به گزارش افق امروز به نقل از زومیت رئیس سازمان غذا و دارو همکاری داروخانههای سراسر کشور با سکوهای اینترنتی و کسبوکارهای مجازی حملونقل کالا را ممنوع اعلام کرد.
مهدی پیرصالحی، معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو، در نامهای به معاونان غذا و دارو دانشگاه و دانشکدههای علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی همکاری داروخانهها با سکوهای اینترنتی، کسبوکارهای مجازی حملونقل کالا در خصوص نسخهپیچی، تهیه و ارسال هرگونه اقلام دارویی را ممنوع اعلام کرد. در بخشی از متن این نامه آمده است:
هرگونه همکاری مستقیم و غیرمستقیم با سکوهای اینترنتی و کسبوکارهای مجازی حملونقل کالا در خصوص نسخهپیچی، تهیه و ارسال هرگونه اقلام دارویی با نسخه و بدون نسخه و اقلام دارویی یارانهای (مانند شیر خشک) تا زمان ابلاغ دستورالعمل و ضوابط فنی ثبت و پردازش سفارشهای خدمات برخط دارورسانی، توسط این سازمان ممنوع بوده و با متخلفان مستند بر قوانین برخورد خواهد شد.- از متن نامه رئیس سازمان غذا و دارو
طبق اعلام رئیس سازمان غذا و دارو، ممنوعیت مذکور تا زمان ابلاغ دستورالعمل و ضوابط فنی ثبت و پردازش سفارشهای خدمات برخط دارورسانی (خدمات غیرحضوری) و بستهبندی و حمل فرآوردههای دارویی در قالب نسخ الکترونیک ادامه پیدا خواهد کرد.
در این نامه همچنین ذکر شده است که «ضابطه فروش اینترنتی فرآوردههای سلامت غیردارویی در داروخانه» مورخ ۱۳۹۷/۸/۱۴، در حال بازبینی است و به زودی در این خصوص متعاقبا اطلاعرسانی خواهد شد.
روز گذشته، ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴، انجمن داروسازان هم با نامهای خطاب به رئیسجمهور خواستار شده بود که توزیع آنلاین دارو با روش فعلی متوقف شود. انجمن داروسازان در نامه مذکور اعلام کرده بود که پلتفرمهای آنلاین را مفسدههای غیرقانونی» ایجاد میکنند و به همین دلیل لازم است رئیسجمهور با دستور به وزیر ارتباطات، با متوقف کردن فعالیت پلتفرمها جلوی تجربیات نامعقول در نظام دارویی را بگیرد.
امروز، در آخرین روز اردیبهشت ۱۴۰۴، کمیسیون سلامت دیجیتال انجمن تجارت الکترونیک تهران به این نامه و درخواست انجمن داروسازان واکنش نشان داده و بعضی موارد مطرحشده در نامهی این انجمن را «ناصحیح» یا «آگاهانه مغفولمانده» خواند.
فشارها علیه فعالیت پلتفرمهای فعال در حوزه دارو در حالی به وجود آمده و حالا به ممنوعیت همکاری داروخانهها با کسبوکارهای اینترنتی منتهی شده است که بهتازگی ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، درباره رویههای انحصاری در توزیع دارو از سوی سازمان غذا و دارو هشدار داده بود.
وزیر ارتباطات در نامهای به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی توضیح داده بود که این رویه انحصاری نوآوری را محدود میکند، باعث حذف رقابت سالم میشود و با کاهش سرعت و کارآیی فرآیندها باعث کنترل یکجانبه گردش اطلاعات و جریان مالی میشود. با این حال، سازمان غذا و دارو بدون توجه به این نکات بار دیگر برای فعالیت پلتفرمهای حوزه حملونقل دارو محدودیت ایجاد کرده است.