کرهایها در سالهای اخیر وابستگی بیشتری به کوالکام پیدا کردهاند و رفته رفته سهم چیپهای اگزینوس در پرچمدارهای این کمپانی کاهش یافته است. این افزایش سهم تا جایی بیش رفته که به گفته کوالکام، ۷۵ درصد گوشیهای سری گلکسی S22 به چیپهای اسنپدراگون مجهز شدهاند و سهم اگزینوس ۲۲۰۰ در این محصولات بسیار پایین است.
مدیرعامل کوالکام در ادامه صحبتهایش به این موضوع اشاره کرد که سهم تراشههای اسنپدراگون در نسل بعدی گلکسی S افزایش مییابد که تاییدی غیرمستقیم بر این شایعه است که سری گلکسی S23 تنها با تراشه اسنپدراگون روانه بازار میشود، اما این موضوع برای کسبوکار چیپهای اگزینوس چه معنایی دارد؟
کسبوکار تراشههای اگزینوس ادامه مییابد
اگرچه شاید در نگاه اول تصور کنید که سامسونگ بطور کلی مبارزه را به کوالکام واگذار کرده، اما ظاهرا واقعیت چیز دیگری است. اگرچه تراشههای اگزینوس سهم پایینی در بازار دارند و با فاصله زیادی پس از چیپهای مدیاتک، کوالکام و اپل قرار میگیرند، اما سامسونگ همچنان به توسعه آنها ادامه میدهد.
کرهایها پس از اعلام عملکرد مالی شان برای فصل دوم ۲۰۲۲، شایعات مبنی بر توقف توسعه چیپهای اگزینوس را تکذیب کردند. یکی از مقامات رسمی این شرکت با تکذیب شایعات، به سازماندهی مجدد این بخش اشاره کرد:
«در حال حاضر ما مشغول سازماندهی مجدد مدل کسبوکار SoC خود هستیم و روی برنامهای کار میکنیم که رقابتپذیری ما در میانمدت و بلندمدت را افزایش میدهد.»
سامسونگ گفته روی بهبود رقابتپذیری نسل بعدی چیپهای موبایل اگزینوس تمرکز میکند و همچنین میخواهد سهم آنها را در بازار افزایش دهد. البته با وجود این اظهارنظر، باز هم انتظار داریم که سری گلکسی S23 تنها با تراشههای اسنپدراگون روانه بازار شود. این احتمال وجود دارد که تا سال ۲۰۲۵ با تراشه اگزینوس پرچمداری روبهرو نشویم و تنها چیپهای میانرده و پایینرده روانه بازار شوند.