به گزارش افق امروز ایوانهای بزرگ، ارسیهای رنگی، کاشیهای لعابی هفت رنگ، کنگرههای لب بام، ستونهای کندهکاری شده و آینهکاری و گچبریهای خیرهکننده همه ما را به یاد معماری میاندازد که از دوران سلطنت صد و اندی ساله ایل قاجار به یادگار مانده است؛ معماری که هنوز هم از تماشای زیباییاش در کاخ گلستان، تکیه دولت، دارالفنون، مسجد سپهسالار، خانه طباطباییها و غیره لذت میبریم.
حالا چه میشود اگر معماری قاجاری را با معماری مدرن امروزی ترکیب کنیم؟ خانههای مدرنی که با کاشیهای هفترنگ یا ارسیهای رنگی آراسته شدهاند و کفپوششان فرشهای هزار رنگ ایرانی است!
شاید تصور چنین معماری برایتان سخت باشد اما اگر کار را به هوش مصنوعی بسپارید، نتیجه کار شگفتزدهتان خواهد کرد!
این ابزارهای هوش مصنوعی پرقدرت همانند بسیاری از شاخهها، هنر و علم معماری را به چالش کشیده و درهای جدیدی به روی معماران در سراسر جهان گشودهاند؛ تا جایی که شرکتهای بزرگ معماری جهان با اشتیاق از بهکارگیری ابزارهای هوش مصنوعی حرف میزنند و معتقدند عصر جدیدی در معماری آغاز شده است؛ ابزارهایی که در کسری از ثانیه میتوانند ساختمانی با پلههای مارشمالو شکل طراحی کنند یا بنایی مدرن بیافرینند که گویی خود آنتونی گائودی، معمار افسانهای، آن را همین امروز خلق کرده است یا طرحهای مدرن را با مفاهیم علمی و فانتزی ترکیب کنند. در یک کلام هوش مصنوعی هیچ مرزی در ایدهپردازی ندارد و میتواند معماریهای خارقالعادهای را خلق کند که شاید به ذهن بشر امروزی نرسد.
ابزارهای هوش مصنوعی با توانایی بالا در تجزیهوتحلیل اطلاعات، محدودیتهای معماران انسانی را نداشته و میتوانند تنها در عرض چند ساعت یک بنای کامل را از پلان اولیه گرفته تا چیدمان اتاقها، مبلمان، سیمکشیها، لولهکشیها، محل سوکتها و کلیدها و غیره طراحی کرده و حتی لیست هزینه و مواد مورد نیاز را نیز ارائه کنند.
ابزارهای هوش مصنوعی حتی میتوانند از مرزهای تاریخ عبور کنند و معماری گذشته و حال را با یکدیگر بیامیزند و سمتوسوی معماری آینده را مشخص کنند؛ درست مثل طراحی خانههای مدرن با معماری قاجاری.
حالا بیایید در عکسهای زیر نگاهی به این خانههای زیبا بیندازیم: