به گزارش افق امروز; ابوالفضل ترابی، نماینده مجلس شورای اسلامی در این رابطه اعلام کرد: «با وجود تلاش مجدانه برخی برای مخالفت با تعطیلی شنبهها، مجلس با استناد به اینکه تعدادی از مراجع شاخص این موضوع را مغایر با قوانین شریعت ندانستند تعطیلی شنبه را در دستور کار قرار میدهد تا بعد از بررسیهای لازم تصمیمگیری شود.»
وی افزود: «تعطیلی شنبهها میتواند در بهبود مناسبات اقتصادی تجاری ما با کشورهای منطقه تاثیرگذار باشد و حتی کشور عراق هم تصمیم به تعطیلی شنبهها گرفتهاست.»
او تاکید کرد: «افراطیگری در هر شرایطی هزینهساز است حالا چه در موضوع تعطیلی شنبهها باشد چه در موارد دیگر.»
ترابی همچنین گفت: «متأسفانه در چند سال گذشته کشور از افراط و تفریط تندروها آسیبهای جدی دیده است؛ بنابراین همه باید سعی خود را جهت خنثیسازی هر چه بیشتر طیف تندرو به کار بگیرند.»
7 پاسخ
با توجه به جایگاه اساسی عدالت در شرع مقدس اسلام و در اجرای بند (۹) اصل (۳) قانون اساسی، لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری، مجلس می بایست به منظور رفع بی عدالتی موجود، در تعطیلات پایان هفته کارمندان دولت، وحدت رویه ایجاد نماید. بنابراین مجلس شرعا و قانونا مکلف است یا تعطیلی پنجشنبه های تهرانی ها را لغو کند یا شهرستانی ها نیز مانند تهرانی ها پنجشنبه ها تعطیل شوند.
تعطیلی پنجشنبه ها برای کارمندان تهرانی چون مدت هاست از آن برخوردارند یک موضوع عادی است. اما برای حدود یک میلیون کارمند شهرستانی و خانواده هایشان، به عنوان لطف و مرحمتی از جانب نظام، باعث میشود خود را مدیون نظام دانسته و به نحو احسن آنرا جبران کنند. این راهبرد برد- برد و بدون هزینه، در شرایط خاص موجود، منافع و سرمایه اجتماعی بسیاری را نصیب نظام می کند. پس لازم است دولت، مجلس، شورای نگهبان و سایر نهادهای ذیربط با قید فوریت نسبت پیگیری اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری جهت حذف تبعیض و بهره مندی کارمندان شهرستانی از تعطیلی پنجشنبه ها اقدام نمایند.
در خصوص لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری به منظور افزایش تعطیلات پایان هفته کارمندان دولت، کشورهای پیشرفته و اسلامی به دلیل آگاهی از فواید آن در زمینه های خانوادگی، سازمانی و اقتصادی سالهاست از آن روش استفاده می کنند. در ایران عده ای بدون دلایل منطقی و ارائه یک آیه یا حدیث موثق، بخاطر کج فهمی، خودنمایی و لجبازی، با این لایحه مخالفت می نمایند؛ اینگونه مخالفت ها موجب مایوس شدن مردم از کارآمدی نظام و اسلام خواهد شد آیا این خیانت نیست ؟ !!!!!
در رابطه با نظر آیت الله سبحانی در مورد اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری مخالفت ایشان با تعطیلی شنبه ها است ؟ !!! و مخالفتی با تعطیلی پنجشنبه ها ابراز ننموده اند ضمنا پیشنهاد اصلی دولت در اصلاح ماده قانونی فوق الذکر، تعطیلی پنجشنبه ها بوده است. با توجه به اینکه هم اکنون کارمندان مستقر در تهران که مرکز مبادلات اقتصادی کشور است پنجشنبه ها تعطیل هستند و شهرستانی ها از این تعطیلی محروم می باشند لذا گزینه بررسی روز پنجشنبه در اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری باید در دستور کار مجلس قرار گیرد. قطعا وضعیت ناعادلانه و تبعیض آمیز فعلی غیرعادلانه مغایر با اصول شرع و قانونگذاری است و مجلس باید اشکالات شورای نگهبان را حل کند نه اینکه کلا این موضوع را از دستور کار خارج سازد. ظاهرا برخی از نمایندگان مجلس عادت کرده بجای حل مساله، صورت مساله را پاک کنند!!!.
بله درست است کارمندان مستقر در تهران به دلیل تعطیلی پنجشنبه ها، ۵۲ روز (۵۲ پنجشنبه) در سال تعطیل هستند اگر مدت اشتغال کارمند برای بازنشستگی را ۳۰ سال درنظر بگیریم ۵۲ در ۳۰ ضرب می گردد که ۱۵۶۰ روز کاری خواهد شد که معادل ۵۲ ماه کاری می شود که آن هم معادل ۴ سال و سه ماه می گردد. به این ترتیب کارمندان تهرانی ۴ سال کاری کمتر در محل کار حاضر می شوند اما کارمندان شهرستانی از آن محروم هستند و این نهایت بی عدالتی و تبعیض در حق کارمندان شهرستانی است.
