به گزارش افق امروز; برآیند نظرات کمیسیونهای تخصصی مجلس حکایت از نظر موافق روی سید عباس صالحی برای احراز پست وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و نظر مخالف روی سید رضا صالحی امیری برای احراز پست وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در دولت چهاردهم است.
کمیسیون فرهنگی مجلس پس از برگزاری دو نشست برای ارزیابی وزاری پیشنهادی مربوط به این کمیسیون، وزاری پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی و ورزش و جوانان، توانستند با اکثریت آرا تایید کمیسیون را برای برنامههای خود برای تصدی وزارتخانههای مربوطه بگیرند.
آنطور که در تابناک آمده، ولی الله بیاتی با اشاره به حضور سیدعباس صالحی شریعتی وزیر پیشهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی در این کمیسیون، گفت: سوابق کاری و تحصیلی این وزیر پیشنهادی مورد قبول اعضا واقع شد و برنامه هایی که در حیطه کار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به ویژه فرهنگ عمومی ارائه کرد، عملیاتی بود که می تواند در این حوزه تحولاتی ایجاد کند.
عضو مجمع نمایندگان استان مرکزی در ادامه با اشاره به گستردگی حوزه فرهنگ و نظر مثبت نمایندگان نسبت به برنامههای صالحی، عنوان کرد: قرار شد وزیر پیشنهادی در صورت کسب رأی اعتماد نمایندگان در حوزه تجهیزات و امکانات فرهنگی سراسر کشور همت داشته باشد.
احد بیوته، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی اخیرا با اشاره به وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی، به عصر ایران گفت: آقای عباس صالحی با حضور در کمیسیون فرهنگی مجلس توضیحاتی در مورد برنامه هایش برای وزارت فرهنگوارشاد اسلامی دادند و همچنین پاسخگوی سوالات نمایندگان نیز بودند و در نهایت نظر کمیسیون نسبت به وی مثبت بود و رای اعتماد داد.
نماینده مردم اردبیل در مجلس با اعلام این خبر گفت: با توجه به سبقه فرهنگی اقای عباس صالحی وتجربه مدیریتی در وزارت ارشاد و همچنین موسسه اطلاعات و برنامه های که ارائه دادند ما امیدوار به روزهای خوشی برای حوزه فرهنگ و هنر هستیم.
بیوته تاکید کرد؛ ما در کمیسیون در مورد حمایت وی از هنرمندان و اهالی هنر سوالاتی داشتیم که وی برنامه و اهداف خود در این زمینه را مطرح کرد که ما امیدواریم با این برنامه ها دغدغه های کاری و فعالیت های هنری و فرهنگی و معیشتی این گروهها با حضور وی رفع شود.
او در مورد برنامه های صالحی برای جلوگیری از سانسور در حوزه نشر و سینما و سایر فعالیت های هنری و فرهنگی نیز، گفت: هرکشوری یکسری خطوط قرمز دارد که باید این خطوط در همه حوزه ها رعایت شود و وظیفه هنرمندان و اهالی هنر نیز رعایت این خطوط است و اگر هنرمندی این خطوط را رعایت کند ولی فعالیت یا اثر هنری و فرهنگی اش درگیر سانسور سلیقه ای مدیریتی شود باید این مسئله رفع شود و اقای صالحی قول دادند که با دقت این موارد مورد رسیدگی قرار می گیرد.
اما گمانه زنی ها و نظرات درخصوص سیدرضا صالحی امیری متفاوت است و همچون سید عباس صالحی، موافقت تقریبا یکپارچه ای درباره رای اعتماد مجلس به او وجود ندارد.
اگرچه در این چند وقت شاهد مصاحبه افرادی چون مسلم صالحی، نماینده اقلید و عضو کمیسیون اجتماعی مجلس و احمد فاطمی نماینده مردم بابل و عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در تعریف و حمایت از صالحی امیری بودیم اما این چهره در کمیسیون فرهنگی مجلس با چالش روبرو شد.
