فوتبال

بی‌پرده با رئیس کمیته فنی فدراسیون فوتبال؛ جلالی: امیدها قربانی اختلافات شده‌اند

رئیس کمیته فنی فدراسیون فوتبال معتقد است اختلاف دیدگاه‌ها در این مجموعه و مسائل مالی به تیم امید ضربه زده و انتخاب سرمربی را به تاخیر انداخته است.

به گزارش افق امروز  ۹ مهرماه ۱۴۰۲ بود که تیم فوتبال امید با شکست برابر هنگ‌کنگ در مرحله یک‌چهارم نهایی از بازی‌های آسیایی هانگژو حذف شد، پس از آن مسابقه رضا عنایتی از هدایت امیدها کنار گذشته شد و از آن روز تا به امروز و با وجود گذشت بیش از ۱۸ ماه، خبری از معرفی سرمربی جدید تیم امید نیست. آن هم در شرایطی که این تیم باید چند ماه دیگر برای مسابقات انتخابی المپیک ۲۰۲۸ لس‌آنجلس آماده شود.

تاخیر در معرفی سرمربی تیم فوتبال امید سبب شده تا با فرصت‌سوزی که صورت می‌گیرد، امیدها در حال از دست دادن زمان باشند. این در شرایطی است که از آخرین حضور فوتبال در المپیک که به ۱۹۷۶مونترال برمی‌گذرد، بیش از ۵ دهه می‌گذرد.

با وجود وعده‌های مختلف مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال، تاکنون خبری از معرفی سرمربی جدید تیم امید نیست و انتظارها ادامه دارد.

در گفت‌وگو با مجید جلالی، مدیر توسعه و پیشرفت فوتبال (تکنیکال دایرکتور) فدراسیون فوتبال و رئیس کمیته فنی، آخرین وضعیت انتخاب سرمربی تیم فوتبال امید را بررسی کرده‌ایم.

آقای جلالی! با وجود وعده‌های مختلف، خبری از انتخاب سرمربی تیم امید نیست، چرا این روند اینقدر طولانی شده است.

در کمیته فنی بیش از ۸ جلسه تاکنون درباره انتخاب سرمربی امید برگزار کرده‌ایم اما موانعی است که تاکنون اجازه نداده درباره انتخاب سرمربی جدید به جمع‌بندی نهایی برسیم. یکی از این موانع مشخص نبودن جایگاه کمیته فنی و مدیر فنی در ساختار فدراسیون فوتبال است. در حال حاضر مشخص نیست که کمیته فنی مسئولیت انتخاب سرمربی امید را دارد یا نه. علاوه بر این شاهد تعدد نظرات و نفرات معرفی شده برای انتخاب سرمربی هستیم و روی اینکه که سرمربی امید، داخلی یا خارجی باشد، هم بحث وجود داشت. چنین مسائلی در کنار مسائل بودجه‌ای و مالی سبب شده که پروسه انتخاب سرمربی امید به تاخیر بیفتد.

بی‌پرده با رئیس کمیته فنی فدراسیون فوتبال؛ جلالی: امیدها قربانی اختلافات شده‌اند

در کنار این موانع که اشاره کردید، با توجه به برگزاری ۸ جلسه، خروجی و جمع‌بندی کمیته فنی فدراسیون فوتبال برای انتخاب سرمربی تیم امید چه بوده است؟

بهمن‌ماه سال گذشته با بررسی گزینه‌های مختلف داخلی و خارجی، در نهایت تصمیم گرفته شد که مربی تیم امید، ایرانی باشد. در همین راستا اسامی ۳، ۴ نفر از مربیان مورد بررسی قرار گرفته شده، با اولویت‌بندی که صورت گرفت نهایی شد. گزینه‎‌های نهایی تیم امید، همه از مربیان شاغل در لیگ برتر بودند و با توجه به برگزاری لیگ، امکان جدا شدن آنها نبود. به همین خاطر جمع‌بندی آخر صورت نگرفت و تصمیم گرفته شد که تا پایان لیگ صبر کنیم. با این حال با توجه به صحبت‌هایی که شده است امیدوارم تا آخر فروردین، سرمربی جدید تیم فوتبال امید معرفی شود.