هدف از لاحیه اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری فارغ از منافع اقتصادی، سازمانی و خانوادگی آن، رفع تبعیض و بی عدالتی نسبت به کارمندان دولت در شهرستان ها می باشد. در وضعیت موجود، کارمندان مستقر در تهران که مرکز مبادلات اقتصادی کشور و محل استقرار وزارتخانه ها است به دلیل تعطیلی پنجشنبه ها از ۵۲ روز تعطیلی در سال برخوردارند و شهرستانی ها از این تعطیلی محروم و مغبون می باشند. آیا محروم کردن کارمندان شهرستانی، تبعیض و بی عدالتی نیست؟ آیا عدالت جزء مفاهیم اصلی شرع مقدس اسلام نیست؟ آیا طبق قانون اساسی، تبعیض و بی عدالتی جایز است؟ آیا تبعات بی عدالتی نسبت به کارکنان دولت بجز مایوس شدن از مسئولین، کاهش روحیه، نارضایتی شغلی، کاهش بهره وری و… چیز دیگری است؟ افراد و نهادهای ذیربط تا چه وقت می خواهند در برابر این بی عدالتی فاجعه بار، سکوت کنند یا فقط حرف بزنند و یا منفعل باشند؟ چرا برای جبران سوء مدیریت صندوق های بازنشستگی، لایحه افزایش سنوات اشتغال کارکنان برای بازنشستگی، که کاملا به زیان کارمندان دولت بود برخلاف اصول قانون گذاری، در سریع ترین زمان ممکن، تصویب شد کسی اعتراضی نکرد؟
تبعات مخالفت با تعطیلی شنبه ها: ۱- باعث بی اعتبار شدن حیثیت مجلس می شود ۲-از آنجا که کارمندان مستقر در تهران بجای شنبه ها، پنجشنبه ها تعطیل هستند این مساله موجب تبعیض و بی عدالتی نسبت به کارمندان شهرستانی و نارضایتی شغلی از حذف ۵۲ روز از تعطیلات آنها می شود. ۳- افزایش انزوای اقتصادی و کاهش تعاملات بین المللی کشور را موجب می گردد ۴-باعث هزینه تراشی برای دولت شده و مانع کاهش یک ششم از هزینه های آب، برق، تلفن، اینترنت، بنزین و گاز ادارات دولتی و حذف هزینه نهار کارکنان مستقر در تهران می شود ۵- فرصت تعاملات بیشتر اعضای خانواده و تحکیم بنیاد خانواده و فرزند آوری را کاهش می دهد۶- باعت … و ناراحتی هموطنان کلیمی و یهودیان کل جهان می شود. ۷- … ۸- باعث کاهش هماهنگی ستاد وزارتخانه ها با واحدهای استانی می شود. ۱۰- اثبات عدم استقلال رای شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت.۱۰- مانع جبران مصوبه زیان بار مجلس در مورد افزایش سنوات اشتغال کارکنان برای بازنشستگی می شود.
آیا … بزرگواران، آنگونه که نسبت به موضوع کم اهمیتی مثل تعطیلی شنبه ها، نگرانی نشان می دهند در مورد مسایل اساسی هم نگرانی دارند؟ آیا گرسنگی و سوء تغذیه ، گرانی و تورم ، بیکاری، فساد جامع، اختلاس توسط برخی مسئولین، فحشاء از روی فقر، تعطیلی کارخانجات، بحران ناتوانی خرید مسکن، افزایش فاجعه بار اجاره خانه ها، پیری جمعیت، حیف و میل کردن منابع ارزشمند کشور، سوء مدیریت، کمبود دارو و خدمات بهداشتی و درمانی، زیان کشاورزان، شکاف ملت و حاکمیت، پارتی بازی، مهاجرت دانشمندان و نخبگان از کشور، عدم شایسته سالاری، بحران آب، کمبود برق، بحران هجوم مهاجران افغانی به کشور، ناتوانی در وصول حق آبه کشور از افغانستان، از دست رفتن محیط زیست، سکوت … در مقابل رنج و بدبختی مردم، بردگی برای … و …. و تاراج منابع کشور توسط آقازاده ها و غیره زیبنده کشور است؟ آیا … عزیز نگران نیستید که قرار است چه مملکتی را به امام زمان (عج) تحویل دهند؟ کشور آباد و آبرومند یا کشور ویران و مخروبه؟ آنقدر که روحانیون بزرگوار، ذهن خود را درگیر مخالفت با تعطیلی شنبه ها کرده اند شنبه ای که به قول حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی، حتی یک آیه یا حدیث موثق مبنی بر تحریم تعطیلی آن وجود ندارد نسبت به سایر مسائل هم دغدغه دارند؟ آیا نمی دانند در حال حاضر کارمندان دولتی مستقر در تهران به دلیل تعطیلی پنجشنبه ها، ۵۲ روز در سال تعطیل هستند و کارمندان شهرستانها از آن محروم می باشند؟ چرا حضرات، این بی عدالتی را می بینند و سکوت می فرمایند؟ چرا با رئیس مجلس، رئیس دولت، دیوان عدالت اداری و سازمان اداری و استخدامی مکاتبه نکردند؟ آیا عدالت جزء اصول مذهب و اصول قانون اساسی کشور نیست؟ شهرستانی ها در ۴۶ سال گذشته نشان داده اند در مقایسه با تهرانی ها، وظایف خود را نسبت به انقلاب و نظام، بهتر عمل کرده اند آیا پاسخ وفاداری شهرستانی ها، تبعیض و بی عدالتی است؟