به گزارش افق امروز; کسب طلای المپیک آرزوی هر ورزشکاری است. پاداش سالهای سخت فداکاری و تمرین برای قرار گرفتن در بالاترین سکو در بازیهای المپیک قیمت ندارد. طلای المپیک علاوه بر افتخار شخصی، میتواند با یک جایزه مالی قابل توجه نیز برای قهرمان همراه باشد. با این حال، این مبلغ به هر کشور بستگی دارد زیرا کمیته بینالمللی المپیک هیچ پاداشی برای آن ارائه نمیدهد.
مجله فوربس برای اطلاع از این ارقام با کمیتههای ملی المپیک ۲۰۶ هیئت شرکت کننده در بازیهای المپیک پاریس تماس گرفت. در مجموع ۳۳ کشور تأیید کردند که واقعاً قصد دارند به ورزشکارانی که به کشور با مدال طلا بر میگردند، پاداش مالی بدهند.
از بین همه آنها، سخاوتمندترین، هنگکنگ است، با تفاوتی فاحش نسبت به بقیه. این قلمرو خودمختار، مستقل از چین رقابت میکند و تا قبل از این بازیها تنها دو بار طلا کسب کرده بود. امسال شمشیرباز، ویویان کنگ، سومین تاریخساز کشور هنگکنگ شد و ۷۰۶/۰۰۰ یورو (معادل ۶۳ میلیارد تومان) به جیب خواهد زد. دو روز پیش بود که ویویان کنگ مان وای اولین مدال طلای کشورش را در فینال اپه زنان در المپیک پاریس به دست آورد. شماره ۱ جهان در یک مقطع ۷-۱ عقب افتاد، اما او توانست اورین مالو فرانسوی را مبهوت مهارتش کند. او بعد از قهرمانی کاملا احساساتی شده بود و شروع به گریه کرد. اشکهایی برای قهرمانی. برای طلایی که یک ملت را خوشحال کرد. در هنگکنگ، این برد خیره کننده به شکل ویژهای جشن گرفته شد.
اما هنگکنگ فقط به مقام اول جایزه نمیدهد. برای یک مدال نقره نیز ۳۵۰/۰۰۰ یورو میپردازد.
صربستان هم ۲۰۰/۵۰۰ یورو به برنده طلا پاداش میدهد. صربستان به نوبه خود علاوه بر جایزه نقدی در صورت کسب طلا، به تمام مدالآوران المپیک خود مستمری پرداخت میکند که از سن ۴۰ سالگی دریافت میشود.
در گزارش فوربس، اسپانیا با جایزه ۹۴/۰۰۰ یورویی در رده ۱۵ برتر جهان قرار دارد.

پاداش کشورها برای بردن طلا
هنگکنگ: ۷۰۶/۰۰۰ یورو
صربستان: ۲۰۰/۵۰۰ یورو
مالزی: ۱۹۷/۰۰۰ یورو
ایتالیا: ۱۸۰/۰۰۰ یورو
لیتوانی: ۱۶۷/۰۰۰ یورو
مولداوی: ۱۵۷/۰۰۰ یورو
لتونی: ۱۴۲/۰۰۰ یورو
مجارستان: ۱۴۱/۰۰۰ یورو
بلغارستان: ۱۲۸/۰۰۰ یورو
اوکراین: ۱۱۵/۰۰۰ یورو
کوزوو: ۱۱۰/۰۰۰ یورو
استونی: ۱۰۰/۰۰۰ یورو
جمهوری چک: ۹۵/۰۰۰ یورو
اسپانیا: ۹۴/۰۰۰ یورو