سرمایه‌گذاری مردمی؛ راهی برای رونق صنایع پایین‌دستی نفت
نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس

سرمایه‌گذاری مردمی؛ راهی برای رونق صنایع پایین‌دستی نفت

نایب‌رئیس کمیسیون انرژی مجلس گفت: قوانین مترقی حوزه انرژی می‌توانند با رفع موانع تولید، معضل ناترازی انرژی کشور را حل کنند.

به گزارش افق امروز :رمضانعلی سنگدوینی در گفت‌وگو با خبرنگار خانه ما به مناسبت ایام دهه فجر و چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی با اشاره به دستاوردهای تقنینی نظام، گفت: مجلس طی دهه‌‎ها و سال‌های گذشته دستاوردهای تقنینی قابل‌تاملی داشته است اما یکی از این قوانین که در مجلس یازدهم برای حل مشکلات شغلی و اقتصادی مردم مصوب شد «قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار» است که منجر به کاهش بروکراسی پیچیده اداری و اعطای مجوزها در مدت زمان کوتاهی شده است.

نماینده مردم گرگان و آق‌قلا در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اجرای این قانون می‌تواند تأثیرات مثبتی بر روی اقتصاد کلان داشته باشد؛ کاهش هزینه‌ها و زمان مرتبط با صدور مجوزها، افزایش شفافیت در فرآیند صدور مجوز، تشویق به سرمایه‌گذاری و ایجاد اشتغال، ازجمله این تاثیرات هستند و به‌عنوان یک گام مثبت در جهت بهبود محیط کسب‌وکار و جلب سرمایه‌گذاری‌های داخلی و خارجی به شمار می‌آیند.

وی تاکید کرد: به نظر می‌رسد باید با اجرای «قانون تسهیل مجوزهای کسب و کار»، یک بار برای همیشه بساط کاغذبازی‌ها، امضاهای طلایی، برخوردهای سلیقه‌ای و مانع‌تراشی در مسیر تولید برچیده شود، اتفاقی که مورد تقاضای بخش خصوصی است و دولت نیز از آن بهره خواهد برد.

این نماینده مجلس مطرح کرد: همچنین «قانون مانع‌زدایی از توسعه صنعت برق» با هدف افزایش سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در تولید و توزیع برق افزایش بهره‌وری نیروگاه‌ها از طریق اصلاح مقررات ناکارآمد کاهش هزینه‌های تولید برق با استفاده از سازوکارهای رقابتی در مجلس به تصویب رسیده است، اگرچه تمام مفاد این قانون هنوز اجرایی نشده است.

به گفته سنگدوینی افزایش بودجه صنعت نفت در قوانین سنواتی مصوب مجالس یازدهم و دوازدهم با هدف خارج کردن این صنعت از بحران، تلاش دیگری بود که در راستای انجام اهداف تقنینی محقق شده است.

نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس توضیح داد: «قانون حمایت از توسعه صنایع پایین دستی نفت خام و میعانات گازی با سرمایه‎گذاری مردمی» قانون دیگری است که نتایج بسیار قابل‌ملاحظه‌ای به دنبال داشته است چراکه طبق فرمایش رهبر انقلاب اگر مردم وارد میدان اقتصاد شوند، تولید جهش پیدا می‌کند و زمانی که تولید جهش پیدا کند، کشور و آحاد مردم ثروتمند می‌شوند و مشکلات فراوان کارگری و اقتصادی در کشور از بین می‌رود، مردم می‌توانند در زمینه‌های صنعتی، مسائل خانگی، صنایع دستی، مسئله کشاورزی و دامداری مشارکت کنند که باید راه آن به مردم نشان داده شده‌ و زمینه‌ مشارکت مردم فراهم و آسان‌سازی شود. همچنین قوانین مرتبط به ایجاد تنوع سوختی را باید به این اقدامات افزود چراکه منجر به کاهش ناترازی بنزین خواهد.

به اعتقاد نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس اگر این احکام به درستی اجرا شوند می‌تواند کشور را از بحران انرژی نجات داد البته به شرط آنکه حضور و نقش بخش خصوصی جدی گرفته شود.

 

 

 

 

انتهای پیام/+

برچسب های اخبار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

وب گردی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Search