چند روز پیش احمد راستینه، سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری مجلس گفته بود: سیدرضا صالحی امیری، وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نتوانست نظر کمیسیون فرهنگی را جلب کند و اعضای کمیسیون وی و برنامههای او برای وزرات میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را تأیید نکردند و مورد تصویب کمیسیون قرار نگرفت.
خبرگزاری مهر در گرارشی به موافقان و مخالفان صالحی امیری پرداخته و نوشته است: با وجود اینکه صالحی امیری خیلی نتوانسته پستهای مهم کشوری را در مدت زمان زیادی اداره کند اما حالا گزینه پیشنهادی برای وزارت میراث فرهنگی است تا یکی از اعضای کابینه دولت باشد. صالحی امیری قرار است مسندی را به عهده بگیرد که با هویت ایرانی سر و کار دارد و آنچه به عنوان میراث فرهنگی وجود دارد امانتی است که مدتی در اختیارش خواهد بود تا بتواند آن را مدیریت کند. وزارت میراث فرهنگی جوانترین وزارتخانه دولت است که تا کنون تنها دو وزیر داشته است و باید سومین وزیر بتواند کارهای عقب مانده میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری را به سرانجام برساند آن هم وزارتخانهای که مدتها افرادی که نتوانسته بودند از وزارتخانههای مطلوبشان رای اعتماد بگیرند، به این بخش منتقل می شدهاند.
بنابراین صالحی امیری باید بداند که با یک وزارتخانه تخصصی رو به روست و هر اظهارنظری از سوی وی با چالشهای مختلفی مواجه میشود کمااینکه برخی از اظهارنظرهای غیر کارشناسی در سالهای اخیر صدمات جبران ناپذیری را برای این حوزه تخصصی در پی داشته است.
او قرار است در روز سه شنبه به مجلس برود و تا روز چهارشنبه مورد بررسی و رای نمایندگان قرار گیرد؛ شاید بتواند رای اعتماد نمایندگان مردم را به دست آورد. در این زمینه تا کنون افراد مختلفی در موافقت یا مخالفت او صحبت کردهاند برخی عملکردش را در مسئولیتهایی که داشته نقد کردهاند و برخی دیگر همین عملکردها را مثبت ارزیابی کردهاند.
صالحی امیری به تازگی برنامه خود را نیز اعلام کرده است ولی واکنشهای منفی به آن داده شد. برخی از نظر کارشناسی آن را بررسی کرده و اعلام کردند که «برنامه» پیشنهادی آقای صالحی امیری به مجلس فقط شوخی با تاریخ و فرهنگ و میراث فرهنگی و قریب یک سده تلاشهای متخصصان و میراثیان این کشور نیست، شوخی با مجلس و دستکم گرفتن حدّ فهم آنان هم است.
هرچند فعلا نشانه ها به رای آری مجلس به صالحی و رای نه مجلس به صالحی امیری منجر می شوند، اما باید روز سرنوشت ساز چهارشنبه در مجلس باشیم و ببینیم کدام صالحی با خنده خانه ملت را ترک می کند و کدام صالحی بدون لبخند.
یک پاسخ
با سلام
ضرغامی که هیچ گلی به سر میراث نزد و فقط حرف زد و سفر رفت.نه تغییر بنیادی حتی ظاهری در بدنه میراث نداد. تحقیقاً پرسنل میراث فرهنگی کشور پایین ترین حقوق را در میان دستگاههای اداری کشور دریافت می کنند(در استانها) و طبق آمار یک سوم پرسنل میراث فرهنگی کشور در اسنپ به مسافرکشی مشغول هستند. هر وزیر و رییس سازمان هم که قرار بود بیاد کلی وعده و عید می دادند اما بعد از ۴ سال همون آش و همون کاسه.
باز هم ما امیدواریم . امیدوار نباشیم چه کنیم؟ حال ببینیم آقای صالحی امیری هم مانند قبلی ها عمل می کند یا واقعا شجاعانه وضعیت این سازمان عریض و طویل را بهبود می بخشد.