به گزارش افق امروز; سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در گزارش ماهانه خود از بازار نفت اعلام کرد که قیمت هر بشکه نفت سنگین ایران در ماه ژوئیه به ۸۴ دلار و ۵۷ سنت رسید، که نسبت به قیمت ۸۳ دلار و ۶۵ سنت در ماه ژوئن، افزایشی به میزان ۹۲ سنت یا ۱.۱ درصد را نشان میدهد. میانگین قیمت نفت سنگین ایران از ابتدای سال ۲۰۲۴ تاکنون به ۸۳ دلار و ۶۲ سنت رسیده که در مقایسه با ۷۹ دلار و ۸۴ سنت در مدت مشابه سال گذشته، افزایش قابل توجهی را تجربه کرده است.
ارزش سبد نفتی اوپک نیز در ماه ژوئیه به ۸۴ دلار و ۴۳ سنت در هر بشکه رسید که نسبت به ۸۳ دلار و ۲۲ سنت در ماه ژوئن، افزایشی به میزان یک دلار و ۲۱ سنت یا ۱.۵ درصد را ثبت کرد. میانگین ارزش سبد نفتی اوپک از ابتدای سال ۲۰۲۴ تاکنون به ۸۳ دلار و ۷۱ سنت در هر بشکه رسیده است، که در مقایسه با ۷۹ دلار و ۵۶ سنت در مدت مشابه سال قبل، افزایش چهار دلار و ۱۵ سنت یا ۵.۲ درصد را نشان میدهد.
طبق آمار منابع ثانویه اوپک، تولید نفت این سازمان در ماه ژوئیه به ۲۶.۷۵ میلیون بشکه در روز رسید که نسبت به ماه گذشته، ۱۸۵ هزار بشکه در روز افزایش نشان میدهد. تولید نفت در کشورهای عربستان سعودی، عراق و ایران افزایش یافته، در حالی که تولید در لیبی کاهش یافته است. در همین حال، مجموع تولید نفت متحدان اوپک در گروه اوپک پلاس در ماه میلادی گذشته به ۱۴.۱۶ میلیون بشکه در روز رسید که کاهش ۶۸ هزار بشکه در روز را نسبت به ماه قبل ثبت کرده است.
تولید نفت ایران در ماه ژوئیه با افزایش ۲۰ هزار بشکه در روز به ۳.۲۷۱ میلیون بشکه در روز رسید.
اوپک در جدیدترین گزارش خود پیشبینی رشد تقاضای جهانی برای نفت در سال ۲۰۲۴ را کاهش داد و به ۲.۱۱ میلیون بشکه در روز کاهش یافت که کمتر از پیشبینی قبلی ۲.۲۵ میلیون بشکه در روز است. این کاهش پیشبینی به دلیل تقاضای ضعیفتر از حد انتظار در چین و انتظارات کاهشیافته برای رشد تقاضای نفت در این کشور صورت گرفته است.
اوپک اعلام کرد که این تجدیدنظر ناشی از دادههای واقعی سهماهه اول سال ۲۰۲۴ و همچنین کاهش انتظارات برای رشد تقاضای نفت در چین است. با وجود شروع ضعیف فصل رانندگی تابستانی، انتظار میرود تقاضای سوخت حملونقل به دلیل ترافیک مطلوب جادهای و هوایی قوی بماند.
این نخستین بازنگری در پیشبینی رشد تقاضای جهانی برای نفت از ژوئیه ۲۰۲۳ به این سو است. اختلافات زیادی در میان موسسات پیشبینیکننده در خصوص میزان رشد تقاضای جهانی برای نفت در سال ۲۰۲۴ وجود دارد، عمدتاً به دلیل اختلاف نظرات درباره چین و روند گذار جهانی به سوختهای پاکتر.
با وجود این تجدیدنظر، اوپک همچنان دیدگاه خوشبینانهتری نسبت به دیگران دارد و قیمت نفت پس از انتشار گزارش ماهانه اوپک بالای ۸۰ دلار در هر بشکه معامله شد. همچنین، پیشبینی اوپک از رشد تقاضای جهانی در سال میلادی آینده به ۱.۷۸ میلیون بشکه در روز کاهش یافت که ۷۰ هزار بشکه در روز کمتر از برآورد قبلی این گروه است.
اوپک پلاس که شامل اوپک و متحدانش از جمله روسیه است، از اواخر سال ۲۰۲۲ محدودیتهای عرضه داوطلبانهای را برای حمایت از بازار نفت به اجرا گذاشته است. این گروه در دیدار دوم ژوئن توافق کرد که محدودیت عرضه اضافی ۲.۲ میلیون بشکه در روز تا پایان سپتامبر ادامه یابد و از اکتبر به تدریج کاهش یابد.
طبق گزارش رویترز، آژانس بینالمللی انرژی پیشبینی کرده است که رشد تقاضا برای نفت در سال جاری به ۹۷۰ هزار بشکه در روز برسد.