بسیاری از فعالان بازار به بزرگترین دارندگان بیتکوین و واکنش آنها جلب شده است. یکی از اخبار مهم هفته گذشته، انتقال ۲۰ هزار واحد بیتکوین به ارزش بیش از ۲.۱ میلیارد دلار از دو کیف پولی بود که از سال ۲۰۱۱ تاکنون هیچ فعالیتی نداشتند.
این بیتکوینهای انباشته شده، به جای ارسال به صرافی، به آدرسهای ناشناس جدیدی منتقل شدند که نشان میدهد دارنده آنها همچنان قصد نگهداری بیتکوینهای خود را دارد. در کنار این انتقال بزرگ، ورود پولهای کلان به صندوقهای قابل معامله بیتکوین گزارش میشود و براساس دادههای منتشر شده، در روز ۷ ژوئیه، تنها در آمریکا بیش از ۲۱۷ میلیون دلار ورودی خالص به صندوقهای قابل معامله بیتکوین ثبت شده است.
با وجود رقمهای قابل توجهی که در روزهای اخیر پیرامون سرمایه و انتقال بیتکوین در کیف پولهای شخصی و صندوقهای قابل معامله منتشر شده است، دادهها نشان میدهند که کیف پولهای سرد صرافیهای بزرگ همچنان بزرگترین دارندگان بیتکوین به شمار میروند.
در صدر این فهرست، کیف پول سرد اصلی بایننس قرار دارد که حدود ۲۴۸.۶۰۰ واحد بیتکوین به ارزش بیش از ۲۶ میلیارد دلار را نگهداری میکند. موجودی صرافی بایننس، به تنهایی معادل ۱.۲۵ درصد از کل عرضه در گردش بیتکوین است. پس از آن، کیف پول سرد رابینهود با حدود ۱۴۰۶۰۰ بیتکوین و کیف پول بیتفینکس با حدود ۱۳۰۰۱۰ بیتکوین قرار دارند.
در کنار این کیف پولها، مواردی مانند کیف پول دوم بایننس با ۱۱۵هزار بیتکوین و کیف پول دولتی بازیابیشده از هک بیتفینکس با ۹۴۶۰۰ بیتکوین نیز دیده میشود. این کیف پولها در واقع ستونهای اصلی نقدشوندگی بازار محسوب میشوند و ساختار تبادلات روزانه میلیارد دلاری را پشتیبانی میکنند. در این بین، نهادهای سازمانی نیز در سالهای اخیر به بازیگران کلیدی بازار تبدیل شدهاند.
شرکت مایکرواستراتژی که اخیرا به استراتژی تغییر نام داده است، با مالکیت حدود ۵۹۷۳۲۵ بیتکوین به ارزش بیش از ۴۲.۴ میلیارد دلار همچنان بزرگترین شرکت دارنده بیتکوین در جهان است. این شرکت بیش از ۹۲ درصد از ترازنامه خود را به بیتکوین اختصاص داده و استراتژی خود را بر پایه اعتماد بلندمدت به این دارایی بنا نهاده است.
علاوه بر آن، در مجموع حدود ۱۳۰ شرکت در سال ۲۰۲۵ بیتکوین را وارد ترازنامههای خود کردهاند که حدود ۶۹۳هزار واحد بیتکوین، معادل ۳.۳ درصد از عرضه در گردش بیتکوین را نگهداری میکنند. صندوقهای سرمایهگذاری و صندوقهای قابل معامله نیز موجودی قابل توجهی در اختیار دارند. گری اسکیل همچنان با حدود ۲۹۲هزار بیتکوین در صدر قرار دارد، در حالی که صندوق بلک راک در مدت کوتاهی از زمان تاسیس خود در سال ۲۰۲۴ توانسته است تا حدود ۲۷۴هزار بیتکوین جذب کند. شرایطی که نشان مید هد این نهادها نقش مهمی در ورود سرمایهگذاران سنتی به بازار بیتکوین ایفا کردهاند.
موضوع جالب دیگر، حضور دولتها در میان دارندگان بیتکوین است. در حال حاضر حدود ۵۲۹هزار واحد بیتکوین، معادل ۲.۵ درصد از عرضه کل در اختیار خزانهداری کشورهای مختلف قرار دارد. آمریکا با در اختیار داشتن ۲۰۷۱۸۹ بیتکوین که تماما از مصادرههای قانونی به دست آمده است، نقش پررنگی در این حوزه ایفا میکند. این ذخیره عظیم تحت عنوان ذخیره راهبردی بیتکوین نگهداری میشود و برای فروش در نظر گرفته نشده است.
کشور چین نیز با وجود ممنوعیت معاملات ارز دیجیتال، حدود ۱۹۴هزار بیتکوین در اختیار دارد. از دیگر دارندگان دولتی بیتکوین میتوان به بریتانیا با ۶۱۲۴۵ بیتکوین، اوکراین با ۴۶۳۵۱ بیتکوین و السالوادور با ۶۲۲۹ بیتکوین اشاره کرد.
بنابراین، همچنان بزرگترین دارندگان بیتکوین شرکتها و نهادهایی به شمار میروند که متمرکز هستند. با این حال نشانههایی از تغییر دیده میشود و ده کیف پول برتر به غیر از ناکاموتو، هم اکنون حدود ۱.۱ میلیون بیتکوین معادل ۵.۵ درصد از عرضه را در اختیار دارند. در این بین رشد کیف پولهای کوچکتر دارای ۱۰۰ تا ۱۰۰۰ بیتکوین نیز قابل توجه بوده است و طی یک سال گذشته از ۳.۹ میلیون به ۴.۷۶ میلیون افزایش یافتهاند.
شرایطی که نشان میدهد نهادهای کوچک، صندوقهای خصوصی و افراد ثروتمند علاقه بیشتری به بازار ارزهای دیجیتال نشان دادهاند؛ شرایطی که میتواند طی سالیان آینده تغییرات قابل توجهی را در روند قیمت بیتکوین و شرایط پیرامون بازار رمزارز رقم بزند.