به گزارش افق امروز: به نقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گلستان، در دیدار فریدون فعالی مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان گلستان با آیتالله سید محسن طاهری نماینده مردم گلستان در مجلس خبرگان رهبری، بر اهمیت توسعه صنعت گردشگری بهعنوان مسیری مؤثر برای غلبه بر محرومیتهای استان تأکید شد.
آیتالله طاهری با اشاره به محرومیتهای موجود در استان گلستان، بیان کرد: در مجلس خبرگان رهبری، صنعت گردشگری را بهعنوان یکی از ظرفیتهای برجسته و راهکاری مؤثر برای برونرفت از این محرومیتها مطرح کردم.
او افزود: استان گلستان از ظرفیتهای بینظیری در حوزه گردشگری برخوردار است، اما متأسفانه تاکنون بهرهبرداری شایسته و مؤثری از این توانمندیها صورت نگرفته است.
نماینده مردم گلستان در مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: وجود طبیعت بکر، تنوع اقلیمی و همزیستی اقوام مختلف در گلستان، ازجمله مزیتهای منحصربهفرد این استان در حوزه گردشگری به شمار میرود.
او تصریح کرد: با عنایت به ظرفیتهای غنی گلستان در عرصههای مذهبی و فرهنگی، گردشگری مذهبی یکی از شاخههای مهم و قابلتوجه در تنوع گردشگری این استان بوده که نیازمند برنامهریزی دقیق و هدفمند برای بهرهبرداری مطلوب از این پتانسیل است.
آیتالله طاهری با اشاره به مزیتهای استان در حوزه میراثفرهنگی و صنایعدستی گفت: گلستان در زمینههای گوناگون ازجمله گردشگری، صنایعدستی و میراث تاریخیـفرهنگی، از استانهای کمنظیر کشور محسوب میشود.
او افزود: همه دستگاهها و نهادهای اجرایی موظفاند برای توسعه و رونق صنعت گردشگری استان همکاری و مشارکت مؤثر داشته باشند.
نماینده مردم گلستان در مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: بر این باوریم که صنعت گردشگری میتواند نقش بسزایی در رونق اقتصادی استان ایفا کرده و زمینهساز ایجاد اشتغال پایدار در گلستان باشد.
او تأکید کرد: در حوزه فرهنگی استان ازجمله آیینها، آدابورسوم و بهویژه آیینهای مذهبی مرتبط و مختص استان باید بیشتر کار شود.
آیتالله طاهری با اشاره به نامگذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) با عنوان «سال سرمایهگذاری برای تولید» اعلام کرد: آماده هرگونه حمایت در این خصوص در حوزههای مرتبط با گردشگری و صنایعدستی هستیم.
او همچنین گردشگری روستایی را یکی از ظرفیتهای برجسته استان دانست و گفت: با توجه به تنوع اقلیمی، روستاهای استان از آبوهوا و مناظر کمنظیری برخوردارند که میتوان با برنامهریزی اصولی، بستر توسعه پایدار این مناطق را در حوزه گردشگری فراهم کرد.
نماینده مردم گلستان در مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر اینکه منابع آبی استان محدود است، افزود: نمیتوان تمامی برنامههای توسعهای را بر محور کشاورزی متمرکز ساخت، بلکه باید با نگاه جامعنگر، از ظرفیتهای قابلدسترس در دیگر حوزههای پُرپتانسیل مانند صنعت گردشگری بهرهبرداری مناسبی صورت گیرد
احیای مراکز محله در بافت تاریخی رویکردی اجتماعی و ضروری است
در ادامه این دیدار، مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گلستان نیز گفت: استان گلستان در هر سه حوزه مأموریتی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی از ظرفیتها و مزیتهای چشمگیری برخوردار است و برخورداری همزمان از پتانسیلهای قابلتوجه در این سه بخش، مزیت نسبی ارزشمندی برای استان بهشمار میرود.
فریدون فعالی بر نقش رویدادها و جشنوارهها در معرفی گلستان تأکید کرد و افزود: برگزاری رویدادها و جشنوارهها یکی از نقاط قوت فرهنگی و گردشگری استان گلستان است، اما متأسفانه تاکنون برنامهریزی مؤثری برای جذب گردشگر و طراحی بستههای سفر یا فروش تورهای مرتبط با این رویدادها انجام نشده است.
او تأکید کرد: در تلاش هستیم تا با توسعه زیرساختهای لازم و متناسب با نیازهای گردشگری و فرهنگی، بسترهای رشد و شکوفایی استان را فراهم کنیم. او با اشاره به برنامهریزیهای آتی افزود: قطعاً در راستای معرفی ظرفیتهای متنوع گردشگری استان، برنامههای هدفمند و اجرایی تعریف خواهیم کرد تا این ظرفیتها بهدرستی معرفی و بهرهبرداری شوند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گلستان با اشاره به اهمیت بافت تاریخی گرگان گفت: بافت تاریخی گرگان بهعنوان اثری ارزشمند، نماد هویت تاریخی و فرهنگی شهر گرگان و استان گلستان محسوب میشود که خوشبختانه در محدوده آن، زیرساختهای مناسبی برای اقامت، پذیرایی و تفریح گردشگران فراهمشده است.
او احیای مراکز محله در بافت تاریخی گرگان را ضروری دانست و افزود: باید با رویکردی اصولی، پویایی و کارکرد اجتماعی این مراکز را بازگردانیم.
فعالی همچنین بیان کرد: با توجه به ظرفیتهای متنوع موجود در بافت تاریخی گرگان، ضروری است که مراکز خدماتی متناسب با نوع هر مجموعه در نقاط مختلف این بافت ایجاد شود؛ برای نمونه، در جوار باغمزار لطفی میتوان مرکز خدمات فرهنگی راهاندازی کرد تا پیوند میان میراثفرهنگی و خدمات عمومی تقویت شود.