نانوحسگر

ساخت نانوحسگر قادر به شناسایی سطوح بسیار پایین کلسترول

 پژوهشگران حسگر نوری جدیدی برای شناسایی سطوح بسیار پایین کلسترول توسعه داده‌اند که دقت بالا و سازگاری با محیط‌زیست دارد و به تشخیص بیماری‌هایی مانند حمله قلبی، کم می‌کند.

به گزارش افق امروز از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، این حسگر با استفاده از ترکیب الیاف ابریشم و نقاط کوانتومی فسفرن، علاوه بر تشخیص سریع و دقیق، می‌تواند در تشخیص بیماری‌های جدی نظیر آترواسکلروز و حمله قلبی کمک کند. دستگاه تجزیه‌پذیر این فناوری همچنین پتانسیل بهبود استانداردهای بهداشتی و صنعتی را دارد.

این فناوری که علاوه بر حساسیت و دقت بالا، دوستدار محیط‌زیست نیز هست، به‌طور ویژه برای شناسایی حتی کمترین مقدار کلسترول طراحی شده است و می‌تواند آینده تشخیص‌های بهداشتی را متحول کند. این تحقیق در مؤسسه مطالعات پیشرفته علم و فناوری (IASST) در گوآهاتی انجام شده است. تیم تحقیقاتی به رهبری آشیش بالا، نیلوتپال سن شارما و نسرین سلطانه یک دستگاه تشخیص به‌صورت تشخیص بر بالین (POCT) ساخته‌اند که قادر است تحلیل کلسترول را هم در محیط آزمایشگاهی و هم در خارج از آن به‌طور همزمان انجام دهد.

این دستگاه با ترکیب الیاف ابریشم و نقاط کوانتومی فسفر و جاسازی آن‌ها در یک غشای سلولز نیترات طراحی شده است. این ترکیب هم‌افزایشی به‌طور قابل‌ملاحظه‌ای کارایی و دوام حسگر را افزایش می‌دهد. علاوه بر این، این دستگاه کاملاً تجزیه‌پذیر است و خطر تولید زباله‌های الکترونیکی را که یکی از مشکلات بزرگ در فناوری‌های تشخیصی رایج است، از بین می‌برد.

این حسگر جدید به‌طور موفقیت‌آمیزی بر روی نمونه‌های مختلفی مانند خون انسان، سرم موش و شیر آزمایش شده است. این تنوع نشان‌دهنده امکان استفاده این فناوری فراتر از بخش بهداشت، در تحلیل کیفیت مواد غذایی و لبنیات است. با توانایی ارائه نتایج سریع و دقیق، این دستگاه پتانسیل ارتقای استانداردها در صنایع مختلف را داراست.

این حسگر می‌تواند در تشخیص زودهنگام بیماری‌های جدی مرتبط با عدم تعادل کلسترول از جمله آترواسکلروز، ترومبوز، حمله قلبی، فشار خون بالا و حتی سرطان کمک کند. تشخیص زودهنگام هنوز هم در پیشگیری از عوارض کشنده اهمیت زیادی دارد و این فناوری ابزاری حیاتی برای مراقبت‌های بهداشتی پیشگیرانه فراهم می‌کند.

کلسترول، چربی مهمی در بدن است که توسط کبد سنتز می‌شود و در تولید ویتامین D، هورمون‌ها و اسیدهای صفراوی نقش دارد. این ماده در دو فرم موجود است: لیپوپروتئین با چگالی پایین (LDL) که به‌عنوان “کلسترول بد” شناخته می‌شود و می‌تواند باعث مسدود شدن شریان‌ها شود، و لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) که “کلسترول خوب” است و از مسدود شدن شریان‌ها جلوگیری می‌کند. تعادل سالم میان این دو نوع کلسترول برای کاهش خطر بیماری‌های قلبی و مشکلات مرتبط با آن ضروری است.

انتهای پیام/+

برچسب های اخبار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

وب گردی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Search