به گزارش افق امروز از وبگاه اِسپِیس، ستارهشناسان تحلیل جدیدی از اطلاعاتی که تلسکوپ فضایی هابل طی بیش از یک دهه جمعآوری کرده، انجام دادند و دریافتند که ۱۷ ساعت و ۱۴ دقیقه و ۵۲ ثانیه طول میکشد تا اورانوس یک دور کامل به دور خودش بچرخد؛ این از آنچه فضاپیمای وویجر ۲ ناسا نزدیک به چهار دهه پیش تخمین زده بود، ۲۸ ثانیه بیشتر است.
در ژانویه ۱۹۸۶ میلادی، فضاپیمای وویجر ۲ به اولین و تاکنون، تنها فضاپیمایی تبدیل شد که سیاره اورانوس را کاوش کرد و ستارهشناسان با دادههای آن، دوره چرخش غول یخی به دور خود را ۱۷ ساعت و ۱۴ دقیقه و ۲۴ ثانیه تعیین کردند.
این تخمین بر اساس سیگنالهای رادیویی منتشرشده از شفقهای قطبی این سیاره فیروزهای کمرنگ و اندازهگیری میدان مغناطیسی مستقیم آن بود. این رقم به اساس محاسبه مختصات اورانوس و نقشهبرداری از سطح آن تبدیل شد. یافتههای این پژوهش جدید نشان میدهد که دانشمندان احتمالاً باید در برخی از این نقشهها تجدیدنظر کنند.
بر اساس این پژوهش جدید، ستارهشناسان رصدخانه پاریس در فرانسه به سرپرستی لوران لَمی (Laurent Lamy)، تخمین بهروزشده دوره چرخش اورانوس، سیستم مختصات بسیار مطمئنتری را برای غول یخی ارائه کرده است که انتظار میرود بتوان تا چند دهه دیگر، که مأموریتهای آینده بتوانند دادههایی دقیقتر ارائه دهند، به آن اتکا کرد.
لَمی و گروهش نتیجه گرفتند، تخمین جدید احتمالاً در برنامهریزی مأموریتهای آتی به غول یخی، بهویژه در سفر به مدار اورانوس و انتخاب مکانهای مناسب برای ورود به جَو این سیاره، مفید خواهد بود.