سالاد محبوب تایلندی‌ها

سالاد محبوب تایلندی‌ها ۲۰ هزار نفر را کشت

سالاد محبوب تایلندی‌ها در مناطق بومی این کشور سالانه باعث مرگ هزاران نفر می‌شود.

به گزارش افق امروز; سالاد محبوب تایلندی‌ها یکی از کشنده‌ترین غذاهای جهان است که به دلیل ترکیباتش سالانه موجب مرگز هزاران نفر می‌شود.

این سالاد که «کوی‌پلا» نام دارد و بین مردم لائوس محبوب است در ترکیبات خود نوعی ماهی خام له شده دارد که این ماهی انگلی را به بدن انسان منتقل می‌کند.

کوی‌پلا، سالاد محبوب تایلندی‌‎ها
کوی‌پلا، سالاد محبوب تایلندی‌‎ها

ماهی که در «کوی‌پلا» استفاده می‌شود در رودخانه مکونگ «Mekong» زندگی می‌کند و آب این رودخانه به دلیل انگل‌هایی که در خود دارد این ماهی را آلوده می‌کند. استفاده از این ماهی در سالاد «کوی‌پلا» کرم‌های انگلی را به بدن انسان منتقل می‌کند. این انگل‌ها بدن فرد را به نوعی سرطان بسیار تهاجمی کشنده مبتلا می‌کند که در نهایت باعث مرگ او می‌شود.

انگل موجود در ماهی مورد استفاده در سالاد محبوب تایلندی‌ها
انگل موجود در ماهی مورد استفاده در سالاد محبوب تایلندی‌ها

این سالاد از ترکیب ماهی خام له شده، آب لیمو، گیاهان معطر و ادویه‌ها تهیه می‌شود و انسان را به سرطان مجرای صفراوی مبتلا می‌کند.

 «نارونگ خونتیکئو» جراح کبد از دانشگاه خونکین تایلند سال‌ها است که پدر و مادرش را به دلیل مصرف مستمر این سالاد و ابتلا به سرطان از دست داده است. او متاثر از این تجربه ناگوار به مناطق مختلف تایلند سفر می‌کند و به مردم بابت خطرات این غذای ارزان، سنتی و محبوب اطلاع رسانی می‌کند.

او می‌گوید: «افراد مسن را که این غذای سنتی محبوب‌شان است نمی‌توان ترغیب به ترک این غذا یا پخت ماهی کرد اما حداقل نسل جوان متوجه خطر مصرف «کوی‌پلا» می‌شود. مصرف حتی یک وعده از این غذا احتمال دارد فرد را به سرطان مجرای صفراوی مبتلا کند.»

انتهای پیام/+

برچسب های اخبار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

وب گردی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Search