رشد 30 درصدی قیمت مسکن/ افزایش سرسام‌آور قیمت مسکن در اردبیل

رشد ۳۰ درصدی قیمت مسکن/ افزایش سرسام‌آور قیمت مسکن در اردبیل

در استان غربی اردبیل، قیمت مسکن از بهار ۱۴۰۰ تا بهار ۱۴۰۲ با افزایشی بیش از ۱۵۰ درصد مواجه بوده است. سخاوت مبشری، رئیس اتحادیه مشاوران املاک اردبیل، بازار مسکن این شهر را رکودی توصیف کرده و اشاره می‌کند که قیمت ملک‌ها از نیمه دوم سال ۱۴۰۲ تاکنون حدود ۳۰ درصد افزایش یافته است.

به گزارش افق امروز; در دوره‌های اخیر، استان‌های مختلف ایران با افزایش قیمت مسکن مواجه شده‌اند، اما این رشد در همه استان‌ها یکسان نبوده است.

آخرین گزارش مرکز آمار ایران از تورم مسکن استان‌ها نشان می‌دهد که مسکن در استان اردبیل از بهار ۱۴۰۰ تا بهار ۱۴۰۲ بیش از ۱۵۰ درصد افزایش قیمت داشته است. اما وضعیت بازار مسکن در مرکز استان، شهر اردبیل، چگونه است؟ سخاوت مبشری، رئیس اتحادیه مشاوران املاک اردبیل، درباره وضعیت کنونی بازار مسکن در این شهر گفت: «بازار مسکن در اردبیل در رکود کامل به‌سر می‌برد و قیمت‌ها همچنان در حال افزایش هستند. قیمت مسکن در اردبیل از نیمه دوم سال ۱۴۰۲ تاکنون حدود ۳۰ درصد رشد داشته است.»

وی افزود: «ساختمان‌ها با استفاده از مصالح ساختمانی و مشارکت کارگران ساخته می‌شوند؛ اکنون میلگرد در عرض یک هفته کیلویی ۱۴ هزار تومان افزایش قیمت داشته است. با این وضعیت، باید پرسید آیا ممکن است شرایط بازار املاک بهبود یابد؟»

مبشری همچنین توضیح داد که در اردبیل ۸۰ درصد قیمت ملک تحت تأثیر قیمت زمین نوسان می‌کند و قیمت زمین نیز در سال‌های اخیر به شدت افزایش یافته است.

وی افزود: «اکنون ساخت و ساز مسکن در شهر اردبیل پایین نیست و فروشنده هم وجود دارد، اما خریداری برای این واحدها در بازار پیدا نمی‌شود.»

رئیس اتحادیه املاک شهر اردبیل در مورد نقطه شروع افزایش قیمت خانه در این شهر اظهار کرد: «قیمت مسکن در اردبیل از سال ۱۳۹۶ به بعد وارد مسیر صعودی شد و در سال ۱۴۰۱ به اوج خود رسید. از سال ۱۴۰۱ سرعت رشد قیمت مسکن کاهش یافته، اما همان‌گونه که گفته شد، از نیمه دوم سال گذشته، قیمت مسکن در اردبیل حدود ۳۰ درصد رشد داشته است.»

در حال حاضر، نبود خریدار در بازار مسکن مشکل محوری این عرصه محسوب می‌شود. قدرت خرید مردم طی سال‌های اخیر به شدت کاهش یافته و نتوانسته با تورم مسکن هم‌قدم شود. اکنون مردم در شهرهای مختلف نه تنها امید خود را برای خرید خانه از دست داده‌اند، بلکه اجاره‌ خانه نیز هر روز برای آنها سخت‌تر می‌شود.

انتهای پیام/+

برچسب های اخبار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

وب گردی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Search