به گزارش افق امروز با افت چشمگیر ۵۷ هزار واحدی، نماگر اصلی بورس تهران به سطح ۲میلیون و ۸۱۳هزار واحدی رسید تا دوباره ترس از دست دادن کانال ۲.۸ میلیون واحدی میان فعالان بورس وجود داشته باشد. بازده شاخص کل نسبت به روز قبل ۲ درصد کاهش داشته است. افتی که بیشترین کاهش روزانه شاخص کل از ۲۷ بهمن بود. این کاهش بازده در شاخص هموزن هم دیده میشود. شاخص هموزن در پایان معاملات با افت ۱.۵۴ درصدی و کاهش ۱۳هزار واحدی به سطح ۸۳۳هزار واحدی رسید. بازدهی منفی ۱.۵۴درصدی شاخص هموزن هم بدترین عملکرد این نماگر از ۲۷ بهمن بود. شاخص کل فرابورس هم همسیر دو شاخص قبلی شد و در سطح ۲۵هزار واحدی از کاهش ۴۳۸واحدی (معادل ۱.۶۸درصد) خبر داد.در جریان معاملات امروز، ۹۱ درصد نمادها منفی و در مقابل ۹ درصدشان مثبت معامله شدند. نمادهای فارس و فملی و فولاد و نوری که اکثر روزها از شاخصسازترینها بودند امروز در روند شاخص کل تاثیر منفی داشتند. در روز پس از برکناری عبدالناصر همتی، سرمایه گذاران ۱۴۰۰ میلیارد تومان پول حقیقی را از بازارهای خرد خارج کردند. در ادامه هم ارزش معاملات خرد با افت ۲۰ درصدی نسبت به روز گذشته معادل ۶۶۰۰ میلیارد تومان ثبت شد.
گروههای بانکها، محصولات شیمیایی و فراوردههای نفتی جزو برترینهای جدول ارزش معاملات بودند و به ترتیب با ۷۹۵ و ۷۴۸ و ۷۲۶ میلیارد تومان در بازار سرمایه ثبت شدند. از طرفی دیگر محصولات شیمیایی و فلزات اساسی و خودورییهای با بیشترین خروج پول حقیقی مواجه شدند. و به ترتیب ۲۴۴ و ۲۳۶ و ۱۹۷ میلیارد تومان خروج پول را تجربه کردند. از سوی دیگر فراوردههای نفتی با ۵۱ میلیارد تومان بیشترین ورود پول حقیقی را به نام خود ثبت کردند.
نوید سالک، کارشناس بازار سرمایه گفت: از زمان مطرح شدن مسئله استیضاح وزیر اقتصاد در مجلس، تیم اقتصادی دولت و مسئولان دولتی حوزه بازارسهام، با روشهای گوناگون تلاش کردند تا نتیجه استیضاح را به تابلو بورس گره بزنند و متاسفانه بازارسرمایه را نسبت به این مسئله، شرطی کردند.وی در ادامه افزود: در نتیجه امروز شاهد بودیم فارغ از کلیه عوامل و متغیرهایی که در داخل و خارج از کشور بر بورس تاثیر میگذارند، کلیت بازارسرمایه به گونهای هیجانی به استیضاح روز گذشته واکنش منفی نشان داد؛ این در حالی است که ثبات چند مدت اخیر بازارهای موازی از جمله طلا و دلار آزاد، افزایش نرخ دلار نیمایی و فروکش کردن اظهارنظرهای جنجالی پیرامون موضوعات مورد مناقشه ایران و آمریکا، همگی از جمله عواملی هستند که میتوانند محرکی برای رشد بازار باشند.این فعال بازار سرمایه تصریح کرد: باتوجه به چالش های اقتصادی مهمی که کشور با آن ها دست و پنجه نرم می کند از جمله ناترازیهای موجود، کسری بودجه، عدم سرمایهگذاری خارجی با لحاظ وضعیت تحریمها، افزایش مستمر میزان یارانههای پنهان و هزینههای تحمیل شده از جانب صندوقهای بازنشستگی انتظار میرود هر وزیر و یا هر تیم اقتصادی که سکاندار وزارت اقتصاد شود، چاره ای نداشته باشد؛ جز این که اقدام به فروش داراییهای مازاد، آزادسازی قیمت و تک نرخی کردن کالاها، حمایت از کارآفرینان داخلی، سرمایهگذاران، صنایع و بازارسرمایه برای جبران بخشی از فقدان سرمایه خارجی موجود و کوچک کردن دولت و فضا دادن به بخش خصوصی کند.وی در نهایت گفت: عملا واقعیتهای اقتصادی کشور و شرایط بینالمللی به گونهای رقم خورده است که بدون اقدامات گفته شده، امکان ادامه وضعیت موجود بسیار دور از ذهن است و نکته قابل توجه این است که اقدامات مذکور بدون وجود یک بازارسرمایه پر رونق امکانپذیر نیست.
- . بازار بدون متولی قابل کنترل نیست
- . دولت باید دخالت خود در بازار را کاهش دهد
- . بازار سوار بر موج تعرفه
- . باید به سمت واقعی کردن کشف قیمت در این بازار برویم
- . استراتژی دقیق و ارتقای شاخصهای بازرگانی فولاد سنگان
- . اعلام قیمت عمده انواع میوه و سبزی+جدول
- . راه اندازی بازارچه بهاره از ١٢ اسفند در بوستان ساعی / بازگشایی ٣٠ غرفه متنوع برای رفاه مردم و رونق کسب وکار
- . «غدانه» به فرابورس ورود کرد!
- . تزیین هتل خالی با صنایع دستی؟!
- . قیمت طلای ۱۸ عیار امروز رکورد زد