به گزارش افق امروز; یک اقتصاددان تصریح کرد: راهی که در کشور برای بخت آزمایی خودرو در این سالها طی شد، بسیار نادرست و اشتباه بود که ریشه در قیمتگذاری دستوری دارد و اکنون اثرات منفی آن را در جامعه شاهد هستیم.
وحید شقاقی شهری افزود: بیشتر از دو میلیون نفر برای لاتاری خودرو ثبت نام کردند که تقریبا ۱۲۹ هزار نفر قرار بود برنده خودرو شوند و پولهای مابقی آزاد خواهد شد، این پول بلوکه شده همچون آبی سنگین پشت سد است و این سوال ایجاد میشود که مسیر بعدی این حجم پولها کجا خواهدبود و به کجاها هدایت خواهند شد؟
شقاقی شهری با تاکید بر اینکه بی تردید مبدا این پول شبکه بانکی کشور بوده است، بیان کرد: این حجم پول به صورت سپرده های دیداری و یا بلندمدت در بانکهاوجود داشته است، البته باتوجه به وضعیت بد بازار سرمایه، پولی در بازار سرمایه وجود نداشت که مردم آن را بیرون بیاورند و بدون شک مبدا این پول از شبکه بانکی است.
این اقتصاددان اظهار داشت: حتی احتمال دارد قسمتی از این پول در صندوقهای درآمد ثابت بوده باشد. اگر دولت در بازار سرمایه اقدامات اعتمادزایی انجام دهد، قسمتی از این پول می تواند وارد بازار سرمایه شود، قسمتی از این پول به صندوق های درآمد ثابت بازمی گردد و بخشی دیگر هم وارد سپردههای بلند مدت می شود.
او گفت: ریسکگریزها معمولا به سمت سپردههای بلندمدت میروند و احتمال دارد بخش کمی هم وارد بازار طلا و سکه شوند که خیلی تاثیرگذار نیست. به هر تقدیر روند بسیار نامناسب و بدی در حوزه لاتاری خودرو در کشور ما شکل گرفت، البته که اگر انتظارات تورمی شدیدتر بود، این حجم پول سرگردان بازار دلار را به هم میریخت و ملتهب می کرد. باتوجه به پایین آمدن انتظارات تورمی، قسمت زیادی از این حجم نفدینگی به بازارهای طلا و دلار باز نمیرود.
شقاقی شهری در پایان اظهار داشت: به نظر من احتمالا ۵۰ درصد این پول ها به شبکه بانکی، ۲۰ درصد صندوق های درآمد ثابت و ۳۰ درصد بازار طلا بازخواهد گشت و در روزهای آینده تاثیر خاصی در بازارها و برهم زدن ثبات بازار ارز و طلا آنها ندارد.