به گزارش افق امروز عملکرد تیم ملی زیر ۱۷سال ایران در رقابتهای جام ملتهای زیر ۱۷سال آسیا و حذف زودهنگام در مرحله گروهی، بهخوبی وضعیت اسفناک فوتبال ایران در زمینه مدیریت فوتبال پایه و کشف و پرورش استعدادها را نشان داد. یک نسل جوان از فوتبال ایران با وجود برپا شدن اردوها و بازیهای تدارکاتی متعدد، اسیر سوءمدیریت و عدم آگاهی فنی از شرایط روز فوتبال دنیا در ردههای سنی شدند و تیم ملی نوجوانان ایران پس از ناکامی در کافا و تورنمنت بلاروس، حتی در صعود به جام جهانی ۴۸تیمی نیز ناکام ماند.
یک روز پس از این اتفاق، استعفای عباس چمنیان سرمربی تیم ملی زیر ۱۷سال و کادر او پذیرفته شد اما نکته عجیب در این زمینه، اظهار بیاطلاعی مجید جلالی مدیر فدراسیون فوتبال از روند آمادهسازی تیم ملی زیر ۱۷سال بود. شخصی که سال گذشته، مستقل از کمیته جوانان فدراسیون فوتبال، عباس چمنیان و کادرش را بهعنوان سرمربی تیم ملی زیر ۱۷ سال انتخاب کرده بود. همچنین تا پیش از برگزاری مسابقات جام ملتهای زیر ۱۷سال آسیا، جلالی در مصاحبههای متعددی، از چمنیان حمایت میکرد و حضور او را نشانهای برای تحول مثبت در فوتبال پایه ایران معرفی کرده بود. با این حال پس از ناکامی بزرگ تیم ملی زیر ۱۷سال، اظهارات تازه جلالی خبر از مشکلات ساختاری در
فدراسیون فوتبال میدهد.
جلالی در این خصوص گفته: «تا مسابقاتی که در مهر در اردن بود، کار منظم بود و تیم هم خوب کار کرد، اما بعد از آن در فدراسیون اتفاقاتی رخ داد که ارتباط تیمهای جوانان و نوجوانان با مجموعه ما قطع شد. حتی ما از برنامهها و اردوهای این تیم خبر و اطلاع نداشتیم.
ما به عنوان
Technical Director حتی از تغییر مربی تیم ملی نوجوانان بیخبر بودیم. قبلاً یک مربی در کادرفنی تیم ملی نوجوانان بود، اما او تغییر کرد و ما از این موضوع بیاطلاع بودیم. من خودم چند بار با آقای چمنیان صحبت کردم و بعد دیدم کار آنها با آقای دبیرکل است و ما هم خودمان را کنار کشیدیم.
وقتی از اردن برگشتیم من بهعنوان گزارش سفر یک گزارش سه صفحهای برای آقای تاج نوشتم و مشکلات تیم را برای آقای تاج انعکاس دادم و بعد دیگر کاری به تیم ملی نوجوانان نداشتیم. این به خاطر مشکلاتی است که از نظر سازمانی در فدراسیون وجود دارد. یک موضوعی که وجود دارد این است که باید پذیرفت نوجوانان به شکل بدی باختند اما موضوع این است؛ پسرفت ما در فوتبال روشن و مشخص است و مطمئن باشید در آینده در فوتبال بانوان و فوتسال بانوان چنین پسرفتی رخ میدهد چون روند ما به سمت پیشرفت نیست. ما یک برنامه کامل نوشتیم که این برنامه را هر متخصصی تأیید میکند و میگویند این برنامه عملیاتی است. این برنامه بودجه مکان و پرسنل میخواهد تا اجرایی شود ولی شش ماه است که این برنامه مصوب نشده است. فوتبال ما نیاز به تغییرات بنیادی دارد. ۴۰سال است که مربی تغییر میدهیم و مربیان خارجی و ایرانی آمدهاند و این راه را سالهاست طی میکنیم. در فوتبال باید تغییرات بنیادی ایجاد کنیم. برای این تغییرات هم برنامه دادیم که مقابل آن ایستادهاند و مقاوت میکنند. مدل برگزاری کلاسهای مربیگری و سرفصلها باید تغییر کند اما زیر بار نمیروند. درباره تیم ملی نوجوانان بگوییم در فلان بازی فلان مشکل بوده، آیا مشکل حل میشود؟»
نکته عجیب اینجاست که چطور مدیر فنی فدراسیون فوتبال، اکنون و پس از حذف تیم ملی نوجوانان تصمیم به صحبت درباره قطع ارتباط کمیته فنی با تیمها گرفته و پیش از این، در خصوص مشکلات ساختاری در فدراسیون فوتبال صحبتی نکرده است؟ در بخش دیگری از این مصاحبه، مجید جلالی دلیل باقی ماندن خود در فدراسیون فوتبال با وجود این مشکلات را، اصرار مهدی تاج معرفی کرده است. ابهام اصلی اینجاست که یک شخص با شعار توسعه و برنامه ۱۰ساله تا ۱۴۱۴، چطور قصد جدایی زودهنگام از فدراسیون فوتبال را دارد؟ آیا واقعاً عزمی جدی در فدراسیون برای اجرایی شدن شعارهای توسعه هست یا بنبست روابط بین باشگاهها، تیمهای ملی و مسئولان فنی فدراسیون، با شعارهایی در خصوص توسعه پنهان شده است؟