سایت کتابخانه مجلس

سایت کتابخانه مجلس، آرشیوی ارزشمند برای مناسبت‌های تقویمی

قنبری گفت: سایت کتابخانه مجلس شورای اسلامی، منبع ارزشمندی برای ارائه و معرفی منابع کتابخانه مجلس اعم از اسناد، نسخه‌های خطی و گزارش‌های سازمان ملل و دیگر اسناد مورد نیاز پژوهشگران است.

به گزارش افق امروز محمدالیاس قنبری مدیر روابط عمومی و امور بین الملل کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس در گفتگو با اشاره به ارائه اسناد، گزارش‌ها و نسخه‌های خطی و منابع دیداری شنیداری در سایت گفت: در کتابخانه مجلس شورای اسلامی به عنوان کتابخانه نهاد قانون‌گذار کشور، منابع وسیع و ارزشمندی در اختیار داریم و تلاش داریم علاوه بر نگهداری و ارائه حضوری این منابع، با معرفی و نشر آنها در وب‌سایت و فضاهای مجازی خود، این منابع را هر چه بیشتر و بهتر در اختیار پژوهشگران و فرهنگ‌دوستان قرار دهیم. این معرفی‌ها پیوسته انجام می‌شود. در مناسبت‌های مختلف نیز سعی داریم از منابع این مرکز بهره ببریم. مناسبتی کردن این معرفی‌ها راهکاری برای جذب بهتر خواننده و اهالی فرهنگ و آشنایی هر چه بیشتر پژوهشگران با منابع مختلف کتابخانه است. البته این کار سال‌هاست انجام می‌شود و تاکنون صدها نسخه خطی، گزارش سازمان ملل، گزارش دولتی، منابع دیداری شنیداری و… در وب‌سایت کتابخانه مجلس معرفی شده است.

وی با اشاره به این موضوع که کتابخانه مجلس، گزارش و اسناد بین المللی هم دارد، گفت: کتابخانه مجلس شورای اسلامی به عنوان کتابخانه واسپاری سازمان ملل متحد، از اردیبهشت ماه سال ۱۳۲۷ انتشارات و اسناد این سازمان را به سه زبان رسمی انگلیسی، عربی و فرانسه دریافت می‌کند. بخش گزارش‌های سازمان ملل مرکز اسناد کتابخانه مجلس، از سال‌ها قبل تلاش داشته تا ترجمه جدیدترین انتشارات و گزارش‌های سازمان ملل متحد را از طریق وب‌سایت و کانال‌های کتابخانه مجلس در شبکه‌های اجتماعی، معرفی نموده و در اختیار مخاطبان و پژوهشگران قرار دهد.

مدیر روابط عمومی و امور بین الملل کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس با اشاره به قرار دادن نسخه‌های خطی و اسناد تاریخی را برای نشر در وب‌سات و فضاهای مجازی گفت: کارشناسان بخش‌های خطی و اسناد ما به طور پیوسته منابع این مرکز را برای آگاهی پژوهشگران، معرفی می‌کنند و تلاش داریم تا این معرفی‌ها را به بهانه‌های مختلف اعم از مناسبتی و… در وب‌سایت و فضاهای مجازی کتابخانه منتشر کنیم. برای مثال، در مناسبت روز ملی شدن صنعت نفت، اسنادی که در ارتباط با مجلس شورای ملی بوده، در اختیار مرکز اسناد کتابخانه مجلس است و در واقع آگاهی مستند و کامل از این رویداد، بدون دسترسی به این اسناد میسر نیست؛ از این رو تلاش کردیم منابع و اسناد مرتبط را در این روز، منتشر کنیم. به این ترتیب، تلاش می‌کنیم بر اساس منابع موجود، مناسبت‌های ملی و مذهبی را پوشش دهیم.

وی افزود: واحد گزارش‌های دولتی کتابخانه مجلس شورای اسلامی، مجموعه‌ای از گزارش‌های سازمان‌ها، وزارت‌خانه‌ها و نهادهای دولتی را به صورت کارنامه، گزارش عملکرد، تک‌نگاشت، سالنامه و آمار، گزارش کنفرانس‌ها، قطعنامه‌ها و سمینارها در اختیار دارد که همه ساله از طرق مختلف نظیر خریداری، اهدا و انتقال از بایگانی راکد مجلس تهیه می‌شود. ما این مطالب را در وب‌سایت کتابخانه مجلس به آدرس ical.ir و فضاهای مجازی به آدرس @ical_irمنتشر کرده، در دسترس علاقمندان قرار می‌دهیم.

قنبری در پایان گفت: البته اینها فقط معرفی منابع است و تصاویری از این منابع نیز در معرفی‌ها ارائه می‌شود اما دریافت یا مشاهده غیرحضوری فایل دیجیتال کلیه منابع کتابخانه مجلس اعم از نسخ خطی، کتاب‌های چاپ سنگی و سربی، اسناد و نشریات و… نیز از طریق کتابخانه مجازی مجلس با عنوان «باغ میراث بهارستان» در وب‌سایت کتابخانه مجلس یا آدرس arian.ical.ir میسر است.

انتهای پیام/+

برچسب های اخبار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

وب گردی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Search