به گزارش افق امروز، حجتالاسلام دیلم، رئیس مرکز اسلامی گلستان، در اردو میثاق طلبگی ویژه طلاب جدیدالورود مدارس علوم دینی اهل سنت استان گلستان که در منطقه جنگلی شیرآباد خانببین برگزار شد، با تأکید بر لزوم برخورداری روحانیون از ویژگیهای علم، عمل و عقل، گفت: «جامعه به روحانی عالم، عامل و عاقل نیاز دارد. معلم دین باید با اخلاق محوری و خوشرویی به استقبال مردم برود و به تبیین و تشریح دین مبین اسلام بپردازد.»
وی افزود: «پیامبر (ص) برای اتمام و اکمال مکارم اخلاقی مبعوث شد. به فرموده قرآن کریم، اگر پیامبر (ص) بد اخلاق بود، مردم از وی گریزان میشدند و از او پراکنده میشدند.»
حجتالاسلام دیلم در ادامه به وظیفه اساتید حوزه اشاره کرد و گفت: «استاد حوزه باید به طلاب درس زندگی، تفکر، تعقل و چگونه زیستن را بیاموزد. استاد واقعی کسی است که درست اندیشیدن و درست زندگی کردن را یاد دهد.»
وی همچنین بر اهمیت هدفگذاری تأکید کرد و گفت: «انسان برای ورود به هر کاری باید هدف مشخصی داشته باشد. اگر هدفگذاری نکند، موفق نخواهد شد. خداوند از خلقت جهان هستی و از آفرینش انسان قطعاً هدفی داشته است. انسان نیز باید در هر کاری هدفگذاری کند و برنامهریزی داشته باشد، بهویژه طلاب که مروج قرآن و پیامبر (ص) هستند و مسئولیت سنگینی دارند.»
رئیس مرکز اسلامی گلستان افزود: «اگر هدف را از ابتدا به درستی تبیین نکنیم، در میانه راه با کوچکترین نسیمی از مسیر خود منحرف خواهیم شد. داشتن هدف و برنامه اولین گام برای موفقیت است و اگر هدف را به درستی ترسیم و تشریح کنیم، با انگیزه و جدیت بیشتری به اهداف خود دست خواهیم یافت.»
وی در ادامه گفت: «مدارس علوم دینی باید اساتیدی را دعوت کنند که انگیزه را در ذهن طلاب ایجاد و پرورش دهند.»
حجتالاسلام دیلم همچنین به شاخصههای طلاب موفق اشاره کرد و گفت: «طلاب باید اخلاص، خدامحوری و معادباوری را در نظر داشته باشند. تحصیل علوم دینی نباید برای بحث و جدال یا فخر و غرور باشد، بلکه باید تنها برای رضای خداوند و خدمت به جامعه اسلامی باشد.»
وی علمآموزی و عالم دین شدن را از دیگر وظایف طلاب دانست و افزود: «عالم دین باید آگاه به مسائل دینی و جهان اسلام باشد و با جدیت و اهتمام ویژه کسب دانش کند.»
حجتالاسلام دیلم با اشاره به لزوم عمل به علم در کنار فراگیری آن گفت: «طلاب باید علاوه بر آگاهی علمی، عامل نیز باشند. روحانیون باید عالم، عامل و عاقل باشند.»
وی در پایان به اهمیت تعقل در دین اشاره کرد و گفت: «واژه تعقل در قرآن به کرات آمده است و از اهمیت ویژهای برخوردار است. فتوای سر بریدن و گردن زدن توسط داعش و جنایات آنان علیه مسلمانان از عالمانی صادر شد که متأسفانه عاقل نبودند و برداشتهای اشتباهی از دین داشتند. در حالی که امام اعظم ابوحنیفه از بزرگان اهل سنت میفرمود هر انسانی که رو به قبله نماز بخواند و به خدا و پیامبر ایمان داشته باشد، مال، جان، ناموس و خون او باید در امنیت باشد و هرگونه دشمنی با مسلمانان حرام و خلاف اسلام است.»