طلا

سالی که بر طلا و نقره گذشت

در سالی که گذشت، طلا و نقره به دلیل عدم قطعیت‌های جهانی، از جمله انتخابات اخیر ایالات متحده با افزایش ۳0 درصدی مواجه شدند.

به گزارش افق امروز در سال گذشته، هر دو طلا و نقره به میزان ۳۰٪ افزایش یافته‌اند، که عمدتاً به دلیل عدم قطعیت‌های جهانی، از جمله انتخابات اخیر ایالات متحده است که به طور سنتی طلا را به عنوان یک دارایی امن تقویت می‌کند.با این حال، پس از پیروزی دونالد ترامپ، قیمت‌های طلا در ماه گذشته شاهد اصلاح بوده‌اند. تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند که بدان دلیل که دینامیک‌های بازار تثبیت می‌شوند، طلا در سال ۲۰۲۵ در محدوده‌ای باقی خواهد ماند.برعکس، نقره ممکن است شاهد یک حرکت صعودی قوی‌تر باشد. کاربردهای صنعتی متنوع آن، مانند الکترونیک، پنل‌های خورشیدی، بهداشت پیشرفته و وسایل نقلیه الکتریکی، به تقاضای پایدار کمک می‌کند. علاوه بر این، چالش‌های مداوم در سمت عرضه قیمت‌های نقره را بالاتر می‌برد و انتظار می‌رود این مسائل ادامه یابد و پایداری در بازار را حفظ کند.همچنین پس از اینکه رویترز گزارش داد که چین در سال ۲۰۲۵ اقداماتی اضافی برای تحریک اقتصادی را آغاز خواهد کرد، قیمت‌های نقره به دلیل حمایت از فلزات صنعتی افزایش یافت.
یک عامل کلیدی که بر قیمت کالاها تأثیر می‌گذارد، شاخص دلار (DXY) است؛ فلزات اغلب با دلار روند معکوسی دارند و در نتیجه روند نزولی این شاخص، می‌تواند پیامدهای مثبتی برای فلزات داشته باشد.از این رو، چنانچه DXY کاهش یابد، می‌تواند باعث افزایش قیمت طلا و نقره شود. پس از این افزایش، انتظار می‌رود که طلا در سال ۲۰۲۵ در یک محدوده باقی بماند.اما از سوی دیگر، همانطور که قبلاً گفته شد، نقره ممکن است به دلیل موارد استفاده در برنامه‌های صنعتی مختلف از جمله الکترونیک، پنل‌های خورشیدی برای انرژی تجدیدپذیر، مراقبت‌های بهداشتی پیشرفته و وسایل نقلیه الکتریکی، شاهد افزایش شتاب باشد.به علاوه، چالش‌های مختلف در سمت عرضه نیز منجر به افزایش قیمت نقره شده‌اند؛ وضعیتی که به این زودی‌ها بهبود نخواهد یافت.به گفته‌ی دیپاک راماراجو، مدیر ارشد صندوق، شریرام AMC، ممکن است انتظار داشته باشیم که قیمت‌های نقره همچنان بالا بمانند. معکوس‌شدن شاخص DXY ممکن است برای کالاها مثبت باشد. بنابراین، اگر شاخص دلار (DXY) معکوس شود، می‌توان انتظار افزایش قیمت فلزات را داشت. ناگفته نماند که سیاست‌های پولی بانک مرکزی نقش حیاتی در شکل‌گیری شرایط بازار ایفا کرده‌اند. اعلامیه اخیر فدرال رزرو مبنی بر کاهش ۵۰ واحدی نرخ بهره به منظور تحریک اقتصاد در شرایط کاهش تورم است.با وجود کاهش رشد شغلی، ارقام مثبت تولید ناخالص داخلی نشان‌دهنده‌ی ثبات اقتصادی هستند، هرچند که کاهش‌های آینده نرخ ممکن است با احتیاط بیشتری انجام شوند. در کنار این موارد، چشم‌انداز سیاسی، به‌ویژه تحت ریاست‌جمهوری ترامپ، نیز می‌تواند بر انتظارات بازار تأثیر بگذارد.تنش‌های ژئوپولیتیکی، به‌ویژه در خاورمیانه، تقاضا برای طلا و نقره به‌عنوان دارایی‌های امن را افزایش داده‌اند.

