به گزارش افق امروز صدقه به نیت گرهگشایی از مشکلات نیازمندان و رضایت و نزدیکی به خدا انجام میشود و ۲ نوع واجب و مستحب دارد؛ در صدقه واجب، شخص بخشی از اموال شخصی خود را با شرایطی خاص به افرادی مخصوص اعطا میکند؛ زکات، خمس و فطریه از انواع صدقه واجب است و در صدقه مستحب هم فرد هر مقدار که بخواهد میتواند در راه خدا به فرد نیازمند انفاق کند.
صدقه دادن نه تنها موجب کم شدن اموال فرد نمیشود بلکه برکت و افزایش مال را به همراه دارد و سنتی برای آمرزش گناهان و نزدیکی به خداوند، ایجاد آرامش درونی و گره گشایی از نیازمندان است تا با عمل به این مسئولیت اجتماعی بخشی از مشکلات اقتصادی و اجتماعی جامعه هم برطرف شود.
امروزه با گسترش زندگی مدرن شهری و انواع دغدغههای زندگی ماشینی گاهی کمتر فرصتی پیش میآید تا افراد مشارکت حضوری در مسائل اجتماعی داشته باشند و ترجیح میدهند تا کارهای خود را از طرق مجازی و در بستر خدمات الکترونیک انجام دهند و پرداخت صدقه هم به این روش امکان پذیر شده است تا خیرین با خیالی آسوده به همنوعان نیازمند خود کمک کنند و با روشی ساده بدون اینکه وقتی از آنها گرفته شود و در ترافیک بمانند، فقط با چند کلیک در امر خیر سهیم باشند.
سرعت و سهولت، شفافیت و اعتماد، گستردگی کمکها و امنیت در پرداخت از جمله مزایای پرداخت صدقه آنلاین و الکترونیکی است و امروزه مورد توجه افراد بخصوص جوانان قرار گرفته است.
هدف حذف صندوق های فیزیکی و حرکت به سمت پرداخت صدقه از طریق الکترونیکی است
معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) در استان تهران در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: هدف کمیته امداد امام خمینی در ترویج جمع آوری صدقات از خیرین و مردم نیکوکار به روش مجازی، حذف صندوقهای فیزیکی و حرکت به سمت پرداخت صدقه از طریق الکترونیک است.
محمد دهرویه افزود: در سال ۱۴۰۳ مردم نیکوکار استان تهران در مجموع ۹۳میلیارد تومان در قالب صدقه و کمکهای مردمی به نیازمندان این استان کمک کردند همچنین در این مدت ۵۰ میلیارد هم در قالب زکات جمع آوری شده است و ۳۷۱ میلیارد تومان دیگر نیز در قالب کمکهای مبتنی بر نیاز نیازمندان بوده است همچنین ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان توسط مراکز نیکوکاری به نیازمندان و مددجویان کمک شده است.
۳۰ درصد کمکها و صدقات جمع آوری شده به صورت الکترونیکی بوده است
وی گفت: مردم نیکوکار اقبال خوبی به کمک به همنوعان و نیازمند دارند و با روشهای مختلف این کمکها جمعآوری میشود و اکنون ۳۰درصد کمکها و صدقات جمعآوری شده به صورت الکترونیکی بوده است.
کمکهای خود را با صندوق صدقه الکترونیکی پرداخت کنید
معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) در استان تهران گفت: در راستای استفاده از روشهای الکترونیکی و سهولت در پرداخت صدقه، خیرین میتوانند کمکهای خود را با صندوق صدقه الکترونیکی پرداخت کنند.
دهرویه با بیان اینکه ثبتنام صندوق صدقه الکترونیکی فعال شده است، افزود: در راستای استفاده از روشهای الکترونیکی و سهولت در پرداخت صدقه، کمیته امداد اقدام به ایجاد صندوق صدقه الکترونیکی کرده که شهروندان و خیران میتوانند پس از وارد شدن به سامانه سما نسبت به ثبت نام و ایجاد اشتراک الکترونیکی صدقه اقدام کنند.
وی ادامه داد: شرایط دریافت صندوق صدقه الکترونیکی با شعار «هر ایرانی یک صندوق صدقه الکترونیکی» در کوتاهترین زمان از طریق سامانه سما (سازمان مراکز آموزشهای عمومی و مهارتی) فراهم شد.
معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) در استان تهران اضافه کرد: امکان ثبتنام الکترونیکی اشتراک صدقات در نشانی https://sama.emdad.ir/Sama/NewEshterak/۱۶ برای سهولت پرداخت صدقه در هر مکان و زمان فراهم است.
وی با اشاره به امکان ثبت شماره همراه، نام و نام خانوادگی، استان و شهر سکونت در سامانه مردمی امداد (سما)، افزود: در این بستر الکترونیکی، همه نیتهای خیران فراهم شده و پرداخت از طریق تلفن همراه امکانپذیر است همچنین ارسال عدد ۳ به شماره ۵۰۰۰۳۱۴۹۸ برای دریافت لینک مستقیم سامانه از دیگر روشهای ثبتنام برای صندوق صدقه الکترونیکی است.
معاون توسعه مشارکت های مردمی کمیته امداد استان تهران گفت: خیران با ورود و ثبتنام در این سامانه، از قسمت گزینه انتخاب «نوع عملیات/ نیت» امکان دسترسی به انتخاب گزینه نیتهای خیر و احسان، طرحهای مشارکتی از جمله کمک در تامین جهیزیه، درمان، مسکن، تحصیلی، معیشت، اشتغال، آزادی زندانیان و … همچنین پرداخت زکات فطره، کفارات و مساعدت در جشنهای ملی عاطفهها، نیکوکاری و …، پرداخت صدقه به نیابت از گذشتگان، صدقه شفای بیماران، صدقه سفر و … را خواهند داشت.