به گزارش افق امروز لزوم بازگرداندن قدرت تصمیمگیری اصناف فعال در حوزه فرهنگ و هنر و کاهش تصدیگری دولت یکی از مسائلی است که دولت چهاردهم بر آن تاکید دارد.
سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بارها بر این مهم تاکید کرده است. او در نخستین نشست خبری خود با با رسانهها گفت که براساس مصوبه دولت دوزادهم، امکان ایجاد تشکلها و اتحادیههای صنفی فراگیر پدید آمد؛ اینکه در صنوف گوناگون فرهنگوهنر امکان ایجاد اتحادیهای فراگیر با تعداد اعضای معین و مسیر مشخص وجود داشته باشد.
این روند در دولت سیزدهم متوقف شد. صالحی میگوید: ما در حال گشودن گرههای افتاده در این مسیر و پیگری این موضوع هستیم که به وضعیت قبل بازگردیم. اگر صنوف و تشکلهای فراگیر شکل بگیرند، دولت در حوزه فرهنگ و هنر هرکجا که بتواند تصدیگری خود را واگذار کند، چنین کاری را انجام خواهد داد.
از نگاه وزیر فرهنگ، ابزار تبدیلشدن رویکردهای موقت به رویکردهای دنبالهدار، دو مساله «شکلگیری تشکلهای صنفی فراگیر» و «واگذاری مسئولیتهای غیرحاکمیتی و قابل تفویض» است؛ مسوولیتهایی که ازجمله آنها میتوان به مسئولیتها برگزاری رویدادهای هنری از جمله جشنوارهها اشاره کرد.
بیوک میرزایی در گفتوگو با خبرنگار تئاتر ایرنا در این باره بر ضرورت واسپاری فعالیتهای فرهنگی به اهالی فرهنگ و اصناف مربوط تاکید کرد و اظهار داشت: مدت هاست شاهدیم برخی در عرصه سینما گام برمیدارند که اصلا سینمایی و این کاره نیستند.
وی افزود: باید نظارتی و تشکیلاتی باشد که پیشکسوتان این حرفه برای خودشان ارگانی داشته باشند. سابق بر این، چنین بود.
میرزایی اضافه کرد: هر کسی را سابق بر این به عرصه سینما راه نمیدادند اما امروز این حوزه بیدر و پیکر شده است. هر کسی وارد میشود، کارش را میکند و آن شکل قشنگی که ذهنیت ما از سینما داشت دارد از بین میرود.
این پیشکسوت سینما و تلویزیون اظهار داشت: همانگونه که سیاست دست اهالی سیاست است هنر هم باید دست اهالی خودش باشد. برای هر کاری هم لازم است فرد کاردان بر سر کار باشد نه کسی که از حوزه فرهنگ و هنر سردرنیاورد اما دستاندرکار فعالیتهای فرهنگی و هنری باشد.
این بازیگر کهنهکار سینما و تلویزیون افزود: امیدوارم روزی برسد که اهالی فرهنگ و هنر متولیان اصلی این عرصه باشند تا ما شاهد رشد، شکوفایی و رونق این عرصه بیش از پیش باشیم.