نقره

در این حوزه، درگیری جاری بین اسرائیل و حماس، به‌علاوه بحث‌های احتمالی آتش‌بس، پیچیدگی‌هایی به دینامیک‌های بازار اضافه می‌کند. در حالی که سیاست‌های بانک‌های مرکزی و ریسک‌های ژئوپولیتیکی از عوامل مهم تأثیرگذار بر قیمت‌های طلا و نقره هستند، عوامل دیگری نیز در شکل‌گیری بازار نقش دارند.در سال ۲۰۲۴، تقاضای جهانی برای فلزات گرانبها به‌طور قابل توجهی افزایش یافته است. بانک‌های مرکزی در سرتاسر جهان، از جمله بانک‌های مرکزی در بازارهای نوظهور، به‌مدت بیش از یک دهه خریدار خالص طلا بوده‌اند.
در سال ۲۰۲۴، آنها به‌طور جمعی بیش از ۵۰۰ تن طلا خریداری کردند که نشان‌دهنده‌ی استراتژی تنوع ذخایر در میان عدم‌قطعیت‌های اقتصادی است. این علاقه فزاینده از سوی بانک‌های مرکزی فشار صعودی بر قیمت‌ها وارد کرده است، زیرا این مؤسسات طلا را به‌عنوان پوششی در برابر نوسانات ارزهای فیات انباشته می‌کنند.افزون بر آن، احیای اخیر در ETFهای طلا، که در سال‌های گذشته خروجی داشته‌اند، نشان‌دهنده‌ی علاقه مجدد سرمایه‌گذاران به طلا به‌عنوان دارایی امن است.در هند، تقاضای داخلی به‌طور چشمگیری افزایش یافته است، به‌طوری‌که دارایی‌های تحت مدیریت در ETFهای طلا و نقره به‌ترتیب از ۳۰,۰۰۰ کرور روپیه و ۷,۵۰۰ کرور روپیه فراتر رفته است.
علاوه بر این، کاهش عوارض واردات بر طلا و نقره توسط دولت هند تقاضا را تحریک کرده است، به‌ویژه در فصل‌های جشن و عروسی، که به میزان بیشتری، قیمت‌ها را افزایش می‌دهد.
واردات کلی برای هر دو طلا و نقره در جبهه داخلی در سال جاری به‌طور قابل توجهی افزایش یافته و به بیش از ۷۰۰ تن و ۶۰۰۰ تن رسیده است.طلا در هر دو بازار داخلی و COMEX عملکرد خوبی داشته است، اما جالب است که بازده‌ها در هر دو متفاوت است. این تفاوت در میان کاهش عوارض واردات به میزان ۹% و کاهش ۲% روپیه مشاهده می‌شود.
و اما سایر فلزات گرانبها عمدتاً تحرک چندانی نداشتند. در حالی که قراردادهای آتی نقره ۰.۲٪ افزایش یافت و به ۳۰.۰۶۲ دلار در هر اونس رسید، قراردادهای آتی پلاتین ۰.۱٪ افزایش یافت و به ۹۵۱.۹۰ دلار در هر اونس رسید.
و در میان فلزات صنعتی، با وجود دلار قوی و همچنین عوامل فصلی، قیمت‌های مس از تحرک قوی بازماندند و در روزهای اخیر در محدوده‌های باریک حرکت کردند؛ قراردادهای آتی مس یک‌ماهه نیز در ۴.۰۹۰۵ دلار در هر پوند ثابت ماندند و قراردادهای آتی مس در بورس فلزات لندن عمدتاً بدون تغییر در ۸,۹۴۰.۵۰ دلار در هر تن بودند.
از آنجا که تولید صنعتی و پروژه‌های ساختمانی معمولاً به دلیل آماده‌سازی کسب‌وکارها و پروژه‌ها برای تعطیلات و پایان سال کند می‌شوند، تحلیلگران دلیل تضعیف مس را رکود فصلی می‌دانند.

انتهای پیام/+

برچسب های اخبار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

وب گردی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Search