گاز هند

دو برابر شدن تقاضای گاز هند

تقاضای گاز هند تا سال ۲۰۴۰ دوبرابر شده و از ۶۵میلیارد مترمکعب(Bcm) در سال ۲۰۲۳ به ۱۱۳.۷میلیارد مترمکعب می‌‌‌رسد. این در حالی‌‌‌ است که رشد تولید داخلی این کشور به‌‌‌اندازه افزایش تقاضا برای گاز نخواهد بود.

به گزارش افق امروز در این میان با جهش ۵۱درصدی تولید داخلی گاز طبیعی طی دوره ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۵ و رسیدن به سطح ۳۶.۷میلیارد مترمکعب گاز در سال، بخشی از تقاضای داخلی هند تامین می‌شود، اما این افزایش برای پاسخ به تقاضای فزاینده گاز طبیعی این کشور کافی نخواهد بود، در نتیجه هند همچنان برای تامین نیازهای انرژی آینده خود، به‌‌‌شدت به واردات متکی باقی می‌‌‌ماند، بنابراین مقام‌‌‌های دولت هند با درک این افزایش تقاضای گاز، امنیت تجاری خود را با امضای قراردادهای بلندمدت تا سال ۲۰۳۰ و پس از آن تقویت کرده‌‌‌اند. این قراردادها به محافظت از هند در برابر نوسان‌‌‌های قیمت جهانی و اختلالات زنجیره تامین کمک می‌‌‌رساند و جریان ثابت گاز را برای حمایت از اقتصاد در حال رشد این کشور تضمین می‌کند.

نقش هند در بازار ال‌‌‌ان‌‌‌جی

از سوی دیگر با اجرای این توافق‌‌‌ها، هند نه‌‌‌تنها امنیت انرژی خود را افزایش می‌دهد، بلکه موقعیت خود را در بازار جهانی گاز طبیعی مایع‌‌‌شده(LNG)  تقویت کرده و حرکت خود را به سمت ترکیب انرژی پاک‌‌‌تر پیش می‌‌‌برد. با این حال وابستگی شدید هند به زغال‌‌‌سنگ برای تولید برق واضح است، به‌‌‌ویژه در طول موج‌‌‌های گرمای اخیر که به‌‌‌طور موقت باعث افزایش مصرف زغال‌‌‌سنگ، در کنار ال‌‌‌ان‌‌‌جی برای تولید برق شده است. با توجه به این موضوع، گاز اکنون تنها ۲‌درصد از ترکیب انرژی هند را تشکیل می‌دهد، زیرا تمرکز این کشور بر گزینه‌‌‌های مقرون‌‌‌به‌‌‌صرفه‌‌‌تر مانند زغال‌‌‌سنگ و انرژی‌‌‌های تجدیدپذیر است. در واقع مقدار برق تولیدی از زغال‌‌‌سنگ تا سال ۲۰۴۰ کاهش ندارد و در حالی‌‌‌ که انتظار نمی‌رود تولید برق از گاز طبیعی، محرک اصلی تقاضای گاز هند باشد، اما مصرف این بخش می‌‌‌تواند بسته به سیاست‌‌‌های ترویج جایگزینی زغال‌‌‌سنگ با گاز یا اعمال مالیات کربن با رشد بیشتری همراه شود.
کوشال رامش (Kaushal Ramesh)، معاون بخش تحقیقات گاز طبیعی موسسه تحقیقاتی ریستاد انرژی با اشاره به رشد قابل‌‌‌توجه تقاضای ال‌‌‌ان‌‌‌جی هند در آینده گفت: «با نگاهی به آینده، گام بعدی راهبردی این کشور می‌‌‌تواند تداوم معاملات با منطقه خاورمیانه باشد. مجاورت جغرافیایی دو منطقه، همراه با حجم قابل‌‌‌توجهی از تولید ال‌‌‌ان‌‌‌جی بدون قرارداد در خاورمیانه، فرصتی عالی برای هند فراهم می‌کند تا شرایط مطلوب خود را تضمین کند. در واقع این یک رابطه ایده‌‌‌آل خریدار و فروشنده است که می‌‌‌تواند به تامین نیازهای انرژی هند کمک کند. این کشور در موقعیت مناسبی برای اهداف صادراتی تولیدکنندگان خاورمیانه قرار دارد، به‌‌‌طوری‌‌‌ که در این منطقه تا سال ۲۰۳۵ حدود ۱۰۰میلیون تن در سال ال‌‌‌ان‌‌‌جی بدون قرارداد فروش خواهد رفت.»

 

انتهای پیام/+

برچسب های اخبار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

وب گردی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Search