به گزارش افق امروز; ابوالفضل ابوترابی اظهار کرد: مجلس شورای اسلامی تعطیلی شنبهها را تصویب کرده، اما شورای نگهبان این مصوبه را مغایر با ارزشهای اسلامی دانسته است.
وی افزود: فتوای تعدادی از مراجع در خصوص تعطیلی شنبهها گرفته شده که بلامانع دانستهاند و این موضوع در کمسیون اجتماعی مجدد بررسی و در صحن علنی مطرح خواهد شد.
نماینده مردم نجفآباد در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: تعطیلی شنبهها به نفع کشور و اقتصاد بوده و دنبال جریان ضدمذهبی نیستیم و از این جهت موضوع پیگیری خواهد شد.
به گفته ابوترابی، تصمیم برای تعطیلی شنبهها بر اساس تعطیلات جهانی است تا در مراودات تجاری و اقتصادی دچار مشکل نشویم.
وی اضافه کرد: در بعضی از کشورهای اسلامی هم شنبهها تعطیل است که عراق هم از همین قانون پیروی میکند.
نماینده مردم شهرستانهای نجفآباد و تیران و کرون، خاطرنشان کرد: برای تعطیلات شنبهها موضوع پیگیری و مجدد به شورای نگهبان ارسال خواهد شد و پس از طی مراحل قانونی ابلاغ و اجرایی میشود.
ابوترابی به قانون ساماندهی اتباع خارجی اشاره کرد و گفت: وجود اتباع خارجی بهعنوان فرصت برای مشاغل سخت مطرح بوده و هم اینکه فعالیت بدون برنامه آن تهدید خواهد بود از این جهت ساماندهی و قانونمندی آن در قالب یک ساختار مشخصی در مجلس شورای اسلامی دنبال میشود.
وی ادامه داد: دلیل حضور اتباع خارجی در کشور باید مشخصی باشد و نظارت بر آن نیز باید صورت بگیرد که در این قانون جدید به آن اشاره میشود.
این نماینده مجلس یادآور شد: تحصیل و اشتغال دلیل حضور اتباع خارجه بوده که در اشتغال مشاغلی که ایرانیان در آن مشغول نبوده و فعالیت نمیکنند باید اقدام کنند.
5 پاسخ
تعطیلی پنجشنبه ها برای کارمندان تهرانی چون مدت هاست از آن برخوردارند یک موضوع عادی است. اما برای حدود یک میلیون کارمند شهرستانی و خانواده هایشان، به عنوان لطف و مرحمتی از جانب نظام، باعث میشود خود را مدیون نظام دانسته و به نحو احسن آنرا جبران کنند. این راهبرد برد- برد و بدون هزینه، در شرایط خاص موجود، منافع و سرمایه اجتماعی بسیاری را نصیب نظام می کند. پس لازم است دولت، مجلس، شورای نگهبان و سایر نهادهای ذیربط با قید فوریت نسبت پیگیری اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری جهت حذف تبعیض و بهره مندی کارمندان شهرستانی از تعطیلی پنجشنبه ها اقدام نمایند.
بله درست است کارمندان مستقر در تهران به دلیل تعطیلی پنجشنبه ها، ۵۲ روز (۵۲ پنجشنبه) در سال تعطیل هستند اگر مدت اشتغال کارمند برای بازنشستگی را ۳۰ سال درنظر بگیریم ۵۲ در ۳۰ ضرب می گردد که ۱۵۶۰ روز کاری خواهد شد که معادل ۵۲ ماه کاری می شود که آن هم معادل ۴ سال و سه ماه می گردد. به این ترتیب کارمندان تهرانی ۴ سال کاری کمتر در محل کار حاضر می شوند اما کارمندان شهرستانی از آن محروم هستند و این نهایت بی عدالتی و تبعیض در حق کارمندان شهرستانی است.
در خصوص لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری به منظور افزایش تعطیلات پایان هفته کارمندان دولت، کشورهای پیشرفته و اسلامی به دلیل آگاهی از فواید آن در زمینه های خانوادگی، سازمانی و اقتصادی سالهاست از آن روش استفاده می کنند. در ایران عده ای بدون دلایل منطقی و ارائه یک آیه یا حدیث موثق، بخاطر کج فهمی، خودنمایی و لجبازی، با این لایحه مخالفت می نمایند؛ اینگونه مخالفت ها موجب مایوس شدن مردم از کارآمدی نظام و اسلام خواهد شد آیا این خیانت نیست ؟ !!!!!
لطفا برای جبران مصوبه مجلس در مورد افزایش سنوات اشتغال کارکنان برای بازنشستگی، که به ضرر شدید کارمندان شد پنجشنبه ها یا شنبه ها را تعطیل کنید.
سلام درست گفتید در قانون قدیم، کارمند برای بازنشستگی باید ۳۰ سال سابقه اشتغال و پرداخت بیمه می داشت. در قانون جدید ۳۰ سال قانون قدیم را مبنا قرار داده و آنرا اصلاح کردند، به این ترتیب که به ازای هر یک سال قانون قدیم، پنج ماه، مدت اشتغال کارمند افزایش می یابد. براین اساس، ۳۰ در ۵ ضرب می شود و نتیجه ۱۵۰ ماه می گردد که معادل ۱۲ سال می باشد. این ۱۲ سال به ۳۰ سال قانون قدیم اضافه می شود که ۴۲ سال خواهد شد. یعنی کارمندان جدید الاستخدام باید ۴۲ سال کار کنند تا بازنشسته شوند در حالیکه طبق قانون قدیم اگر کسی ۳۰ سال اشتغال و پرداخت بیمه می داشت بازنشست می شد. ضمنا برای محاسبه حقوق مستمری بازنشستگی، ۴۲ سال همان ۳۰ سال درنظر گرفته می شود. برای روشن شدن موضوع مثال می زنیم : اگر کسی در سال ۱۴۰۰ استخدام دولت شده باشد طبق قانون قدیم، سال ۱۴۳۰ بازنشست می گردید اما طبق قانون جدید سال ۱۴۴۲ بازنشست می گردد و این نهایت بی عدالتی و ظلم در حق کارمندان است.