به گزارش افق امروز;در صورتی که حسین سیمایی موفق به کسب رای اعتماد نمایندگان مجلس شورای اسلامی شود، پانزدهمین وزیر علوم، تحقیقات فناوری پس از انقلاب اسلامی ایران خواهد شد.
علی شریعتمداری اولین وزیر این وزارتخانه پس از پیروزی انقلاب اسلامی است که به عنوان یک چهره علمی در حوزه علوم تربیتی، شناخته میشد و وزارت علوم بعد از آن، بر مدار دانشآموختگان غیر علوم انسانی گشته است.
از آن زمان تاکنون، وزیران علوم جمهوری اسلامی ایران، عمدتا از دانشآموختگان علوم پزشکی، فنی مهندسی، علوم پایه و حتی علوم باغبانی (منصور غلامی؛ وزیر علوم دولت دوازدهم) بودهاند و اکنون پس از دهههای متمادی، یک دانشآموخته علوم انسانی به عنوان گزینه پیشنهادی تصدی وزارت علوم به مجلس معرفی شده است.
حسین سیمایی صراف متولد ۱۳۴۷ در مشهد، علاوه بر تحصیلات حوزوی، دارای مدرک دکتری حقوق خصوصی از دانشگاه شهید بهشتی، کارشناسی ارشد رشته حقوق خصوصی از دانشگاه تربیت مدرس و کارشناسی حقوق دانشگاه تهران است.
از شهریور ۱۳۹۸ تا اسفند ۱۴۰۰ (دولت دوازدهم و بخشی از دولت سیزدهم)، پس از محسن حاجیمیرزایی و پیش از علی بهادری جهرمی، دبیر هیات دولت بوده است و سوابق اجرایی متعددی در وزارت علوم بر عهده داشته است.
وی معاون حقوقی و امور مجلس وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در دولت دوازدهم، قائم مقام معاون حقوقی رئیس جمهور در دولت یازدهم، مدیرکل دفتر حقوقی وزرات علوم دولت یازدهم و عضو شورای مرکزی بورس دانشجویان بوده است.
دکتر سیمایی صراف که وکیل پایه یک دادگستری است در سالهای گذشته، عضو کمیسیون حقوق مدنی معاونت حقوقی قوه قضائیه، عضو شورای راهبردی تنقیح قوانین مجلس شورای اسلامی و عضو مبلغین معاونت بینالملل بعثه حج مقام معظم رهبری در فاصلهی سالهای ۱۳۶۶ تا ۱۳۸۰ بوده است.
این دانشیار دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی تاکنون بیش از ۵۰ اثر، اعم از کتاب و مقاله فارسی و انگلیسی تالیف کرده و چند کتاب نیز در دست چاپ دارد.
دانشگاهیان درباره سیماییصراف چه میگویند؟
رئیس انجمن حقوقشناسی و عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: «حسین سیماییصراف» وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری از بدنه دانشگاه است و درد دانشگاه را به طور کامل میفهمد و در این وزارتخانه موفق عمل خواهد کرد.
تهمورث بشیریه در ارزیابی از برنامهها و سوابق حسین سیماییصراف وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری به ایرنا گفت: تا جایی که من اطلاع دارم سیمایی صراف هم در دبیری دولت (دوازدهم) و هم در معاونت وزارت علوم و هم در قائم مقامی معاونت حقوقی در هر سه عرصه موفق بوده است.
عضو هیات علمی دانشگاه علامه با بیان اینکه سیماییصراف را در دانشگاه شهید بهشتی هم به عنوان استاد سرشناس میشناسند، افزود: وی در کار وکالت هم وکیلی است که همواره خوب عمل کرده و نقطه ضعفی از او سراغ ندارم.
وکیل دادگستری و رئیس انجمن حقوق شناسی عنوان کرد: سیمایی از بدنه دانشگاه است، درد دانشگاه را به طور کامل میفهمد بهخصوص که از حوزه علوم انسانی است، البته این رشته مدتهاست در وزارت علوم تا حد زیادی مغفول مانده و حضور سیمایی صراف میتواند این رشته را در نظام علمی کشور اعتلا بخشد.
بشیریه خاطرنشان کرد: وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری میتواند برای ارتقای جایگاه علوم انسانی تلاش کند، به ویژه اینکه از اهالی علم حقوق هستند و با حق، تکلیف و مسائل حقوقی به خوبی آشنا است.
رئیس پیشین دانشگاه تهران نیز گفت: وزیر پیشنهادی علوم از جایگاه علمی و عملی خوبی برخوردار است و گزینه شایستهای برای وزارت علوم خواهد بود.
محمود نیلی احمدآبادی به سابقه شناختش نسبت به حسین سیمایی صراف از زمانی که وی معاون وزیر علوم و دبیر هیات دولت بود، اشاره کرد و افزود: سیمایی صراف در آن دوران عملکرد خوبی داشت، ارتباطات خوبی با دانشگاهها برقرار کرد و از هیچ اقدامی برای توسعه آموزش عالی دریغ نکرد.
وی تصریح کرد: وزیر پیشنهادی علوم، تحصیلات دانشگاهی خوبی دارد و در دانشگاههای تهران و شهید بهشتی تحصیل کرده است و البته در کنار برخورداری از جایگاه علمی خوب، تجربه عملی نیز دارد که در مجموع باعث شده وی را کاندیدای شایستهای برای وزارت علوم بدانیم.
نیلی احمدآبادی ابراز امیدواری کرد با کمک مجلس شورای اسلامی و سایر نهادها، آموزش عالی که از وضعیت نسبتا غیرقابل قبولی به سرمیبرد نجات یابد و به توسعه علم و فناوری در کشور کمک کند.
وی با بیان اینکه وزارت علوم باید محور توسعه علم و فناوری در کشور باشد، افزود: اگرچه به دلیل مسائل حاشیهای مانند مشکلات اعتباری، دخالت دستگاههای مختلف و کمبودهای موجود، معمولا این وزارتخانه نمیتواند به سیاستهای توسعهای بپردازد اما نیاز کشور به توسعه در این حوزه قطعی است و بدون آن، توسعه در دیگر بخشها نیز محقق نخواهد شد.
رئیس پیشین دانشگاه تهران تاکید کرد: همه باید کمک کنیم تا حسین سیمایی صراف، وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری در پیشبرد سیاستها موفق باشد.