از انتخاب سرمربی تیم فوتبال امید تا پایان فروردین صحبت کردید اما چنین وعده‌هایی بارها تکرار شده اما منتج به نتیجه نشده است و ما هر بار زمان بیشتری را از دست داده‌ایم. در صحبت‌هایتان به اختلاف در مجموعه فدراسیون درباره وظایف کمیته فنی به عنوان یکی از عواملی که انتخاب سرمربی امید را به تاخیر انداخته اشاره کردید.

قطعا اینکه سرمربی امید هر چه زودتر معرفی شود، دغدغه ما نیز هست و همان‌طور که اشاره کردم، جلسات متعددی در این باره برگزار شده است. با این حال بر سر شرح وظایف مدیر توسعه و پیشرفت فوتبال (تکنیکال دایرکتور) فدراسیون فوتبال اختلاف وجود دارد و همین سبب شده تصمیماتی که گرفته می‌شود، هنوز به مرحله اجرا نرسد. پست تکنیکال دایرکتور در فیفا وظایف گسترده‌ای در حوزه‌های مختلف آموزشی، انتخاب مربیان و بحث‌های فنی دارد اما در فدراسیون فوتبال با توجه به اینکه این وظایف در اساسنامه تعریف نشده است، چنین اختیاراتی پست تکنیکال دایرکتور ندارد. به همین خاطر تصمیماتی که گرفته‌ایم، جنبه اجرایی پیدا نکرده است. ارکان فدراسیون به پست تکنیکال دایرکتور تنها به عنوان یک طرف مشورت نگاه می‌کنند و این اختلاف دیدگاه‌ها وجود دارد.

بی‌پرده با رئیس کمیته فنی فدراسیون فوتبال؛ جلالی: امیدها قربانی اختلافات شده‌اند

چنین اختلافی انتخاب سرمربی را به تعویق انداخته و چرا رئیس فدراسیون فوتبال با توجه به اختیاراتش به حل این موضوع ورود نمی‌کند؟

در جلساتی که داشتیم قرار شد پس از انتخابات فدراسیون فوتبال این موضوع حل شود. نه تنها انتخاب سرمربی تیم امید، بلکه بقیه برنامه‌های کمیته پیشرفت و توسعه فدراسیون راکد است. امیدواریم با توجه به ترکیب جدید هیات رئیسه، اختلافاتی که درباره جایگاه و وظایف مدیر فنی و کمیته فنی وجود دارد، برطرف شود.

با این حال این اختلافات در کنار دیگر موانع به تیم امید ضربه زده و ۱۸ماه است که این تیم مربی ندارد و ۲ سال از فرصت ۴ ساله آماده‌سازی جهت حضور در انتخابی المپیک از دست رفته است.

البته اینطور نیست که بگوییم بازیکنانی که به از رده سنی امید می‌خورند، در این مدت دور هم جمع نشده‌اند. تیم جوانان، تیمی است که شرایط سنی المپیک ۲۰۲۸ لس‌آنجلس را دارد و این تیم فعال بوده است.

اما این تیم و بازیکنانی که با توجه به شرایط سنی‌شان دعوت خواهند شد، زیر نظر سرمربی تیم امید با توجه به تفکرات فنی او تمرینی نداشته‌اند. در صورتی که مربی زودتر معرفی می‌شد، فرصت‌سوزی نمی‌شد که بعدا حسرت بخوریم.

قبول دارم فرصت سوزی شده است و این از دست دادن زمان باعث می‏‎شود که حسرت ما هم برای رفتن دوباره به المپیک طولانی‌تر شود. با این حال ما در کمیته فنی حرف‌مان این است که باید بهترین تصمیم را برای تیم امید بگیریم و این تیم جای بهترین‌هاست. با این حال موانعی که اشاره کردم رفع نشده و به همین خاطر انتخاب سرمربی متاسفانه عقب می‌افتد. باید مشکلات به صورت بنیادی حل شود. الان برای پشتوانه‌سازی باید تیم زیر ۱۱ سال، زیر ۱۲ سال، زیر ۱۴ سال هم تشکیل شود. برای رسیدن به پیشرفت‌های ملموس باید بودجه، پرسنل و برنامه وجود داشته باشد. با این حال مشکلات مالی و ساختاری سبب شده احتمال طولانی شدن انتظار فوتبال برای المپیک بیشتر شود.

انتهای پیام/+

برچسب های اخبار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

وب گردی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Search