تجهیزات مورد نیاز معلولان

تهیه تجهیزات مورد نیاز معلولان به دست دانش‌بنیان‌ها؛ ارزان و با کیفیت

سرپرست سازمان بهزیستی کشور گفت: برای حمایت از تولیدات داخلی و فناوران، از این پس همه تجهیزات مورد نیاز معلولان از شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی تامین خواهد شد چرا که با این اقدام، ملزومات ارزان‌تر و با کیفیت بالاتری در اختیار متقاضیان قرار می‌گیرد.

به گزارش افق امروز در سالی که از سوی رهبر معظم انقلاب به عنوان سرمایه‌گذاری برای تولید نامگذاری شده است، به طور حتم یکی از مصداق‌های عمل به این راهبرد مهم، حمایت از فناوران و دانش‌بنیان‌هایی است که با بهره‌مندی از جوانان نخبه و خلاق، در حال بومی‌سازی و ساخت ملزومات مورد نیاز بخش‌های مختلف از جمله تامین نیازمندی‌های فناورانه جامعه معلولان هستند.

جامعه دانش‌بنیان کشور در طول چند سال اخیر با طراحی، ساخت و حتی بومی‌سازی بسیاری از تجهیزات حوزه توانبخشی با قیمت‌های بسیار ارزان‌تر و البته با کیفیت بهتر، ثابت کرده که از ظرفیت‌های بی‌بدیلی برای تامین ملزومات مصرفی این جامعه برخوردار است.

به عنوان مثال سال گذشته، یکی از مجموعه‌های دانش‌بنیان کشورمان موفق به طراحی و ساخت ویلچرهای فوق سبک با استفاده از فیبر کربن شد که تنها ۸ کیلوگرم وزن دارد و این در مقایسه با سایر ویلچرهای وارداتی که حدود ۲۰ کیلوگرم وزن دارد و از قیمت بالاتری برخوردار است، نقش بسیار مهمی در توانمندسازی و البته رفاه حال معلولان کشور خواهد داشت.

موضوعی که سرپرست سازمان بهزیستی کشور نیز به آن اذعان دارد و معتقد است همکاری با فناوران و دانش‌بنیان‌های داخلی، تهیه ملزومات مورد نیاز معلولان را برای این سازمان ارزان‌تر و به صرفه‌تر خواهد کرد.

سیدجواد حسینی که گفت‌وگو می‌کرد در پاسخ به این سوال که نوع حمایت از دانش‌بنیان‌ها و فناوران کشورمان که تجهیزات مختلف مورد نیاز معلولان از جمله ویلچرهای فوق سبک را طراحی و ساخته‌اند، چگونه است؟ تصریح کرد: سازمان بهزیستی برای خرید از این فناوران به منظور تقویت و حمایت از تولیدکنندگان داخلی حمایت صد درصدی خواهد داشت.

وی با اشاره به واردات یک هزار و ۸۰۰ ویلچر ساخت کشور آلمان برای استفاده معلولان در سال گذشته تاکید کرد: به طور حتم برای خرید تجهیزات مورد نیاز معلولان کشور یکی از سیاست‌های ما این است که وارد گفت‌وگو با شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور شویم و همه اقلام مورد نیاز معلولان را به واسطه فناوران داخلی تامین کنیم.

سرپرست سازمان بهزیستی در ادامه اظهار داشت: همکاری با فناوران و دانش‌بنیان‌ها تهیه ملزومات مورد نیاز معلولان را برای بهزیستی ارزان‌تر و به صرفه‌تر خواهد کرد.

حسینی افزود: تامین تجهیزات مورد نیاز معلولان از دانش‌بنیان‌های داخلی نسبت به تامین خارجی علاوه بر صرفه‌جویی و همچنین تقویت تولید داخلی منافع مختلف دیگری برای بهزیستی خواهد داشت از جمله اینکه می‌توانیم در کنار سفارش‌هایی که به دانش‌بنیان‌ها می‌دهیم، موارد مورد نظر معلولان برای افزایش کیفیت را به فناوران منتقل کنیم و طبق خواست جامعه هدف، این محصولات طراحی شود.

 

تهیه تجهیزات مورد نیاز معلولان از طریق دانش‌بنیان‌ها؛ ارزان و با کیفیت

 

وی در ادامه تصریح کرد: ما به زودی با دانش‌بنیان‌ها و فناوران فعال در ساخت تجهیزات مورد نیاز معلولان، نشست مشترکی برگزار خواهیم کرد و ضمن اعلام نیازهای خود، تجهیزات آماده و مصرفی جامعه هدف خود را از آنها تامین می‌کنیم.

سرپرست سازمان بهزیستی کشور در پاسخ به این سوال که هم‌اکنون مهم‌ترین نیاز تجهیزاتی این سازمان برای خدمات‌رسانی به معلولان کدام است، نیز توضیح داد: همه تجهیزات مورد استفاده در توانبخشی به خصوص وسایل مختلف ورزشی و تشک مواج، مورد نیاز است.

حسینی همچنین با اشاره به دوره‌ای که مدیریت سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور را عهده‌دار بود، خاطرنشان کرد: همان زمان نیز ۱۱۰ نوع وسیله تجهیزاتی مورد نیاز این مجموعه مورد استفاده در سطح داخلی و بین‌المللی را شناسایی کردیم و درصدد تامین آن از فناوران داخلی بودیم.

وی در پاسخ به این سوال که مسیر ارتباطی فناوران و دانش‌بنیان‌ها با سازمان بهزیستی در صورت طراحی و ساخت تجهیزات مورد نیاز معلولان کدام بخش از این سازمان است، نیز گفت: همه دانش‌بنیان‌ها و فناوران می‌توانند با معاونت توانبخشی بهزیستی در ارتباط باشند.

انتهای پیام/+

برچسب های اخبار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

وب گردی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Search